Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
Oppskrift på halloween cookies

Oppskrift på Monster Cookies til Halloween

Lag kule og fargerike monster cookies til Halloween med denne oppskriften. 

Disse vil garantert falle i smak hos både store og små. Ikke bare er de skikkelig gode, men veldig kule og artige også. Perfekt å servere til barna på Halloween.   

Oppskriften er laget av @cravings_by_linda på Instagram.

Ingredienser

Cookies

400 g romtemperert smør

455 g sukker

20 g Lorann Madagascar vanilla bean paste

2 romtemperert egg, str. L (67-70 g per egg med skall)

470 g hvetemel

150 g potetmel

8 g salt

14 g bakepulver

300 g Callebaut sjokolade – hvit, lys og/eller mørk sjokolade 

Oppskriften gir 20 store, litt chunky cookies i 5 ulike farger

Du trenger: 

Les tips før du begynner! 

Fremgangsmåte

Cookies

Pass på at ingrediensene er romtemperert (egg og smør). Sett klart et brett med bakepapir som passer i kjøleskapet og som er stort nok til 20 store cookie kuler. 

Sikt det tørre i en skål. Vei opp vaniljepaste i en skål. Legg klart 2 store romtempererte egg. 

Ha smør og sukker i en miksebolle med k-spade. Miks til hvitt og kremete på middels/høy hastighet (styrke 5-6 av 7). Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet. 

Pass på å ikke kreme for mye eller for lite. Smørkremen skal bli hvit og myk, men ikke bløt. 

Tilsett vaniljepaste og ett egg, og miks godt på middels hastighet i 15 sekunder (styrke 3,5 av 7). Skrap ned fra kantene og pass på at alt er godt mikset sammen. Tilsett det siste egget og miks i 15 sekunder til.

Tilsett det tørre og miks dette inn til en klumpfri deig på lav/middels hastighet (styrke 2-3 av 7). 

Begynn på lav styrke til melet er blandet inn og deretter øk styrken til 2-3. Ikke miks mer enn nødvendig, men pass på at alt det tørre er godt blandet inn i deigen. 

Bruk en deigskrape og fordel deigen i 5 ulike bakeboller. Vei gjerne deigen på forhånd og del den i 5 slik at alle deler blir noenlunde like store. 

Denne deigen skal være rundt 1600 g før sjokolade tilsettes. Det tilsvarer 320 g deig i hver bolle.  

Tilsett ca. ½-1 ts progel farge i hver bakebolle og bland inn med en slikkepott. Vi lager cookies som er farget rosa, grønn, blå, lilla og oransje.  

Når du har fått ønsket farge på deigen blander du inn 60 g hvit, lys eller mørk sjokolade i hver bakebolle med deig. 

Vi har brukt hvit sjokolade i 2 av deigene, lys sjokolade i to av deigene, og mørk sjokolade i en deig. Hver bakebolle med deig skal gi 4 store monster cookies. 

Nå er det lurt med engangshansker for å unngå at deigen farger hendene dine. I tillegg blir det mindre kliss og enklere å rulle om du bruker engangshansker. Kle gjerne bakevekten i litt plastfolie, så slipper du for mye gris på vekten. 

Vei opp deig fra en av bakebollene til du har ca. 90-95 g. Rull til en kule og legg på brettet med bakepapir. Gjenta til du har 4 cookie kuler av en farge. 

Vask hendene/engangshanskene og tørk godt. Bytt plastfolien rundt bakevekten. 

Gjenta med neste farge. Gjenta til du har rullet kuler av alle bakebollene med deig. 

Sett brettet med cookie kuler i kjøleskap i en time. 

La cookiesene hvile i kjøleskap. De må ikke hvile med tanke på steking og hvor mye/lite de flyter utover – her er ikke forskjellene så veldig store, men smaksmessig er de mye bedre om deigen får stå i kjøleskap før steking. Derfor anbefaler vi å ikke sløyfe hviletid i kjøleskap.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme. Sett klart 2 stekebrett med bakepapir. 

Sett klart skåler med spiselige øyner. Disse skal festes/presses lett ned i cookiesene med en gang de kommer ut av ovnen. 

Vi anbefaler å steke ett stekebrett om gangen med 5 cookies på hvert brett. Du må derfor gjenta prosessen 4 ganger. 

Ta ut 5 cookie kuler fra kjøleskapet og legg på stekebrettet. La de andre cookie kulene stå i kjøleskap frem til de skal stekes. 

Stek midt i ovnen i ca. 12-16 minutter. Snu brettet halvveis i steketiden om de steker ujevnt. 

De skal ikke bli mørke eller få farge på toppen. De skal være gylne i kantene og under, og være pittelitt understekt i midten. Da blir de litt crispy i kantene og myke/gooey i midten etter avkjøling. 

Rett før første brettet med cookies er ferdig stekt klargjør du neste brett med 5 cookie kuler. Sett dette brettet i ovnen når du tar ut første brett med cookies.  

Ta ut stekebrettet fra ovnen og press spiselige øyner i ulike størrelser litt ned i hver cookie. 

Vi bruker 3 ulike størrelser og ca. 8-12 spiselig øyner per cookie. 

La cookiesene stå på stekebrettet i 8-10 minutter før du forsiktig flytter de over på en avkjølingsrist med en stekespade. La de ligge på risten i 1-2 timer slik at de får satt seg skikkelig. Spises de når de er varm/lunken kan de oppleves litt rå i midten. 

Bruk dette stekebrettet til å steke tredje runde med cookies. Gjenta til du har stekt opp alle cookie kulene.

Når de er helt avkjølt og har fått lagt 1-2 timer på rist er de klar til servering. Dersom du gjennomsteker de helt slik at de ikke er litt understekt i midten når de kommer ut av ovnen kan de serveres umiddelbart. 

TIPS

Vaniljepaste

Bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak på cookiesene. Vi har brukt Lorann madagascar vanilla bean paste. 

Hvit, lys og mørk sjokolade

Vi har brukt Callebaut hvit, lys og mørk sjokolade i cookiesene. Du kan bruke den sjokoladen du liker best, men de var ekstra god med Callebaut lys sjokolade.

Farger

Bruk fargepaste som er konsentrerte slik at du ikke trenger å bruke mer farge enn nødvendig. Progel farger er perfekt til å farge cookie deig og gir en skarp, ren og fin farge uten at man må bruke for mye.

Vi har brukt Progel rosa, grønn, blå, lilla og orange

Spiselige øyner

Vi har brukt spiselige øyner i 3 ulike størrelser: små øyne, medium øyne og store øyne.

Vi har tatt på øyner på cookiesene med en gang de kommer ut av ovnen. Du kan feste øynene med smeltet sjokolade etter de er helt avkjølt, men det er enklere å feste øynene når cookiesene kommer rett ut fra ovnen. I tillegg får du en litt annen effekt når de presses litt ned i cookiesene fremfor at de «limes» på overflaten.  

Bruk romtempererte ingredienser

Det er viktig at smør og egg er romtemperert. Dersom smøret er for kaldt vil du ikke klare å kreme sukker og smør ordentlig. Tilsettes kaldt egg i smørkremen vil denne garantert skille seg. 

I disse cookiesene har hviletiden aller mest å si for smaken på cookiesene. Selv om de flyter litt mindre utover om de får hvile i kjøleskap først, så gjøres dette mest av alt for smaken sin del. Vi anbefaler derfor ikke å sløyfe dette steget. 

De kan også settes i frys i 30 minutter. Ustekte cookie kuler kan oppbevares i frys og stekes opp ved behov. Husk å pakke de godt inn slik at de ikke tørker ut eller får smak fra andre varer i frys. Det aller beste er å ha bakepapir i en tett boks med lokk, og legge de lagvis med bakepapir mellom lagene. Holdbar inntil 2 måneder. 

Bruk engangshansker

Når du skal rulle farget deig til kuler er det en fordel med engangshansker – både for å slippe at hendene blir farget, men det er også enklere å rulle deigen til kuler da den henger mindre fast med hansker på hendene. 

Husk å vaske engangshanskene/hendene og tørk deg godt mellom hver farget deig du ruller til kuler slik at du ikke blander fargene med hverandre. 

Har du ikke engangshansker kan det være en fordel å sette deigen i kjøleskap/frys til den blir litt kald og fastere. Da klistrer den mindre i hendene når du skal rulle til kuler. 

Steketid og steketemperatur 

Husk at alle ovner steker forskjellig. Steketid er derfor veiledende. Stek cookiesene til de er gylne i kantene og under, uten å ha farge på toppen. De skal være pittelitt understekt i midten. Da har de perfekt konsistens 1-2 timer etter de er stekt og har fått satt seg skikkelig.

En annen viktig ting å huske på er at ikke alle ovner holder den temperaturen du stiller den inn på. Det er viktig at disse cookiesene ikke stekes på lavere temperatur enn 185 grader og ikke høyere enn 200 grader. Juster derfor temperaturen på ovnen om den ikke holder det du stiller den inn på slik at de stekes innenfor dette temperatur intervallet. Aller best resultat får du ved å steke de mellom 190-200 grader. Da flyter de ikke for mye utover og er litt chunky og tykkere.  

Stekes de på for lav temperatur vil de flyte for mye utover og bli flatere, stekes de på for høy temperatur vil de bli altfor mye stekt i kantene og under, og veldig rå i midten. 

Disse cookiesene er aller best om de er litt for lite stekt enn for mye stekt. Pass derfor på å ikke oversteke de. Når de har fått stått 1-2 timer etter steking har de perfekt konsistens i inni selv om de er litt understekt i midten når de tas ut av ovnen. 

Avkjølingsrist

Siden cookiesene bør ligge på en rist en god stund etter steking kan det være nyttig med en etasje avkjølingsrist, slik som denne, for å få plass til alle cookiesene. 

Oppbevaring

Cookiesene holder seg 3-5 dager i en tett kakeboks i en kald bod eller kjøleskap. Den aller beste måten å bevare de på er å fryse de ned. Pakk de inn i en frysepose eller ha de i en lufttett boks med lokk. Legg bakepapir mellom lagene. Holdbar inntil 2-3 måneder.

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle
      Bruk kode