Pai
Å lage en pai kan virke som en utfordrende oppgave, men det er faktisk ganske enkelt! Om du lager en dessertpai eller matpai har vi det du trenger.
Fremgangsmåte:
- Lag en paideig.
- Rull ut paideigen til passe tykkelse og legg over paiformen. Press inn i hjørnene og kutt av overflødig deig.
- Prikk bunnen av paiskallet med en gaffel flere ganger og stek i 10-15 minutter, til paien er lett gyllent.
- Fyll paiskallet med ønsket fyll og stek i ytterligere 30-40 minutter, eller til fyllet er ferdig og paiskallet er gyllent og sprøtt.
Om du vil ha et pailokk har vi flere paikuttere som lager hjerter og andre mønstre.
Fyll ideer:
- Skinke og ost
- Kylling og sopp
- Laks og brokkoli
- Grønnsaker og fetaost
- Epler og kanel
Det er mange variasjoner du kan bruke til å lage pai, og du kan tilpasse den til å passe dine egne preferanser og smaksløker. Lykke til!
