Hjem » Blogg: Inspirasjon, guider og oppskrifter » Enkel Halloweensnacks – Frankenstein & venner
Enkel halloweenoppskrift

Enkel Halloweensnacks – Frankenstein & venner

Lag noe gøy og fargerikt med barna til Halloween. Selv om Frankenstein er grønn, så kanskje har han venner som er rosa, lilla eller kanskje oransje? Hvem vet, men det er ingenting i veien for å bruke fantasien og ha det litt gøy med Halloween bakingen. Her har vi brukt wafer kjeks kjøpt på dagligvarebutikk, pyntet de med smeltet hvit sjokolade som vi har farget i ulike farger fra Colour Mill, og dekorert de med øyner og strøssel. Her er det bare fantasien som setter grenser. Vi har alt du trenger for å pynte disse til årets Halloween.

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen @cravings_by_linda

Ingredienser

Du trenger

2 pakker vaffelkjeks (Vi har brukt coop waffers, hvor hver pakke inneholder ca 20 kjeks)

Pynt og dekorasjon:

500 g Callebaut hvit sjokolade 

50 g cocosa (delfiafett eller annen kokosolje kan også brukes, kan sløyfes)

4 Colour mill farger (rosa, limegrønn, lilla og orange)

Spiselige øyner (vi har brukt 3 ulike størrelser: små, medium og store)

Assortert strøssel til pynt/hår og dekorasjon (se utvalget vårt her)

Denne oppskriften gir ca. 40 vaffel kjeks. Oppskriften kan halveres om du vil ha færre kjeks. 

Les tips før du begynner!

Fremgangsmåte

Slik gjør du

Sett klart 1-2 brett med bakepapir som du kan legge kjeksene på (brettene må passe i frysen). Eventuelt ha ett fat med bakepapir til hver person som skal pynte som de kan legge sine kjeks på. 

Sett frem ulike strøssel i skåler. Ha øyner i ulike størrelser i egne skåler. 

Er dere flere som skal pynte og dekorere kan det være lurt at hver person har sine egne skåler med strøssel og øyner foran seg. Tips: en pinsett gjør det enklere å legge på øynene, men ikke et must.  

Smelt kokosolje i en kjele på middels varme, styrke 4 av 9. 

Skru ned styrken til 2 og ha i sjokolade. La sjokoladen smelte. 

Dersom du ikke bruker sjokoladeknapper, må du finhakke sjokoladen først. Rør med en slikkepott underveis slik at det smelter jevnt og ikke blir for varmt i bunnen. Juster ned temperaturen om det blir for varmt. Hvit sjokolade bør ikke overstige 40-45 grader. Dersom sjokoladen ikke smelter ordentlig kan du skru opp styrken til 3, men vær forsiktig slik at det ikke blir for varmt.

Foretrekker du å smelte sjokolade i mikro eller over vannbad kan du gjøre dette.

Fordel sjokoladen i 4 ulike skåler og bland inn colour mill farge i hver skål. Vi har brukt rosa, limegrønn, lilla og oransje. Tilsett så mange dråper du trenger til du får ønsket farge. 

Når du har fått ønsket farge på sjokoladen kan du begynne å dekorere og pynte. 

Legg en kjeks på fatet foran deg. Bruk en teskje og ha på 1-2 ts smeltet sjokolade på toppen av kjeksen og bre forsiktig utover. Det gjør ikke noe om det renner litt ut på sidene. Fest på øyner og dryss over litt strøssel til hår eller bare for å pynte de litt. Vær kreativ og pynt akkurat slik du ønsker. 

Dersom du har brukt kokosolje i sjokoladen bør du sette kjeksene i frysen noen minutter til sjokoladetrekket har stivnet. Server. Disse er best dagen de lages, da de kan bli seige.  

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle
      Bruk kode