Hjem » Butikken » Bakeutstyr » Tradisjonelle bakeredskaper » Smultringutstikkere

Smultringutstikkere

Smultringer er populære året rundt, ikke bare i julen. De smaker nemlig utmerket til kaffen når du får gjester. De er også kjempegode å ta med seg i ryggsekken sammen med en termos med kakao når du skal ut på tur. Når du skal i gang med smultringbaksten, lønner det seg å ha redskapene i orden. Du trenger en god deig, kjevle og en egnet smultringutstikker. Da er det enkelt å stikke ut de runde kakene av den utkjevlede deigen – og vips så er kakene klare for steking.

Helt uproblematisk smultringbakst

Mange tenker at det er litt skummelt å bake kaker som stekes i smult. Det behøver det slett ikke å være hvis du bare har tatt noen forholdsregler. Tenk på at du skal være forsiktig med å søle med smulten (den er varm!). Du bør også ha papir til å legge de ferdigstekte smultringene på slik at de kan renne godt av seg. Husk også at dersom smulten skulle ta fyr, legger du et lokk oppå gryta for å kvele flammen – ikke hell på vann.

Bruk smultringutstikkeren til annen bakst

Det er ikke nødvendig at smultringutstikkeren er forbeholdt bare smultringer. Utstikkeren kan like gjerne brukes til å stikke ut andre små kaker, for eksempel sukkerkranser. Sukkerkranser bakes med mørdeig og strøs med perlesukker før steking. Sørg for å ha en smultringutstikker i god kvalitet. Da behøver du ikke å bytte den ut hver gang du baker. Den bør kunne vare i mange år, og den bør også tåle vask i oppvaskmaskinen. Du finner flere typer utstikkere her hos oss.

Viser alle 2 resultater

  • Smultringutstikker i metall, Stor
  • Smultringutstikker i plast

    Smultringutstikker i plast

    kr 39,00 inkl. mva. Kjøp
Handlekurv