Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
Sjokolade fudge duo med hasselnøttkrokan

Sjokolade fudge duo med hasselnøttkrokan

Sjokolade fudge til jul er et must! Det er enkelt og raskt å lage, og perfekt å gi i julegave til noen man er glad i. Denne fudgen har ett lag sjokolade med mild karamellsmak og knasende hasselnøttkrokan og ett lag søt lys sjokolade. 

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak Instagramprofilen @cravings_by_linda

Ingredienser

Fudge – lag 1

Fudge – lag 2

Topping

PME sjokoladeflak med karamell (kan sløyfes) og Funcakes hasselnøttkrokan

Du trenger: 

Oppskriften gir ca. 36 fudgebiter

Fremgangsmåte

Fudge – lag 1

Kle formen med bakepapir. 

Smør den gjerne med fett først, så henger bakepapiret bedre. Det er også lettere å bre fudgen utover i formen om bakepapiret henger fast. 

Metallform til sjokolade fudge duo

Ha alt utenom Callebaut sjokolade gull og hasselnøttkrokan i en kjele. 

Varm på middels varme (styrke 4-5 av 9) til smøret er smeltet. Rør med en slikkepott slik at det ikke svir seg. Blandingen må varmes til ca. 60 grader. Mål gjerne med et digitalt termometer.

Juster ned styrken til 3 og rør inn sjokoladen. Rør med en slikkepott til smeltet. Pass på at det ikke blir for varmt, ta i så fall kjelen av platen. 

Oppskrift på karamell og sjokolade fudge duo

Ta kjelen av platen og bland inn hasselnøttkrokan.

Ha fudgen over i formen og bre den utover med en slikkepott så jevnt du klarer. 

Sett i kjøleskap ca. 30 minutter. Lag så fudge lag 2. 

Sjokolade fudge duo med hasselnøttkrokan

Fudge – lag 2

Ha alt utenom Callebaut lys sjokolade i en kjele. 

Varm på middels varme (styrke 4-5 av 9) til smøret er smeltet. Rør med en slikkepott slik at det ikke svir seg. Blandingen må varmes til ca. 60 grader. Mål gjerne med et digitalt termometer. 

Juster ned styrken til 3 og rør inn sjokoladen. Rør til smeltet. Pass på at det ikke blir for varmt, ta i så fall kjelen av platen. 

Oppskrift på sjokolade fudge duo

Ta kjelen av platen og ha fudgen over i formen. Bre den utover med en slikkepott så jevnt du klarer. 

Topp fudgen med hasselnøttkrokan & sjokoladeflak med karamellsmak. Trykk toppingen lett ned med en slikkepott slik at det henger fast i fudgen. 

Sett formen i kjøleskap til den er helt stivnet, ca. 2-4 timer. La den stå så lenge den trenger slik at den er helt stivnet før den deles opp i biter.

Oppskrift på sjokolade fudge duo med hasselnøttkrokan

Slik gjør du

Ta ut formen fra kjøleskap og løft fudgen ut av formen. 

Sett over på en skjærefjøl og del opp i passende biter. Server.

Sjokolade fudge duo med karamell og sjokolade
Hjemmelaget julegave sjokolade fudge duo

TIPS

Lorann madagascar vanilla bean paste

Bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak. Vi har brukt denne (link?).

Søtet kondensert melk

Det er viktig at du bruker det som kalles søtet kondensert melk. Dette selges på de aller fleste dagligvarebutikker av merket Tørsleffs, og står i bakehyllen. 

Du kan også kjøpe søtet kondensert melk på internasjonale butikker. Der har de som oftest et mye større utvalg til en rimeligere penge. 

Du finner også søtet kondensert melk hos de fleste Rema butikker – de selger et asiatisk merke som står i den internasjonale hyllen. Denne er ofte litt billigere enn Tørsleffs. 

Ekte meierismør

Bruk ekte meierismør i fudgen for best smak og konsistens. Vi bruker saltet smør, men usaltet kan brukes. Da bør du smake til med litt mer salt enn oppgitt i oppskriften.

Salt 

Å tilføre salt i sjokolade er med på å fremheve sjokoladesmaken og balansere det søte. Man skal ikke kjenne/smake mye salt (hvis man ikke ønsker så klart), men litt salt er med på å heve smaken til nye høyder. 

Dersom du ønsker fudgen mindre søt kan du drysse litt maldonsalt på toppen av fudgen også. Vi bruker vanlig bordsalt i selve fudgen, men skal du drysse over salt på toppen anbefaler vi å bruke maldonsalt. Dette saltet er mindre salt og mer egnet som en smaksforsterker enn vanlig bordsalt. 

Funcakes hasselnøttkrokan

Hasselnøttkrokan tilfører sødme, nøttesmak og en deilig crunch, og passer ypperlig i denne fudgen. Vi har brukt denne (link?). 

Callebaut sjokolade gull

Denne sjokoladen har en deilig, mild karamellsmak med et hint av smør og salt. Denne er skikkelig god, og anbefales. Du finner sjokoladen her (link?). 

Callebaut lys sjokolade

Vi har brukt Callebaut lys sjokolade i lag 2. Denne søte, milde sjokoladen passer perfekt sammen med Callebaut gull, og nøttesmaken og crunchen fra hasselnøttkrokanen. 

Dersom du foretrekker mindre søt sjokolade kan du selvsagt bruke Callebaut mørk sjokolade, men da må du redusere sjokolademengden til 150 g. Mørk sjokolade inneholder mer kakaotørrstoff og man trenger derfor mindre sjokolade for å oppnå samme konsistens på fudgen. 

Form

Bruk en form som er like stor eller litt mindre enn 18,5×18,5 cm. Da blir fudgen passe høy. Bruker du større form vil fudgen bli veldig lav. Vi har brukt denne (link?)

Husk å kle formen med bakepapir, og smør formen med fett først slik at bakepapiret henger fast i formen. Da er det enklere å bre fudgen utover i formen uten at bakepapiret sklir. 

Digitalt termometer

For best resultat bør den søte kondenserte melken varmes opp til ca. 60 grader. Er temperaturen for lav vil det ta for lang tid å smelte sjokoladen og fudgen blir fort uhåndterlig å blande sammen. I tillegg kan du risikere at fudgen får en litt rar konsistens om sjokoladen ikke smelter raskt nok i den kondenserte melken.  

Er du usikker på om blandingen er varm nok kan det derfor være lurt å måle temperaturen. Du finner digitalt termometer her (link?). 

Alternativt kan du smelte sjokoladen før du blander den inn i resten. Smelt sjokoladen over vannbad, i mikro eller i kjele. Da er det viktig at den søtede kondenserte melken ikke er for varm, men bør være rundt samme temperatur som den smeltede sjokoladen. Rør raskt og godt sammen med en slikkepott eller en visp slik at blandingen ikke skiller seg.   

Bakevekt

Ingrediensene er målt i gram for mest nøyaktig mengde. Du trenger derfor en bakevekt som kan måle ned til 1 g. (legg inn link til en vekt du anbefaler?)

Oppbevaring

Fudgen kan oppbevares i kjøleskap i lufttett boks med bakepapir mellom lagene. Holdbar inntil 3-4 uker. 

Fudgen er aller best om den romtempereres før servering. Da blir den litt myk og fudgy. Fudgen tåler fint å ligge mange timer i romtemperatur uten at de smelter eller blir klissete, men for oppbevaring over tid bør de ligge i kjøleskap eller frys slik at de holder seg best og ikke blir dårlig. 

Fudgen kan fryses. Holdbar inntil 3 måneder (ofte holder de lengre også om de er pakket godt inn). Skal fudgen oppbevares mer enn 3 uker anbefaler vi å fryse den ned for å beholde kvaliteten best mulig. Oppbevar i en lufttett boks med bakepapir mellom lagene. 

Fryst fudge tines i kjøleskap eller romtemperatur før servering. Gjerne på et fat med bakepapir slik at de ikke klistrer seg sammen. 

Skal du gi fudge i julegave?

Dersom du skal gi fudgen i julegave er det best å dele opp fudgen i biter og sette de i kjøleskap til de er helt kalde (da blir de litt tørre på utsiden og ikke klissete) og deretter pakke de inn i en fin eske eller i en cellofanpose. Pynt med julebånd og skriv et fint julekort. 

Fudgen bør oppbevares i kjøleskap hele tiden, så pass på å gi beskjed om dette til de du gir den til. Det er også lurt å skrive på hvor lenge de er holdbar og hvordan de skal oppbevares (kjøleskap eller frys) frem mot jul. 

Du kan også fryse fudge bitene og deretter pakke de inn i cellofanpose, men da må posen stå i frysen hele tiden. Når fudgen skal tines må den ut av posen og legges på et fat med bakepapir. Tines fudgen i cellofan posen kan det bli kondens inni posen og de vil da klistre seg sammen.  

Vi har mye forskjellig gaveinnpakning. Du kan se utvalget vårt her (link?)

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle
      Bruk kode