Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
red velvet kake oppskrift

Red Velvet kake

En red velvet kake er en vaniljekake med en mild sjokoladesmak. Trekt med en litt frisk ostekrem er dette en kake som vil falle i smak hos både store og små. En stilren og lekker kake som garantert vil imponere gjestene, og med sin kraftige rød farge og hvite ostekrem er denne kaken perfekt til alle julens sammenkomster.

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak Instagramprofilen @cravings_by_linda

Ingredienser

Red velvet kake

Ostekrem 

  • 270 g Tine ekte meierismør
  • 540 g melis
  • 600 g Tine kremost naturell
  • 24 g LorAnn vanilla bean paste
  • 2 g salt
  • 35 g ferskpresset sitronjuice 

Pynt – rød crumble 

Du trenger: 

Fremgangsmåte

Red velvet kake

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille i ovnen. Sett et stekebrett på nest øverste rille i ovnen. 

Kle springformene med bakepapir i bunnen. Pensle innsiden av formene med fett og fest remser med bakepapir. 

Pass på at eggene er romtemperert. 

Vei opp vaniljepaste, olje, seterrømme, eddik, skummet kulturmelk og majones i en skål. 

Vei opp hvetemel, potetmel, kakaopulver, salt, natron og bakepulver i en annen skål og sikt dette sammen 5 ganger. Sett til side.

Vei opp red velvet emulsjon og tilsett rød fargepaste i en liten skål. Sett til side. 

Ha smør og sukker i en miksebolle med k-spade. Miks til hvitt og kremete på middels/høy hastighet (styrke 5-6 av 7). Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet. 

Tilsett ett egg av gangen, og miks i ca. 20 sekunder mellom hvert egg på litt over middels hastighet (styrke 4-5 av 7). Skrap godt ned i bollen med en slikkepott og pass på at alt er godt mikset sammen.

Tilsett deretter skålen med det tørre, skålen med det våte og skålen med red velvet emulsjon og rød fargepaste. Bruk en slikkepott og skrap godt ut av skålene for å få med alt. 

Miks på litt under middels hastighet (styrke 3 av 7) til klumpfritt, ca. 20-30 sekunder (begynn på lav hastighet til melet er blandet inn og deretter øk hastigheten). Ikke miks mer enn nødvendig. 

red velvet kake oppskrift
red velvet kake fremgangsmåte

Fordel kakerøren i de to springformene. Vei kakerøren slik at du får like mye i hver form. 

Stek i ca. 50-65 minutter til gjennomstekt. Sjekk med kakenål på slutten. 

Husk at alle ovner steker forskjellig og steketid er alltid veiledende. Pass på kakene fra 45 minutter og utover.  

Avkjøl kakene i 15 minutter og ta de ut av springformene. Sett kakene forsiktig over på en avkjølingsrist for videre avkjøling. La bakepapiret være på under kakene.   

Når kakene er helt avkjølt kan du sette de på et brett som passer i frysen. La stå i frysen i ca. 30 minutter. Finskjær så toppen på begge kakene. Sett kakebunnene tilbake i frysen i ca. 30-60 minutter før montering. Du kan lage ostekrem og crumble mens kakebunnene avkjøles på rist/står i frysen. Ostekremen kan fint stå 1-2 timer i kjøleskap før bruk. 

fremgangsmåte red Velvet kake

Pakk kakebunnene godt inn i plastfolie om du ikke skal montere kaken med en gang. Kakebunnene kan lages på forhånd og oppbevares i frys frem til montering. Holdbar inntil 3 måneder. Monter kaken med halvfryste kakebunner. 

Pynt – rød crumble

Lag crumble enten før kakebunnene eller mens kakebunnene avkjøles. Rød crumble er pynt og kan sløyfes. Du kan også bruke kakesmuler som pynt (det du skjærer av toppen av kakene). 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Klargjør et stekebrett med bakepapir.  

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til smulete. 

Fordel massen jevnt utover stekebrettet og stek midt i ovnen i ca. 5-6 minutter. 

Ikke stek smulene så mye at det blir mørkebrunt på farge eller svir seg. Pass på de siste 2 minuttene. 

Avkjøl og ha over i en skål frem til bruk. Oppbevar i lufttett krukke om den skal oppbevares mer enn en dag før bruk. 

Dersom smulene er i store klumper kan det være lurt å knuse smulene lett ved å ha de i en pose og banke med en kjevle. 

oppskrift på red Velvet kake

Ostekrem

Ha smør og ¾ av melisen i en miksebolle med k-spade. Miks på middels/høy hastighet til kremete og hvitt. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet. 

Hell av vannet i boksen som er oppå kremosten. Ha kremosten i miksebollen med smørkremen. Tilsett resten av melisen, salt og vaniljepaste. 

Miks først på lav hastighet til melisen er mikset inn og kjør deretter ostekremen på høy hastighet i 1 minutt. Skrap og vend godt på ostekremen og kjør den på høy hastighet i 30 sekunder til.  

Tilsett ferskpresset sitronjuice og kjør raskt sammen på høy hastighet i ca. 10 sekunder. 

Ikke miks mer enn nødvendig etter sitronjuice er tilsatt. Den kan skille seg. 

Ha gjerne ostekremen i en sprøytepose. Noen kan synes det er enklere å dekorere på denne måten og få et jevnere lag ostekrem på kaken, men det er ikke et must. 

oppskrift ostekrem til red Velvet kake

Montering & dekorering

Vi har ikke crumb-coated kaken først, men dersom du vil unngå kakesmuler i ostekremen kan dette være lurt. Da dekker du kaken først med et tynt lage ostekrem. Setter den i kjøleskap i 40 minutter og deretter brer du på resten av ostekremen. 

Sett den ene kakebunnen på ønsket kakefat/kakedrum. Sett så denne på et snurrebrett (om du har). 

Sprøyt på ostekrem på kakebunnen. Bre lett utover med en spatula.

Legg den andre kakebunnen oppå (legg den gjerne opp ned slik at bunnen kommer opp for en rettere overflate). 

Sprøyt på ostekrem rundt hele kaken og oppå. Bruk en kakeskrape/spatula og jevn til ostekremen rundt og oppå kaken. 

Etter kaken er dekket med ostekrem og du skal jevne til flatene, så er et triks å skylle skrapen i varmt vann og tørke av den før du skraper lett rundt kaken. Skrap i én bevegelse, en liten bredde av gangen, og skyll skrapen på nytt og gjenta. Gjør dette til du er komt helt rundt hele kaken. Toppen er lettest å få fin og jevn ved å skylle kakespatelen i varmt vann, tørke av og deretter jevne litt og litt på toppen. Skyll, tørk og gjenta til du har jevnet hele overflaten.     

Pynt kaken med rød crumble. Vi har lagt crumble som en ring på toppen av kaken, men du kan ha den på siden av kaken eller drysse den oppå hele kaken. For en ekstra julete kake har vi brukt en julekaketopp på kaken også. Den finner du her

red velvet kake dekorering
Kake til jul - red Velvet

Oppbevaring:

Kaken oppbevares i kjøleskap inntil 3-4 dager. La den stå noen timer i kjøleskap til ostekremen har stivnet og pakk deretter godt inn i plast eller sett den i en kaketine. 

Kaken kan fryses med og uten ostekrem. Holdbar inntil 3 måneder. Husk å pakke kaken godt inn i plastfolie. For at ostekremen ikke skal henge fast i plasten la kaken stå i frysen i 30-40 minutter til ostekremen er helt stiv og pakk den deretter godt inn i plastfolie. 

TIPS

Ingredienser

Egg

Bruk romtempererte egg i størrelse L. Vei eggene og finn 4 egg som er ca. 66-68 g per egg med skall. Dersom eggene kommer rett fra kjøleskapet, så er et triks å legge de i en skål med varmt vann i 5-10 minutter slik at de blir tempererte. 

LorAnn vanilla bean paste 

Bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak på både kake og ostekrem. Vi har brukt LorAnn vanilla bean paste.

Seterrømme og skummet kulturmelk

Bruk seterrømme (ikke bruk lettrømme). Seterrømme kan erstattes med creme fraiche. 

Skummet kulturmelk kan erstattes med kefir. 

Eddik

Eddik brukes for å senke ph-verdien i kakerøren. Dette gjør den saftigere og mykere. Både eddik 7%, hvitvinseddik, eplecidereddik kan brukes. 

Majones

Bruk ekte majones – ikke lett majones. Majones tilfører blant annet fett til kakerøren. Lettmajones vil påvirke sluttresultatet. 

Olje

Bruk en nøytral olje uten smak, for eksempel rapsolje. Olje med smak vil påvirke smaken på den ferdige kaken. 

Kakao

Vi har brukt Cacao Barry kakaopulver som er ekte, ren kakao av høy kvalitet.

LorAnn red velvet emulsjon

Tilfør den rike smaken og fargen av emulsjon av red velvet for å gi din favoritt oppskrift en uimotståelig smak og frodig rød farge. Emulsjonen gir også en litt mykere konsistens på kaken.

Fargepaste

For å få en ekstra fin farge på kaken har vi også tilsatt litt Progel rød fargepaste

Utstyr

Springformer

Til denne oppskriften trenger du to runde springformer, Ø 22 cm. Du finner springformen vi har brukt her

Har du ikke to runde springformer kan du dele kakerøren i to og lage en og en kake. Husk å kle bunnen av formen med bakepapir og fest remser med bakepapir på innsiden av springformen. 

Kjøkkenmaskin med k-spade

Til både kakerøren og ostekremen trenger du en kjøkkenmaskin med k-spade. Vi anbefaler ikke å bruke visp – dette vil tilføre luft på en måte og påvirke resultatet. Til Ankarsrum kjøkkenmaskin kan du bruke rulle.

Foodprocessor

Til crumble trenger du en foodprocessor. Har du ikke dette kan du lage pynt av avskjæret fra kakebunnene. 

Digital bakevekt

Det meste av ingredienser er oppgitt i gram. Dette gir mest nøyaktighet og det er større sjanse for å lykkes gang på gang. Du kan finne vårt utvalg av bakevekter her

Sprøytepose (anbefales)

Vi brukte 2 sprøyteposer til ostekremen. Det er litt lettere å dekorere kaken med ostekrem om man sprøyter den på, men det er ikke et must. Har du en kakespatula og en kakeskrape går det fint an å bre på kremen uten å bruke sprøyteposer. 

Kakeskrape, kakespatula, snurrebrett, kakefat/kakedrum

Kakeskrape, kakespatula og snurrebrett anbefales på det sterkeste for best og finest resultat. Bruk et valgfritt kakefat (se vårt utvalg her) eller en kakedrum som vi har brukt.

Avkjølingsrist

Kakene må avkjøles på en avkjølingsrist. Vi har brukt denne).

Julekaketopp

Skal du lage kaken til en av julens sammenkomster, så finner du vårt utvalg av julete kaketopper her. Vi har for øvrig brukt denne kaketoppen til å pynte kaken.

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle
      Bruk kode