
Oppskrift på jordbær crinkle cookies
Lag disse lekre jordbær cream cheese crinkle cookies med deilig smak av søte jordbær og et hint vanilje. Disse crinkle cookiesene er perfekt å lage til morsdag og valentines. Perfekt som hjemmelaget gave til den du er glad i! Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen @cravings_by_linda

Oppskrift på jordbær crinkle cookies
Lag disse lekre jordbær cream cheese crinkle cookies med deilig smak av søte jordbær og et hint vanilje. Disse crinkle cookiesene er perfekt å lage til morsdag og valentines. Perfekt som hjemmelaget gave til den du er glad i! Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen @cravings_by_linda
Oppskriften gir 20 crinkle cookies á 30-35g.
Ingredienser
Crinkle cookies
- 85 g romtemperert smør
- 145 g sukker
- 100 g kremost naturell
- 1 romtemperert egg, str. L
- 15 g Lorann vanilla bean paste
- 35 g Funcakes jordbær paste (eller 20 g Lorann jordbær emulsjon)
- 250 g hvetemel
- 9 g bakepulver
- ¼ ts salt
- ¼ ts Wilton rosa fargepaste
- Melis til å rulle cookiesene i (ca. 150-200 g)
- Anbefalt utstyr: bakevekt og avkjølingsrist
Fremgangsmåte
Jordbær Crinkle Cookies
Sikt de tørre ingrediensene (ikke melis) i en bolle og sett til side.
Ha romtemperert smør og sukker i en miksebolle med k-spade. Kjør til hvitt og kremete, skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt mikset.
Ha i kremost og kjør til kremosten er godt blandet inn og massen er klumpfri.
Miks inn egg, jordbær paste/emulsjon og vaniljeekstrakt, og bland godt. Miks inn ¼ ts rosa fargepaste. Bruk mindre om du vil ha lysere farge på cookiesene.


Bland så inn det tørre, men uten å overarbeide deigen. Deigen skal være ganske klissete.
Bruk en deigskrape/slikkepott og ha deigen over på plastfolie. Pakk den godt inn og klapp den litt flat. Legg deigen i frysen i ca. 1,5 time.

Slik gjør du
Sett klar en skål med melis. Ha bakepapir på ett stekebrett. Du får plass til 20 cookies på ett brett. Fordel på 2 stekebrett om ønskelig. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Ta ut deigen fra frysen og del den i biter á 30-35 g (store cookies). Bruk gjerne vekt slik at du får cookiesene like store.

Rull til runde kuler. Rull godt i melis og legg over på stekebrett. Vask hendene av og til – deigen blir fort klissete å rulle.

Stek midt i ovnen i 10-13 minutter. De skal ikke få farge. De må ikke stå så lenge i ovnen at de blir flate. Da har de stekt for lenge. De skal sprekke på toppen – derav navnet crinkle cookies.
Avkjøl noe og ha forsiktig over på avkjølingsrist. Når de er varm er de litt skjøre, så flytt de forsiktig med en stekespade. La de stå til de er helt avkjølt. Deretter kan de pakkes for oppbevaring.
Oppbevares i tett kakeboks med bakepapir i kjøleskap inntil 1-2 uker. Kan fryses. Holdbar inntil 3 måneder.

TIPS
Stek midt i ovnen i 10-13 minutter. De skal ikke få farge. De må ikke stå så lenge i ovnen at de blir flate. Da har de stekt for lenge. De skal sprekke på toppen – derav navnet crinkle cookies.
Avkjøl noe og ha forsiktig over på avkjølingsrist. Når de er varm er de litt skjøre, så flytt de forsiktig med en stekespade. La de stå til de er helt avkjølt. Deretter kan de pakkes for oppbevaring.
Oppbevares i tett kakeboks med bakepapir i kjøleskap inntil 1-2 uker. Kan fryses. Holdbar inntil 3 måneder.
