Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
Crinkle cookies oppskrift

Oppskrift på jordbær crinkle cookies

Lag disse lekre jordbær cream cheese crinkle cookies med deilig smak av søte jordbær og et hint vanilje. Disse crinkle cookiesene er perfekt å lage til morsdag og valentines. Perfekt som hjemmelaget gave til den du er glad i! Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen @cravings_by_linda

Oppskriften gir 20 crinkle cookies á 30-35g.

Ingredienser

Crinkle Cookies

Fremgangsmåte

Jordbær Crinkle Cookies

Sikt de tørre ingrediensene (ikke melis) i en bolle og sett til side. 

Ha romtemperert smør og sukker i en miksebolle med k-spade. Kjør til hvitt og kremete, skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt mikset. 

Ha i kremost og kjør til kremosten er godt blandet inn og massen er klumpfri. 

Miks inn egg, jordbær paste/emulsjon og vaniljeekstrakt, og bland godt. Miks inn ¼ ts rosa fargepaste. Bruk mindre om du vil ha lysere farge på cookiesene.

Oppskrift på jordbær cream cheese crinkle cookies
Oppskrift på crinkle cookies

Bland så inn det tørre, men uten å overarbeide deigen. Deigen skal være ganske klissete.

Bruk en deigskrape/slikkepott og ha deigen over på plastfolie. Pakk den godt inn og klapp den litt flat. Legg deigen i frysen i ca. 1,5 time.   

Så enkelt lager du crinkle cookies

Slik gjør du

Sett klar en skål med melis. Ha bakepapir på ett stekebrett. Du får plass til 20 cookies på ett brett. Fordel på 2 stekebrett om ønskelig. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. 

Ta ut deigen fra frysen og del den i biter á 30-35 g (store cookies). Bruk gjerne vekt slik at du får cookiesene like store. 

Oppskrift med fremgangsmåte på crinkle cookies

Rull til runde kuler. Rull godt i melis og legg over på stekebrett. Vask hendene av og til – deigen blir fort klissete å rulle. 

Crinkle cookies med søt jordbærsmak

Stek midt i ovnen i 10-13 minutter. De skal ikke få farge. De må ikke stå så lenge i ovnen at de blir flate. Da har de stekt for lenge. De skal sprekke på toppen – derav navnet crinkle cookies. 

Avkjøl noe og ha forsiktig over på avkjølingsrist. Når de er varm er de litt skjøre, så flytt de forsiktig med en stekespade. La de stå til de er helt avkjølt. Deretter kan de pakkes for oppbevaring.

Oppbevares i tett kakeboks med bakepapir i kjøleskap inntil 1-2 uker. Kan fryses. Holdbar inntil 3 måneder.   

Oppskrift på saftige og myke kjeks
TIPS

Bruk romtempererte ingredienser

Deigen binder seg bedre sammen når man bruker romtempererte ingredienser. Brukes kalde ingredienser kan deigen skille seg, men den vil binde seg sammen igjen når det tørre tilsettes. Man må uansett bruke romtemperert smør når man skal kreme smør og sukker sammen.  

La deigen ligge i frys

Deigen må legges i frys for ellers er den for klissete å arbeide med. Den skal være klissete for da blir cookiesene skikkelig myke og gode. I tillegg vil kald deig forhindre at de sprer seg for mye utover ved steking. Disse skal være tykke og ikke flate som amerikanske cookies. 

Forming av cookies

Vask hendene av og til om deigen klistrer seg for mye i hendene. Det er også en fordel å veie hver bit slik at du får noenlunde like store cookies. Da stekes de mer jevnt. 

Steketid

Det er viktig å ikke steke disse for lenge. De skal være pittelitt understekt i midten, da er de aller best. Begynner de å få farge eller bli flate, så er de stekt for lenge. De skal ha en liten «dome» på toppen og være tykke. 

Lager du cookiesene større eller mindre vil også påvirke steketid, og det er viktig at du justerer steketid om du ikke lager de rundt 30-35 g. 

Husk at alle ovner er forskjellig. Vi har stekt disse i 11 minutter, og da blir de akkurat pittelitt understekt i midten og helt perfekt myke. 

Oppbevaring

Disse kan oppbevares både i kjøleskap og frys. Vi foretrekker å oppbevare de i frys. De holder seg bedre og lengre, og de tiner raskt. 

INGREDIENSER

Lorann madagascar vanilla bean paste

Bruk en god vaniljepaste for best smak på cookiesene. Vi har brukt Lorann madagascar vanilla bean paste

Smakstilsetning

Her kan du bruke både Lorann jordbær emulsjon eller Funcakes jordbær paste. Funcakes jordbær paste egner seg aller best av de to i denne oppskriften, da denne gir noe bedre smak. 

Man må bruke ulik mengde av disse to smakstilsetningene. 

Funcakes jordbær paste: 35 g

Lorann jordbær emulsjon: 20 g

Fargepaste

For å få en skarp rosa farge på cookiesene kan du farge med rosa fargepaste. Vi har brukt Wilton rosa fargepaste. Ønsker du røde jordbær crinkle cookies kan du bruke Wilton rød fargepaste.

UTYSTYR

Vekt

Du trenger en digital bakevekt for å veie ingredienser. En oppskrift blir mest nøyaktig om man veier ingrediensene, og i baking er dette ekstra viktig. Det er også en fordel med vekt for å veie cookiesene slik at de blir noenlunde like store.

Annet utstyr

En avkjølingsrist med små hull anbefales slik at cookiesene står stabilt når de avkjøles. Vi har brukt denne. Crinkle cookies er veldig myke og skjøre når de kommer ut av ovnen, og de kan lett bli ødelagt om de faller gjennom en vanlig rist. Det er ikke et must – husk bare å være ekstra forsiktig om du bruker en vanlig rist med bare riller. 

Oppskrift på crinkle cookies med jordbærsmak
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle