Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
Cravings by Linda mini brownie cookies blogg

Mini brownie cookies med pistasj ostekrem

Oppskriften mini brownie cookies med pistasj ostekrem er laget av Linda Hagen bak Instagramprofilen cravings_by_linda

Lag disse mini brownie cookies fylt med en nydelig pistasj ostekrem.
Perfekte små munnfuller som er både dekorative og smaker himmelsk godt.

Viktige tips

Bruk romtempererte ingredienser
Bruk romtempererte ingredienser. Det er enklere å piske en luftig og lett eggedosis av tempererte egg. 

Pistasj kremen har lett for å skille seg dersom ingrediensene ikke har noen lunde lik temperatur. Skulle kremen skille seg kan du prøve å varme kremen 10-15 sekunder i mikroen slik at den blir litt flytende, og deretter kjøre den noen minutter med en stavmikser. Da skal den i de aller fleste tilfeller binde seg sammen igjen. Deretter må den avkjøles slik at den stivner (på grunn av smøret vil den bli fast i konsistensen når den oppbevares i kjøleskap). 

La brownierøren hvile
Det er viktig at brownierøren får hvile i kjøleskap, hvis ikke vil de flyte for mye utover under steking. 

Pass på steketid
Lager du små brownie cookies som vi har gjort her, så pass på steketid. De må ikke steke for lenge. Lager du små skal de steke ca.6-7 minutter på 175 grader varmluft, men pass på. Alle ovner er ulike. Se mer detaljert beskrivelse i fremgangsmåten. 

Lager du større cookies må du tilpasse steketid. Øk steketid med 1-2 minutter. Husk også å ha større plass mellom hver cookie. 

Oppbevaring
Oppbevares i kjøleskap i tett boks med bakepapir mellom lagene. Holdbar inntil 1 uke. Kan fryses. Husk å pakke de godt inn i plast slik at de ikke får frostskader eller tar smak fra andre produkter i frysen. Holdbar inntil 3 måneder. 

Både brownie cookies og pistasjkrem kan fryses hver for seg. Holdbar inntil 3 måneder.

Ingredienser

Sjokolade & Kakao
Bruk mørk sjokolade og kakao av god kvalitet. Vi har brukt Callebaut mørk sjokolade No. 811 og Callebaut kakaopulver

LorAnn Madagascar Vanilla Bean Paste
Vi har brukt LorAnn Madagascar Vanilla Bean Paste i denne oppskriften. En vaniljepaste av god kvalitet utgjør prikken over i’en. Denne er veldig god, og anbefales. 

Farge på pistasjkrem
Dersom du ønsker en mer klar grønn pistasjfarge, så kan du blande inn pittelitt Wilton Green Leaf farge i tillegg til Colour Mill Lime. Begynn alltid med litt farge og bland inn mer etter hvert til ønsket farge. Har man først tatt for mye farge er det vanskelig å reversere dette. Du kan bruke bare Colour Mill Lime, men da blir ikke fargen like skarp og grønn. 

Pistasj smak
Pistasjsmaken kommer hovedsakelig fra Decora pistasjkrem, men for å gi den lille ekstra pistasjsmaken er det også brukt LorAnn emulsjon pistasj. Vær forsiktig med mengde når du tilsetter emulsjon. Det kan fort bli for mye. 

Pynt
Vi har brukt Funcakes deco melts hvit. Dette er en sjokolade som man ikke trenger å temperere, og passer ypperlig når man skal pynte. Den stivner raskt, og den smelter ikke om du tar på den. Det vil sjokolade man ikke tempererer gjøre.  

Før sjokoladen stivner drysser du på finhakket pistasjnøtter. Dette kan sløyfes, men det gjør de ekstra flotte om de får litt pistasjnøtter på toppen. 

Utstyr

Sprøyteposer
Bruk sprøytepose når du skal lage topper av brownierøren. Sprøytepose gjør det mye lettere å lage noenlunde like store topper. Det er også enklere å sprøyte ut topper om man ikke har for mye røre i posen. Fordel den gjerne i to sprøyteposer. 

Sprøyteposer trenger du også når du skal fylle kjeksene med pistasj ostekrem. Du trenger ikke å ha sjokolade til pynt i sprøytepose – der kan man bruke en teskje og ringle over. Det er lettere å bruke en sprøytepose, men ikke klipp for stort hull. 

Vi har brukt FunCakes engangssprøyteposer 41 cm. Disse er solide og er hverken for store eller for små. 

Kjøkkenmaskin
Du kan bruke håndmikser når du skal piske eggedosis, men du bør bruke en kjøkkenmaskin med k-spade når du skal lage pistasj ostekremen. 

Sprøytetipp
Vi har brukt Wilton 1M tipp. Da får du et mønster på pistasj ostekremen som gjør de litt mer dekorative. 

Oppskrift

Brownie cookies

50 g smør 

175 g Callebaut mørk sjokolade

2 romtempererte egg, str. L 

175 g hvitt sukker 

1 ts Madagascar Vanilla Bean Paste

45 g hvetemel 

20 g Callebaut kakaopulver

½ ts bakepulver

¼ ts salt

Oppskriften gir ca. 70 små brownie cookies, og ca. 35 doble brownie cookies  

Pistasj ostekrem

150 g romtemperert smør

75 g melis

150 g romtemperert kremost naturell

115 g romtemperert Decora pistasjkrem

½-1 ts LorAnn Madagascar Vanilla Bean Paste (smak til)

¼-1/3 ts LorAnn emulsjon pistasj (smak til)

1 klype salt

6-10 dråper Colour Mill Lime 

Tips: pittelitt Wilton Green Leaf gir en mer grønn pistasjfarge. 

Pynt

75 g FunCakes Deco Melts Hvit

2-3 ss finhakkede pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Lag først brownie cookies, så pistasj ostekrem og deretter forbereder du og pynter brownie cookiesene.
Når pynten har stivnet fyller du brownie cookiesene med pistasj ostekrem.

Brownie cookies
mini brownie cookies by cravings by linda

Smelt smør i en liten kjele på middels varme. Tilsett mørk sjokolade og rør til smeltet. Sett kjelen tilbake på platen på lav varme (styrke 1-2 av 9) om sjokoladen ikke smelter. Sett til side og avkjøl. 

Sikt det tørre i en skål. Sett til side. 

I en miksebolle med ballongvisp har du egg og sukker. Pisk i ca. 15-20 minutter på middels styrke til en tykk lys eggedosis. Dette er viktig ellers vil du ikke få disse cookiesene til. 

Miks inn avkjølt sjokoladesmør. Tilsett det tørre og miks til nesten blandet. Vend med slikkepott på slutten. 

Ha brownierøren i en sprøytepose eller fordel den i to sprøyteposer. Legg i kjøleskap i ca. 10 minutter før bruk. Røren må hvile og bli mer fast ellers vil den flyte utover under steking. 

mini brownie cookies by cravings by linda

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Klargjør 4 stekebrett med bakepapir. 

Sprøyt ut 20 små topper med brownierøre på et stekebrett. Du kan lage de større om du vil. Disse er ganske lik i størrelse som makroner. Lager du de større, så øk steketid med 1-2 minutter. Følg med – ikke la de steke for lenge. 

Stek ett brett av gangen, midt i ovnen i ca. 6-7 minutter. De skal være litt puffy og begynt å sprekke på toppen, også kan du se at den får en typisk brownie hinne på overflaten. Avkjøl helt på stekebrettet. 

mini brownie cookies by cravings by linda

Tips: Har du ikke nok stekebrett, så dra bakepapiret med brownie cookiesene forsiktig over på en skjærefjøl slik at du kan bruke stekebrettet om igjen. 

Når første brettet går i ovnen kan du lage klart neste brett. Stek dette når første brett er ferdig. Gjenta til du har stekt opp all brownierøren. Det er viktig at du lar de avkjøle helt før du løsner de fra bakepapiret. Vær forsiktig – de er litt skjør. 

Lag pistasj ostekrem før du pynter brownie cookiesene med hvit sjokolade og finhakkede pistasjnøtter.  

Pistasj ostekrem

Bruk romtempererte ingredienser ellers er det lett for at kremen skiller seg. Se tips for hva du kan gjøre om den skiller seg.    

Ha smør og melis i en miksebolle med k-spade. Miks på middels/høy hastighet til en hvit og kremete smørkrem. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt blandet sammen.

Tilsett så resten av ingrediensene. Begynn med noen dråper farge, og tilsett litt og litt til ønsket farge. For å få en mer klar grønn pistasjfarge kan du tilsette pittelitt Wilton Green leaf. 

mini browniw cookies cravings by linda

Miks på middels/høy hastighet til alt er godt blandet, ca. 30-60 sekunder. Ikke overmiks kremen – den kan skille seg om den piskes for mye.

Ønsker du mer pistasjsmak kan du tilsette litt mer pistasj emulsjon. Vær forsiktig! Det kan fort bli for mye og da smaker det ikke godt. 

Sett kremen i kjøleskap om den er litt for bløt til å sprøytes på kjeksene. Den vil stivne i kjøleskap siden den inneholder en del smør. 

Ha kremen i en sprøytepose med Wilton 1M tipp. Nå er ostekrem med smak av pistasj klar til å brukes i mini brownie cookies.

Slik gjør du:

Legg halvparten av cookiesene på ett brett med bakepapir med overflaten opp. 

Til pynten renser og finhakker du pistasjnøtter. Du kan også ha pistasjnøttene i en liten foodprocessor og kjøre til små smuler slik vi har gjort her.

Smelt deco melts hvit i en liten kjele på lav varme (styrke 2 av 9). Rør med slikkepott til den er helt smeltet. Du kan også smelte den etter anvisning på pakken.  

mini brownie cookies linda cRAVINGS

Ha den smeltede hvite sjokoladen i en sprøytepose og klipp et veldig lite hull. ER den veldig flytende lar du den ligge litt før bruk. 

Sett frem brettet med halvparten av brownie cookiesene. Det er kun disse du trenger å pynte. Du kan pynte alle kjeksene om du vil ha pynt på begge sider.  

Lag tynne striper med hvit sjokolade på halve siden av hver brownie cookie. Dryss over finhakket pistasjnøtter etter hvert som du pynter med hvit sjokolade. La stå til sjokoladen er stivnet. Denne sjokoladen stivner innen kort tid. 

mini brownie cookies linda cravings

Dersom sjokoladen stivner i sprøyteposen mens du pynter kan du legge den ca. 10 sekunder i mikro. Da vil den smelte igjen. 

Ha de cookiesene du ikke har pyntet opp ned på et brett. Fyll med pistasjkrem og sett en brownie cookie med pynt på toppen.  

Sett de gjerne i kjøleskap en stund før servering slik at kremen stivner. Server disse nydelige mini brownie cookies med deilig pistasj ostekrem.

Oppbevares i kjøleskap i tett boks med bakepapir mellom lagene. Holdbar inntil 1 uke. Kan fryses. Husk å pakke godt inn i plast slik at de ikke får frostskader eller tar smak fra andre produkter i frysen. Holdbar inntil 3 måneder.

linda cravings mini brownie cookies
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle
      Bruk kode