Oppskrift på gulrotcupcakes

Oppskrift på gulrotcupcakes

Gulrotcupcakes med ostesmørkrem – den perfekte lille desserten til enhver anledning. Like perfekt på kakebordet som å gi bort i gave, og det beste av alt? Disse faller i smak uansett alder!

Ingredienser

Cupcakesrøre:

100g revet gulrot

150g sukker

2 store egg 

100ml solsikkeolje

150g hvetemel

1ts bakepulver

1/2ts natron

1ts LorAnn vanilla bean paste

2ts kanel

Kremostsmørkrem:

100g romtemperert smør

150g melis

200g naturell kremost

1ts LorAnn vaniljeekstrakt

eventuelt matfarge

Redskap:

Fremgangsmåte:

  1. Finn frem alle ingrediensene og sett ovnen på 180 grader over og undervarme.

2. Pisk sammen sukker, egg og solsikkeolje i kjøkkenmaskin. Tilsett til slutt 1ts vanilla bean paste. 

3. Rør sammen hvetemel, bakepulver, natron og kanel, og hell det samlet i den våte blandingen. Pisk forsiktig først, øk deretter hastigheten og pisk til alt er godt blandet. 

4. Rør inn revet gulrot med en slikkepott. 

5. Finn frem muffinsbrett og fyll i muffinsformer. Det er veldig viktig å bruke muffinsbrett, da formen på cupcakesene holder seg mye bedre. Bruk deretter ei isskje med utkaster til å fylle røren i formene. Pass på så du ikke fyller i for mye, for da vil muffinsene stige over formene under steking.

6. Stek midt i ovnen ved 180 grader i 18-20 min. La muffinsene avkjøles i brettet i ca 5min, før du så tar de ut av brettet.

7. Lag smørkrem ved å piske sammen romtemperert smør, melis, kremost og vaniljeekstrakt. Tilsett farge om du ønsker det. Ønsker du å dekorere med flere ulike farger, deler du opp smørkremen i flere boller, og blander i ønsket farge. 

8. Fyll smørkremen i sprøytepose med ønsket tipp, og dekorer dine fantastiske, gode gulrotcupcakes.

9. Her har vi brukt tippene 199, 103 og 1M, og fargene burgunder og dusk fra colour mill. Dekorer gjerne med stemplet fondant eller kakestrøssel for den virkelige prikken over i’en.

Handlekurv