Hopp til innhold

🚚 Gratis frakt på ordre over 1000 kr

⚡ Rask levering

↩️ Åpent kjøp i 30 dager

oppskrifter

Oppskrift på Cherry velvet kake

Oppskrift på Cherry velvet kake

🛒 Handle ingredienser til oppskriften

En ny vri på en klassiker – Cherry Velvet Kake

Red velvet er en klassiker mange kjenner og elsker – myk, saftig og med den ikoniske rødfargen og hvite ostekremen. Hos oss har vi allerede hatt stor suksess med å leke oss med denne kakeklassikeren, blant annet med vår friske og fruktige Orange Velvet som er en stor hit (du finner den her). Nå er det tid for en ny og spennende vri: Cherry Velvet – en velvetkake med sur-søt kirsebærsmak som er både frisk og balansert, og akkurat passe søt. Dette er kaken for deg som elsker kirsebær. 

Her får du en saftig og myk kakebunn med en skikkelig god sursøt kirsebærsmak. Kaken er kledd med en deilig hvit ostekrem som er akkurat passe søt og frisk. Resultatet er en uimotståelig kake som både ser nydelig ut og smaker enda bedre – en ekte “showstopper” på kakebordet.

Dette er kaken som overrasker, begeistrer og får gjestene til å spørre om oppskriften. Perfekt til festlige anledninger – eller når du bare vil kose deg litt ekstra.

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskriften gir 8-12 kakestykker

Ingredienser

Cherry velvet kake

  • 100 g ekte meierismør
  • 120 g nøytral olje
  • 325 g hvitt sukker
  • 3 egg, str. L (ca. 66-68 g per egg med skall)
  • 225 g Synnøve gresk yoghurt
  • 90 g kefir
  • 18 g Lorann vaniljepaste
  • 60 g Funcakes kirsebærpaste
  • 60 g hakket marachinobær (spar 8 bær med stilk til pynt)
  • 0,8 g Progel rosa fargepaste
  • 24 g ferskpresset sitronjuice
  • 272 g hvetemel 
  • 67 potetmel
  • 2 g natron
  • 6 g bakepulver
  • 4 g salt

Ostekrem

  • 270 g Tine ekte meierismør
  • 540 g melis
  • 600 g Tine kremost naturell
  • 24 g Lorann vaniljepaste 
  • 2 g salt
  • 26 g ferskpresset sitronjuice 

 

Pynt: Dekorer med ostekrem og pynt med marachinobær

Du trenger

Fremgangsmåte

Cherry velvet kake

Forberedelser

Bruk romtempererte ingredienser. 

Forvarm ovnen til 145 grader varmluft. Sett en rist på nest nederste rille, og et stekebrett på rille 2 eller 3 fra toppen. 

Ha bakepapir i bunnen av formene. Legg eggene i en skål med varmt vann (fra springen).

Press saften av en sitron til du har 24 g juice. Sett til side. Kjør maraschinobær i en foodprocessor til finhakket. Husk å spare på 8 bær med stilk som du skal bruke til pynt. 

Vei opp gresk yoghurt, kefir, Funcakes cherry paste, Progel rosa fargepaste, Lorann vaniljepaste og finhakket maraschinobær i en skål. Sett til side. Bland sammen det tørre i en bolle (mel, natron, bakepulver og salt). Sett til side.

Kakebunn

Ha sukker, smør og olje i en miksebolle med k-spade. Miks på middels/høy hastighet (styrke 5-6 av 7) i ca. 3 minutter til lyst og kremete. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet.

På middels hastighet (styrke 3 av 7): Tilsett ett egg av gangen – miks godt, ca. 15 sekunder mellom hvert egg. Skrap ned fra kantene.

På lav/middels hastighet (styrke 2 av 7): Sikt inn halvparten av det tørre og skålen med det våte, og miks i 30 sekunder. Skrap ned fra kantene. Sikt inn resten av det tørre og miks til klumpfritt, ca. 30-40 sekunder. Ikke miks mer enn nødvendig. Juster med mer farge om ønskelig.

Fordel røren i formene, ca. 760 g i hver form. Jevn utover med en slikkepott og dunk formen lett i benken.  

Sett formene på risten i ovnen. Stek i ca. 50-60 minutter. Sjekk med en kakenål på slutten. Det kan være en av kakene er ferdig før den andre.

La kakene stå i formen i 15 minutter. Løsne ringen til springformen og ta den av. Avkjøl kakene helt. 

Sett kakebunnene i frysen i 15-20 minutter. Finskjær så toppen av kakene med en kakedeler eller en brødkniv (kalde kakebunner er enklere å finskjære og montere). Legg kakebunnene i kjøleskap mens du lager ostekrem. 

Ostekrem

Ha smør og melis i en miksebolle med k-spade. Miks på middels/høy hastighet til kremete og hvitt. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet. 

Hell av vannet i boksen som er oppå kremosten. Ha kremosten i miksebollen med smørkremen. Tilsett salt og vaniljepaste. 

Miks på høy hastighet i 20 sekunder. Skrap og vend godt på ostekremen og kjør den på høy hastighet i 20 sekunder til. Miks forsiktig inn sitronjuice til slutt. 

Ikke miks mer enn nødvendig etter sitronjuice er tilsatt. Den kan skille seg.

Ha 200 g ostekrem i en sprøytepose med tipp JEM #1J. Ha resten av ostekremen i en passende skål. 

Dekorering og montering 

Et snurrebrett gjør det enklere å montere kaken, men ikke et must.

Sett den ene kakebunnen på et ønsket kakefat. Ha på ca. 225 g ostekrem. Bre utover i et jevnt lag. Legg den andre kakebunnen oppå. 

Bre et tynt lag ostekrem på hele kaken (crumb-coat). Sett i kjøleskap i 30 minutter. Ha resten av ostekremen i kjøleskap også. 

Ta kaken ut og fordel resten av ostekremen rundt og oppå kaken. 

Kaken deles i 8 kakestykker og hvert kakestykke skal ha en dott med ostekrem. Et tips er å markere lett oppå kaken hvor kaken skal deles for da er det enklere å sprøyte ut ostekrem slik at hvert kakestykke får en dott ostekrem, men du kan ta det på feelingen også. 

Sprøyt ut 8 dotter ostekrem på kaken. Ha på et maraschinobær på hver dott.

Sett gjerne kaken tilbake i kjøleskap 1-2 timer slik at den får satt seg. Kaken er aller best om den serveres romtemperert.

TIPS

Forberedelser

For å lykkes best mulig er et godt tips å forberede deg før du starter. Å veie opp alt på forhånd og sette klart det du skal bruke i bakingen gjør alt mye enklere. Det er også mindre sjanse for at du glemmer noe om alt står klart til bruk. La også ovnen forvarme seg godt. De fleste ovner steker mer stabilt om de er forvarmet ordentlig på forhånd. 

Overmiksing av røren

Etter mel er tilsatt er det viktig å ikke mikse for mye, men miks forsiktig og nok til at du ikke har melklumper i røren. 

Steking av kakebunnene

For jevnere stekte kaker er det en fordel å steke kakene på rist i ovnen med et stekebrett litt over kakene. Dette gjør til at varmen fordeles jevnere i ovnen noe som gir en mer kontrollert heving og jevnere temperaturfordeling i ovnen. I kombinasjon med lav steketemperatur får man finere og jevnere stekte kaker. Disse kakene skal stekes på varmluft og derav litt lavere temperatur enn normalt. 

Husk at alle ovner steker ulikt – pass derfor på kakene fra 45 minutter og utover, og la de steke så lenge de trenger for å bli gjennomstekt. 

Det kan være lurt å bytte plass på formene etter ca. 30-35 minutter steketid, men da må du være veldig forsiktig når du flytter på formene slik at de ikke kollapser. 

Ostekrem

Dette skal være nok ostekrem til et godt lag krem + litt pynting. Skal du pynte mer enn det vi har gjort bør du øke oppskriften. Har du ostekrem til overs kan denne fryses. Holdbar inntil 3 måneder. 

Ønsker du mer kirsebærsmak på kaken?

Bland inn Funcakes kirsebær paste i ostekremen. Det er skikkelig godt. Det kan være du må ha i rosa fargepaste for en finere farge på kremen (slik at den blir lys rosa). Det er litt annerledes enn en klassisk velvet kake som har hvit ostekrem, men absolutt verdt å prøve om du ikke kan få nok kirsebærsmak. 

Til denne porsjonen ostekrem bør du bruke mellom 40-60 g paste. Smak til og tilpass etter hvor intens kirsebærsmak du liker.

Oppskriften kan lages i ulike former

Vi har brukt 2 springformer Ø 20 cm. Du finner de her.

Dersom du vil lage kaken i Ø 15 cm former kan du fordele røren i 3 former. Siden kaken blir mindre i diameter er det finest om den har 3 lag. 

For Ø 22 cm former: gang oppskriften med 1,2. Fordel røren i 2 former. 

For Ø 24 cm former: gang oppskriften med 1,4. Fordel røren i 2 former.

Kle innsiden av formen med bakepapir

For finest resultat kan du kle innsiden av springformen med remser av bakepapir. Anbefales.    

Andre gode tips

Husk å finskjære av toppene på kakebunnene for finest resultat og slik at ostekremen «fester» seg til kakebunnene. 

Kalde kakebunner er enklere å montere, men kaken er best om den serveres romtemperert. 

Dersom du skalerer opp oppskriften må du ta høyde for at det går mer kirsebær paste, maraschinobær og farge. For å lage oppskriften slik den er (uten å skalere den opp) trenger du litt over en halv boks Funcakes cherry paste og 1 glass maraschinobær. 

Oppbevaring

Holdbar inntil 2-3 dager i kjøleskap. Kan fryses med og uten ostekrem. Holdbar inntil 3 måneder. Tines i kjøleskap natten over. 

Ingredienser

Ekte meierismør

Bruk ekte meierismør (ikke margarin). Vi har brukt Tine meierismør (med salt). 

Nøytral olje

Du kan bruke hvilken som helst olje du ønsker så lenge den er nøytral på smak. Styr unna kaldpressede olje, da disse gir en bismak på den ferdige kaken. 

Egg

Bruk romtempererte egg i størrelse L. Vei eggene og finn 3 egg som er ca. 66-68 g per egg med skall. Legg eggene i en skål med varmt vann fra springen slik at de blir godt tempererte før bruk. 

Lorann vaniljepaste 

Bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak på både kake og ostekrem. Vi har brukt denne.

Synnøve gresk yoghurt

For en mer stabil kake som egner seg bedre til stabling har vi brukt Synnøve gresk yoghurt. Denne inneholder mer protein og mindre fett. Dersom du erstatter med et annet syrnet produkt, så vær klar over at kaken kan bli mer «skjør» og mindre egnet å stable. 

Funcakes cherry paste

I kakebunnen har vi brukt denne kirsebærpasten. Den gir en skikkelig god kirsebærsmak på kaken. Kaken får en sur-søt kirsebærsmak, og den er ikke klissete søt på smak, men ganske godt balansert. 

 

Maraschinobær 

I kakebunnen har vi også finhakket/moste maraschino kirsebær. De gir en god dybde og smak til kakebunnen. I tillegg blir kakebunnen litt saftigere. Kan sløyfes, men anbefales. Disse bærene har vi også brukt som pynt på kaken. 

Du skal bruke 1 slikt glass i oppskriften, men husk å kjøpe flere om du skal skalere opp oppskriften til å passe større former.

Progel rosa fargepaste

Vi har brukt Progel rosa fargepaste i kakerøren. Denne gir en fin rosafarge uten at man trenger å bruke for mye. Vi anbefaler ikke billige varianter eller konditorfarger fra butikken, men andre merker som Colour Mill eller Wilton kan brukes. 

Tine kremost naturell

Tine kremost er litt fastere enn Philadelphia og derfor bruker vi denne. Husk å helle av vannet som ligger oppå osten i boksen. 

Ferskpresset sitronjuice

Vi har brukt ferskpresset sitronjuice i både kakebunn og ostekrem. Sitron fremhever smaker og balanserer det søte. Du kan smake deg til med mer sitronjuice i ostekremen om du ønsker, men vi synes denne mengden passet bra til den sursøte kirsebær smaken i kakebunnen.  

Salt

Vi har brukt vanlig bordsalt, Jozo salt med jod (uten jod kan også brukes). 

Utstyr

Springformer

Til denne oppskriften trenger du to runde springformer, Ø 20 cm. Du finner springformen vi har brukt her.

Har du ikke to runde springformer kan du dele kakerøren i to og lage en og en kake. Husk å kle bunnen av formen med bakepapir og fest remser med bakepapir på innsiden av springformen. 

Kjøkkenmaskin med k-spade

Til både kakerøren og ostekremen trenger du en kjøkkenmaskin med k-spade(deigrulle for Ankarsrum). Vi anbefaler ikke å bruke visp – dette vil tilføre luft på en måte og påvirke resultatet. 

Finmasket sikt

Det tørre bør siktes inn i kakerøren. Da blander det tørre seg bedre og det er lettere å få en klumpfri røre uten å overmikse røren. Overmiksing av røren etter det tørre er tilsatt kan påvirke sluttresultatet. Sikt derfor det tørre for best resultat. Du finner sikt her.

Digital kjøkkenvekt

Alle ingrediensene er oppgitt i gram. Dette gir mest nøyaktighet, forutsigbarhet og det er større sjanse for å lykkes gang på gang. En god digital kjøkkenvekt er et av de viktigste redskapene man har på kjøkkenet. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her.

Kakedeler

For å finskjære av toppen på kakebunnene bruker vi denne kakedelerenDu kan også bruke en taggete kniv, men vi synes det er enklere å få en ben og fin overflate med en kakedeler. 

Sprøytepose + tipp

Vi har dekorert kaken med dotter av ostekrem. Her har vi brukt tipp JEM #1J. Du finner vårt utvalg sprøyteposer her og tippen vi har brukt her.


Forrige artikkel Neste artikkel