Magiske sukkerkjeks med glitter
Magiske sukkerkjeks pyntet med Magic Sparkle
Er det mulig å bake noe som både er dekorativt, gøy og supergodt? Ja! Disse sukkerkjeksene formet som stjerner på pinner er akkurat det – små tryllestaver som ser ut som de er hentet rett ut fra et eventyr. Vi har pyntet dem med smeltet sjokolade og det nye spiselige glitteret Magic Sparkles fra PME. Det glitrer som ekte magi, og kommer i mange nydelige farger.
Perfekte til bursdag, sommerfest, babyshower eller bare som en søt overraskelse. De er like populære hos barn som voksne – og forsvinner fort!
Oppskriften gir ca 50 kjeks
Ingredienser
Sukkerkjeks
- 350 g hvetemel (pluss ekstra til utkjevling)
- ½ ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 170 g usaltet smør, romtemperert
- 150 g sukker
- 1 stort egg, romtemperert
- 2 ts vaniljepaste LorAnn
Du trenger
- Kjøkkenmaskin eller elektrisk miksmaster
- Kjevle
- Stjerneutstikker 7cm
- Stekebrett og bakepapir
- PME lollipop-pinner
- PME Magic Sparkles spiselige glitterflak (vi brukte fargene: Out of this World, Party Popper, Island Lagoon, White Crystal og Gold)
- Deco Melts fra Funcakes
- Snurret gavebånd eller sløyfebånd
- Glass og sukker til servering/dekor
Fremgangsmåte
Lag sukkerkjeksdeigen
Start med å piske smøret og sukkeret hvitt i kjøkkenmaskin til det blir lyst og luftig – dette tar gjerne 3–5 minutter. Tilsett egget og pisk videre til blandingen blir lett og kremet. Tilsett vaniljepaste.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en egen bolle. Tilsett det tørre i flere omganger, og rør til du får en jevn og smidig deig. Deigen er perfekt når den samler seg og slipper bollen. Juster med litt ekstra mel hvis den virker klissete. Del deigen i to og pakk inn i plastfolie.

Kjevle og stikk ut stjerner
La deigen hvile i kjøleskapet i minst 2 timer, helst over natten. Ta ut én del av gangen og kjevle ut på en melet overflate til ca. 0,5–1 cm tykkelse. Bruk en stjerneformet utstikker på ca. 7 cm til å lage stjerner.
Legg PME lollipop-pinner på et bakepapirkledd stekebrett. Plasser stjernene oppå pinnene og trykk forsiktig ned så de fester seg godt. Pass på at pinnen er dekket, men ikke stikker ut på toppen.

Stek og pynt med Deco Melts og Magic Sparkle
Stek kjeksene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter – eller til de begynner å få gyllen farge i kantene. Avkjøl helt på rist.
Smelt Deco Melts fra Funcakes i mikrobølgeovn eller over vannbad, og rør jevnt til du har en glatt, flytende konsistens. Dypp stjernene i deco melts og legg dem på bakepapir. Strø rikelig med Magic Sparkles over mens glasuren fortsatt er våt.
Vi brukte disse fargene for et ekte eventyrpreg:
- Out of this World (lilla)
- Party Popper (rosa)
- Island Lagoon (turkis)
- White Crystal (hvit)
- Gold (gull)

La tørke og pynt med bånd
La kjeksene ligge til glasuren har stivnet helt – dette tar vanligvis 30–60 minutter. Når de er tørre, kan du riste av forsiktig det overflødige glitteret.
Knyt på et lite gavebånd eller sløyfebånd nederst på pinnen for ekstra dekor. Nå har du søte små tryllestaver som garantert vil få smilet frem hos både små og store.

Servering og dekor
Fyll et glass med sukker og sett tryllestavene i det, så står de pent og stødig. Perfekt som borddekorasjon til bursdag, hagefest eller temafest. Disse er ikke bare fine å se på – de smaker fantastisk!
Vi lover – disse tryllestavene forsvinner før du rekker å si Abrakadabra ?
Med Magic Sparkle fra PME får du virkelig magien inn i bakingen! Disse sukkerkjeksene er et koselig og kreativt prosjekt, og resultatet blir både lekkert og uimotståelig. Perfekte å lage sammen med barn – og minst like gøy å servere.
