Hopp til innhold

🚚 Gratis frakt på ordre over 1000 kr

⚡ Rask levering

↩️ Åpent kjøp i 30 dager

Gratulerer du får fri frakt! Bruk 0,00 kr for å oppnå fri frakt!
jul

Oppskrift på Ferrero Rocher mini ostekaker

Oppskrift på Ferrero Rocher mini ostekaker

🛒 Handle ingredienser til oppskriften

Disse mini Ferrero Rocher-ostekakene er den ultimate festdesserten til jul og nyttår! Her får du alt i ett – en uimotståelig dessert med sprø kjeksbunn blandet med hasselnøttkrokan og Nutella, silkemykt ostekakefyll med smak av Ferrero Rocher, og et tynt, crunchy sjokoladelokk som gir perfekt balanse mellom sødme og tekstur. Hver lille ostekake pyntes med luftig sjokoladekrem, et dryss av hasselnøttkrokan og gullstrøssel – og krones med en ekte Ferrero Rocher-sjokolade på toppen. En elegant og luksuriøs dessert som passer perfekt til jul og nyttår!

Oppskriften er enkel å følge og med steg for steg bilder slik at du enkelt skal lykkes med disse lekre mini ostekakene du også! Og best av alt - kakene kan lages på forhånd og oppbevares i frysen frem til dagen du skal servere de. Perfekt for deg som vil imponere gjestene uten stress på kjøkkenet på selve dagen!

Server disse luksuriøse mini ostekakene som avslutning på julemiddagen, til nyttårsaften eller som en spesiell gave til sjokoladeelskere – en elegant dessert som garantert får alle til å be om oppskriften.

Oppskriften gir 6 mini ostekaker.

Tidsbruk: ca. 1,5 time aktiv tid og ca. 12-14 timer passiv tid

Ingredienser

Kjeksbunn

Ferrero rocher ostekakefyll

Ferrero Rocher sjokoladetopping

OBS! Ferrero rocher sjokoladetopping skal brukes til både kremtopping og sjokoladelokk. Under er ekstra ingredienser du skal tilsette for hver av dem. Se fremgangsmåte for detaljert beskrivelse og bilder.

Sjokoladekrem:

  • 115 g kremfløte

Crunchy sjokoladelokk:

Forslag pynt: Ferrero rocher, sjokoladekrem, hasselnøttkrokan og gullkuler/gullstrøssel

Du trenger:

Fremgangsmåte

Kjeksbunn

Kjør kjeks i en foodprocessor til smuler. Ha i en bolle og rør inn hasselnøttkrokan. Smelt smør og rør inn salt og nutella. Bland alt sammen i bollen.

Mini ferrero rocher ostekake steg 1

Ha 45 g kjekssmuler i hvert hull i formen. Press godt sammen så jevnt som mulig. Sett formen i kjøleskap mens du lager Ferrero rocher ostekake fyll.

Mini ferrero rocher ostekake steg 2

Ferrero rocher ostekakefyll

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 10-15 minutter. Varm kremfløte i mikro. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme fløten. Tilsett sjokolade og la stå i 2 minutter. Rør til smeltet. Sett til side.

Mini ferrero rocher ostekake steg 3

Pisk kremfløte til myke topper (ikke stivpisk kremen). Sett til side. Rør kremost klumpfritt i en romslig bakebolle. Sett til side.

Mini ferrero rocher ostekake steg 4

I en annen bakebolle: Ha i nutella, gelatinblanding, søtet kondensert melk, vaniljepaste og salt. Rør sammen til klumpfritt med en stor ballongvisp. Hell dette over i bollen med kremost og rør til en jevn og klumpfri blanding.

Mini ferrero rocher ostekake steg 5

Vend inn pisket krem inn i 3 omganger med en slikkepott.

Mini ferrero rocher ostekake steg 6

Fordel blandingen i de 6 hullene, ca. 170 g per hull. Det kan være du har litt til overs. Det skal være ca. 0,7 cm opp til kanten slik at du har plass til crunchy Ferrero rocher sjokoladetopping.

Mini ferrero rocher ostekake steg 7

Sett formen i kjøleskap i 1,5 time og lag så sjokoladetopping.

Ferrero Rocher sjokoladetopping

Denne skal deles i to deler. Sjokoladekrem, 230 g og crunchy sjokoladelokk, 170 g.

Ha sjokolade, nutella og salt i en passende beholder for stavmikser. Varm opp 190 g kremfløte til rett under kokepunktet. Hell fløten over i beholderen og la stå i 2 minutter. Kjør jevn med stavmikser. Del blandingen som følger:

Mini ferrero rocher ostekake steg 8

Sjokoladekrem:

Ha 230 g av sjokoladetoppingen over i en bolle og visp inn 115 g kremfløte. Ha over i en passende beholder/matboks. Dekk med plast og sett i kjøleskap i minimum 4-6 timer, men kan fint stå 1-2 døgn i kjøleskap før bruk.

Mini ferrero rocher ostekake steg 9

Piskes opp rett før du skal pynte kakene og ha i sprøytepose med tipp JEM #1J.

NB! Ikke overpisk kremen. Denne går fort å piske opp, så vær forsiktig.

Mini ferrero rocher ostekake steg 10

Crunchy sjokoladelokk:

Tilsett 25 g smør i beholderen med resten av sjokoladetoppingen (170 g). Kjør jevn med stavmikser. Ha over i en skål og bland inn 80 g hasselnøttkrokan.

Mini ferrero rocher ostekake steg 11

Ha over ca. 35-40 g per porsjon. Sett formen tilbake i kjøleskap i minimum 3-4 timer.

Mini ferrero rocher ostekake steg 12

Dekorering/servering

Sett formen i frysen i 3-4 timer. Dette er viktig for å få de fint ut av formene. Bruk engangshansker når du skal ta ut kakene fra formen, så slipper du fingermerker.

Varm utsiden av formen lett med en gassbrenner. Dytt en og en kake ut av formen ved å presse bunnen forsiktig opp.

Mini ferrero rocher ostekake steg 13

Løft kaken forsiktig opp og ta av platen i bunn med en liten kniv. Jobb raskt og forsiktig. Les for øvrig tips for tining av kakene før pynting. 

Mini ferrero rocher ostekake steg 14

Pynt med en god dott sjokoladekrem i midten av kaken. Dryss hasselnøttkrokan på kaken rundt kremen. Sett en Ferrero Rocher sjokolade kule på toppen av kremdotten, og pynt med litt ulike sjokoladekuler i gull.

Mini ferrero rocher ostekake steg 15

ferrero rocher mini ostekaker

Tips

Etter du har tatt kakene ut av formen, men før pynting:

Sett kakene i en kaketine for tining i kjøleskap (jeg anbefaler å sette de i noe uten kanter som for eksempel en kaketine – da er det enklere å få kakene over på serveringsfat senere). Du unngår kondens og at de svetter om du tiner de i noe med lokk. De kan selvsagt tines i kjøleskap på et fat, men da må du regne med at de svetter/renner litt væske av kakene. Kakene vil ikke smelte eller falle fra hverandre, så det er mest estetisk. Kondensen kan tørkes forsiktig vekk med tørkepapir før pynting og servering.

Når du skal pynte kakene:

Sett de forsiktig over på ønskede fat eller små kakedrums. Bruk engangshansker og flytt forsiktig med en kakespade eller lignende. Pynt kakene som beskrevet i fremgangsmåten eller som du ønsker.

Oppbevaring

Ostekakene holder seg best i formen, så dersom du skal servere de i selskap eller til en fin anledning/feiring, så anbefaler vi å la ostekakene være i formen til dagen du skal servere de.

Det vil si at du gjerne kan lage ostekakene 1-2 dager før servering, og natt til dagen de skal serveres setter du formen i frysen (de kan fint stå mer enn 3-4 timer, og kan fryses ned inntil 3-4 dager før servering om du vil lage de noen dager før).

La kakene få 4-6 timer til å tine i kjøleskap før du pynter og serverer. Er det kommet kondensdråper på kakene tørker du dette forsiktig vekk med tørkepapir.

Oppbevares i kjøleskap inntil 2-3 dager. Kakene kan fryses igjen, men vi anbefaler generelt ikke dette.

Andre tips

Riktig temperatur på ingrediensene

Alle ingredienser bør være romtempererte for at massen skal bli jevn og glatt. Kald kremost eller Nutella rett fra kjøleskapet kan gi klumper og gjøre at massen skiller seg. Kremfløte piskes best opp om den er kald, men den kan gjerne piskes opp litt før og stå på benken før den vendes inn i ostekakemassen.

Perfekt servering

Mini ostekaker smaker aller best lett tempererte – ta dem ut av kjøleskapet 15–20 minutter før servering for optimal kremet tekstur og smak.

Ingredienser

Nutella

For den ekte Ferrero Rocher-smaken har vi brukt Nutella. Du trenger ca. 400 g totalt, så du må ha to glass à 350 g. Bruk romtemperert Nutella – ellers får du ikke blandet den godt inn i bunn, fyll og topping.

Søtet kondensert melk

Pass på å bruk det som kalles søtet kondensert melk og ikke usøtet kondensert melk (tidligere kalt vikingmelk).

Callebaut lys sjokolade

En høykvalitets belgisk sjokolade med dyp, rund smak og silkemyk tekstur. Callebaut gir en mer balansert sødme og fyldigere sjokoladesmak enn vanlig kokesjokolade, noe som gjør den perfekt i både fyll og topping. Callebaut lys sjokolade finner du her.

Funcakes hasselnøttkrokan

Gir deilig crunch og ekte nøttesmak som løfter desserten til Ferrero Rocher-nivå. Brukes i både bunn, topping og pynt for å skape kontrast mellom kremet og sprø tekstur. Du trenger én boks til denne oppskriften. Hasselnøttkrokan finner du her.

Lorann/Taylor & Colledge vaniljepaste

En aromatisk vaniljepaste laget med ekte vaniljefrø – gir dybde og rundhet i smak. Anbefales. Vaniljepaste fra LorAnn finner du her, og fra Taylor & Colledge finner du her.

Tips til pynt og dekorering

Til pynt har vi brukt hasselnøttkrokan, Ferrero rocher, gull strøssel/kuler og en dott sjokoladekrem. Du kan selvsagt pynte de slik du selv ønsker. En pinsett gjør det enklere å pynte med strøssel.

Strøssel vi har brukt:
FunCakes sjokoladekuler gull metallic og de minste kulene i Happy Sprinkles Vintage gilding
Disse er også fine til kakene:
Happy Sprinkles Sjokoladekuler Gull medium
Happy Sprinkles Sjokoladekuler Gull small

Vi har satt kakene på små fat. Vi har gått for gull tema og har derfor gjort en liten DIY på kakefatene siden de opprinnelig er sølv.

Vi har brukt små kakebrett i sølv og dekket de med gullpapir og deretter festet oppå svarte kakeunderlag. Gullpapiret vi har brukt er 10x10 cm, men dette er litt knapt – 20x20 cm anbefales slik at fatet blir helt dekket med gullpapir.

Gullpapiret festes enkelt på baksiden med 4 teipbiter. Det svarte papirarket festes med en dobbel teipbit på gullpapiret. Og deretter settes kaken på fatet.

Mini ferrero rocher ostekake pynt

Utstyr

Patisse mini ostekakeform

Ostekakene lages i Patisse mini ostekakeform. En genial form med løs bunn, perfekt for porsjonsdesserter. Gir proff finish og gjør det enkelt å løfte ut ostekakene etter frysing uten å skade kantene. Formene er slitesterke og tåler både kjøl og frys.

Digital kjøkkenvekt

Alle ingredienser er oppgitt i gram. Du trenger derfor en god kjøkkenvekt. Se vårt utvalg av kjøkkenvekter her.

Foodprocessor

Kjeksene må knuses til smuler. En foodprocessor er enklest å bruke, men du kan knuse kjeksen med kjevle eller i en morter. Bare pass på at kjeksene blir helt finmalt (ingen store klumper).

Håndmikser og ballongvisp

Det er en fordel å piske kremen med en håndmikser, men du kan bruke en ballongvisp også. Det krever bare litt mer arbeid.

Ballongvisp bruker du til selve ostekakemassen, men du kan bruke håndmikser. Bare pass på å mikse forsiktig/på lav hastighet slik at du ikke overarbeider massen. Mengde nutella i denne oppskriften kan nemlig føre til at massen skiller seg om man pisker den for mye.

Stavmikser

Du trenger stavmikser til å lage sjokoladetoppingen.

Gassbrenner

For å få kakene ut av formen er en gassbrenner veldig nyttig.

Man kan bruke en våt og veldig varm fille rundt hver fot på formen. Man kan også senke formen i vasken med varmt vann i 4-6 sekunder. Det skal være tilstrekkelig for at de akkurat løsner nok fra innsiden av formen til at du klarer å dytte de opp av hullene.

Engangshansker

Vi anbefaler å bruke enganshansker når du skal ta kakene ut av formen. Da slipper du fingermerker, og kakene er lettere å håndtere.

Sprøytepose + tipp

Til å dekorere med en dott sjokoladekrem trenger du en sprøytepose og tipp. Vi har brukt tipp JEM #1J.

Pinsett

En pinsett gjør det enklere å pynte med strøssel.