
Cakepops kuler & cakesicles
Har du kakerester til overs? Lag nydelige cakepops eller cakesicles i stedet for å kaste dem!
Når du baker mini lamington-kaker, får du en del kakerester etter at du har stanset ut små kakebunner. I stedet for å la disse gå til spille, kan du forvandle restene til uimotståelige cakepops kuler eller søte cakesicles – perfekt både som små hverdagsgleder og som festpynt til babyshower, bursdag eller bryllup!
Denne oppskriften gir deg myke, smakfulle munnfuller med silkemyk konsistens og nydelig vaniljesmak, kombinert med en hjemmelaget yoghurtfudge og et lag sprø sjokolade.
Du velger selv om du vil lage små cakepops kuler, mini cakesicles eller store ispinnekaker – og du kan selvfølgelig dekorere dem akkurat slik du ønsker, med farger, strøssel og personlig preg.
Et smart og bærekraftig bakeprosjekt som både ser lekkert ut og smaker fantastisk – og som gjør det enkelt å bruke opp kakerester på en kreativ og smakfull måte!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen @cravings_by_linda

Cakepops kuler & cakesicles
Har du kakerester til overs? Lag nydelige cakepops eller cakesicles i stedet for å kaste dem!
Når du baker mini lamington-kaker, får du en del kakerester etter at du har stanset ut små kakebunner. I stedet for å la disse gå til spille, kan du forvandle restene til uimotståelige cakepops kuler eller søte cakesicles – perfekt både som små hverdagsgleder og som festpynt til babyshower, bursdag eller bryllup!
Denne oppskriften gir deg myke, smakfulle munnfuller med silkemyk konsistens og nydelig vaniljesmak, kombinert med en hjemmelaget yoghurtfudge og et lag sprø sjokolade.
Du velger selv om du vil lage små cakepops kuler, mini cakesicles eller store ispinnekaker – og du kan selvfølgelig dekorere dem akkurat slik du ønsker, med farger, strøssel og personlig preg.
Et smart og bærekraftig bakeprosjekt som både ser lekkert ut og smaker fantastisk – og som gjør det enkelt å bruke opp kakerester på en kreativ og smakfull måte!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen @cravings_by_linda
Oppskriften gir enten:
- 35 cakepops kuler á 30 g, eller
- 23-26 mini cakesicles á 40-45 g, eller
- 7 store cakesicles á 140-150 g
Ingredienser
Du trenger:
- 800 g vaniljekake rester (kakerester fra denne oppskriften her)
- Om du skal lage cakesicles: Silikomart ispinneformer. Vi har brukt vintage mini og klassisk.
Yoghurt fudge
- 50 g søtet kondensert melk
- 70 g Funcakes Decomelts yoghurt
- 4 g Lorann vaniljepaste
- 0,5 g salt
- 155 g kremost naturell
Sjokoladetrekk
- 500 g valgfri sjokolade*
- 50 g kokosfett
- 1 g salt
*vi har brukt 300 g Funcakes decomelts yoghurt og 200 g hvit sjokolade
Pynt: Fargerikt strøssel eller annen pynt du ønsker. Se vårt utvalg strøssel her
Fremgangsmåte
Lag først yoghurt fudge.
Ha alt utenom kremost i en kjele og smelt på lav/middels varme. Rør med slikkepott og juster ned styrken om det blir for varmt. Ta kjelen av platen og rør inn litt og litt kremost med en visp. Sett til side.

Ha romtemperert kakerester i en miksebolle med k-spade. Kjør på lav/middels hastighet til smulete.
Ha over i en bakebolle og kna inn yoghurt fudge. Bruk engangshansker når du knar fudgen inn i kakesmulene.

Sett klart et brett med bakepapir som passer i frysen.
For cakesicles: Fyll formene godt med kakemasse. Trykk godt ned i formen og skrap gjerne over overflaten med en kakeskrape. Prøv å få overflaten så bein som mulig. Sett i frysen til gjennomfryst. Ta cakesicles ut av formene og legg på brettet.
For cakepops kuler: Vei opp biter á 30 g. Rull til runde kuler. Legg på brettet. Gjenta til du er tom for kakemasse. Du kan lage cakepops kulene større eller mindre om du ønsker.

Sett i frysen til gjennomfryst.

Lag sjokoladetrekk.
Ha sjokolade, kokosfett og salt i en bakebolle. Smelt i korte intervaller i mikro og rør mellom hver gang eller smelt over vannbad om du foretrekker det.
Sett klar ønsket pynt. Vi har pyntet med forskjellige strøssel. Lag klart et nytt brett med bakepapir.
Ta brettet med kulene/cakesicles ut av frysen og dypp i smeltet sjokolade. La renne litt av seg og dypp en gang til. De blir finere om du dypper to ganger i sjokolade. La sjokoladen renne litt av seg, og dryss over strøssel med en gang før sjokoladen stivner. Legg på brettet.
Dersom du lager cakesickles er det enklest å dyppe i sjokolade om du har den i et glass.


La trekket stivne helt før du eventuelt pakker de for oppbevaring.

Oppbevares i kjøleskap inntil 2-3 dager i lufttett boks (OBS! de kan svette litt og strøssel kan farge av ved oppbevaring i kjøleskap). Kan oppbevares i frys. Legg de i en boks med lokk og ha bakepapir i bunnen og mellom lagene. Holdbar inntil 3 måneder.
TIPS
Denne oppskriften er basert på kakerestene du får fra denne oppskriften her. Har du vaniljekake rester eller sitronkakerester fra en annen kake du har lagd kan du fint ta utgangspunkt i denne oppskriften og lage deilige cakepops kuler eller cakesicles. Det kan være du må justere mengde fudge du må tilsette i kakerestene.
Denne oppskriften er også perfekt om du skal lage cakepops eller cakepops kuler til baby shower/bryllup eller lignende. Både cakepops masse og sjokoladetrekk kan farges. Vi anbefaler Progel fargepaste til cakepops massen, men bruk oljebasert farger til sjokoladetrekket, for eksempel Color mill (se utvalget vårt her). Vårt store utvalg strøssel finner du her.