
Oppskrift på dubaisjokolade
Dubai sjokolade oppskrift
Hvordan lage Dubai-sjokolade?
Dubaisjokolade er utrolig enkelt å lage. Bare følg denne oppskriften, og voila – du har din egen variant av den virale sjokoladen! Vi har brukt non-temp melkesjokolade, men du kan også bruke f.eks. Callebaut sjokolade. Se dette innlegget for hvordan temperere sjokolade
Ingredienser
- 50g kataifi
- Non-temp melkesjokolade
- Ett glass Decora pistasjkrem
- Litt smør
Dersom du ønsker litt grønnfarge som i orginalen, trenger du også følgende:
- Litt hvit sjokolade eller Decomelts
- Grønn farge fra Colour Mill
Trinn-for-trinn oppskrift
1. Smelt litt hvit sjokolade eller decomelts og farg det grønn med oljebasert farge, feks colour mill. Ringle sjokolade i ønsket mønster i bunnen på silikonformen.
2. Start med å steke 50g kataifi med smør på en stekepanne på medium varme til kataifien blir gyllen og sprø. Knekk den i små biter. Kataifi er strimlet filodeig som man får kjøpt fra frysedisken på asimarked. Sett til side og Avkjøl.
3. Smelt lys non-temp sjokolade i vannbad eller mikro. Ha sjokolade i silikonformen, la det dekke bunnen og alle sidene godt, tøm av overflødig sjokolade. La det være litt tykt i bunnen, og la det stivne. Når du bruker non-temp sjokolade, slipper du jobben med å temperere sjokolade. Ønsker du heller å temperere, kan du se vår guide til å temperere sjokolade her.
4. Mens sjokoladen stivner blandes kataifi med ett glass decora pistasjkrem.
5. Ha dubaikremen over i silikonformen, så mye du ønsker. Ikke press den helt ut i kantene, slik at det blir plass til at det dekkes godt med sjokolade rundt hele kremen. Pass på at fyllet ikke er høyere enn formen og at det er plass til sjokolade over. Sett formen i fryseren 5-10 minutter.
6. Tøm deretter smeltet sjokolade over hele formen så det dekker pistasjkremen.
7. Så er det bare å la det stivne igjen og deretter NYTE din hjemmelagde Dubaisjokolade!
Tips for å få den perfekte sprø konsistensen
Sørg for å steke katafien lenge nok, for å sørge for at den holder seg sprø når den blandes med pistasjkremen. Det er også viktig å bruke en pistasjkrem av god kvalitet.
Hva er Dubai-sjokolade?
Dubaisjokolade er en sjokolade som lages i Dubai, og gikk viralt på sosiale medier. Sjokoladen ble utsolgt gang etter gang, og har siden vært ekstremt populær. Nå finnes det mange varianter av den i flere butikker, men hvorfor ikke lage dubai sjokolade selv?
Hva er hjemmelaget Dubai-sjokolade og hvordan skiller den seg fra andre sjokoladeoppskrifter?
Hjemmelaget Dubai-sjokolade er en populær og viral dessert som stammer fra Midtøsten, spesielt Dubai. Det som gjør denne sjokoladen unik, er fyllet. Det består av en kombinasjon av pistasjkrem og sprø sprø filodeig eller kadayif. Den knasende sprø teksturen sammen med det søte fyllet gir en smakfull opplevelse som har tatt sosiale medier med storm.
Hvordan lager jeg hjemmelaget Dubai-sjokolade?
For å lage hjemmelaget Dubai-sjokolade, trenger du følgende ingredienser: filodeig, pistasjkrem, melkesjokolade, og litt smør. I den originale sjokoladen brukes det også tahini, den har vi valgt å sløyfe. Først smelter du non-temp sjokolade og har den i spesialformen til dubaisjokolade. Mens det stivner, steker du kataifi i smør. Stek til den er helt sprø. Bland den inn i ferdig pistasjkrem. Deretter heller du pistasjfyllet i sjokoladeforma, ikke fyll den helt opp. Til slutt dekker du formen med smeltet sjokolade, og lar den stivne.
Hvor lang tid tar det å lage Dubai-sjokolade?
Å lage hjemmelaget Dubai-sjokolade tar omtrent 1 time totalt. Dette inkluderer forberedelsestid for å lage fyllet og steketid.
Hvor kan jeg kjøpe ingrediensene til hjemmelaget Dubai-sjokolade?
Pistasjkrem, sjokolade og silikonform til Dubaisjokolade kjøper du på Slikkepott.no
Hvilke ingredienser trenger du for å lage Dubaisjokolade?
Kataifi, pistasjkrem, sjokolade og smør. Eventuelt tahini dersom du ønsker det.
Hvordan velge riktig sjokolade?
Dersom du ikke liker å temperere, anbefaler vi non-temp melkesjokolade. Skal du bruke Callebaut belgisk sjokolade, anbefaler vi å temperere den. Dersom du ikke tempererer den sjokoladen, vil sjokoladen bli myk.
Hvordan oppbevare hjemmelaget Dubai-sjokolade?
Sjokoladen kan oppbevares i romtemperatur, men bør ikke utsettes for sollys. Vi anbefaler denne esken som er beregnet til sjokoladen.
Er det lett å få tak i Kadayif/katafi og pistasjkrem?
Pistasjkrem får du kjøpt her på Slikkepott.no. Denne er av utrolig høy kvalitet, og anbefales på det sterkeste. Kadayif/katafi får du tak i på velassorterte internasjonale butikker.