Hopp til innhold

🚚 Gratis frakt på ordre over 1000 kr

⚡ Rask levering

↩️ Åpent kjøp i 30 dager

oppskrifter

Oppskrift på Sjokolade poke kake

Oppskrift på Sjokolade poke kake

Dette er en kake du ikke vil gå glipp av om du elsker en skikkelig digg sjokoladekake som har det lille ekstra!

Her får du en saftig, fudgy sjokoladekake som etter steking dynkes med en nydelig sjokoladefudge saus og deretter toppes med en silkemyk ostekrem – den perfekte balansen til all sjokoladesmaken. Resultatet er en uimotståelig saftig kake, fyldig smak og masse karakter.


Dette er en sjokoladekake som virkelig imponerer – enten det er på et kakebord til bursdag, dåp, konfirmasjon, bryllup eller en helt vanlig helgekos. Den er også overraskende enkel å lage, krever ingen vanskelige teknikker, og gir deg mye smak for innsatsen.

Sjokolade poke kake er rett og slett en kake som stjeler showet – hver eneste gang, og vi lover du ikke vil angre på å prøve denne kaken her!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak Instagramprofilen Cravings_by_linda

Oppskriften gir 20-24 kakestykker

Ingredienser

Sjokoladekake

  • 250 g h-melk, varm
  • 275 g kakemel/hvetemel
  • 60 g Cacao Barry kakaopulver
  • 8,5 g natron
  • 5 g bakepulver
  • 4 g salt
  • 250 g sukker
  • 300 g skummet kulturmelk
  • 100 g nøytral olje
  • 70 g Mills ekte majones
  • 2 egg, M/L (65 g med skall)
  • 16 g Lorann vaniljepaste

Sjokoladefudge saus

Ostekrem

  • 175 g Tine ekte meierismør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 300 g Tine kremost naturell
  • 12 g Lorann vaniljepaste
  • 1 g salt
  • 20 g ferskpresset sitronjuice

Pynt/topping: Sjokoladesaus og PME sjokoladeflak (lys sjokolade)

Fremgangsmåte

Sjokoladekake

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille i ovnen. Sett et stekebrett på rille 2 eller 3 fra toppen. Kle langpannen med bakepapir. 

Kok opp h-melk. Hold varmt. Bland det tørre sammen i en skål (kakemel, kakao, natron, bakepulver og salt). Sett til side. 

Ha sukker, skummet kulturmelk, olje, majones, egg og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Rør godt sammen med en ballongvisp. 

Sikt inn det tørre og rør sammen til klumpfritt. 

Tilsett varm melk og rør forsiktig til en klumpfri, bløt røre. 

Hell over i formen. Sett formen på risten i ovnen og stek i 40-50 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl i 10 minutter. Lag sjokolade fudge saus mens kaken avkjøler.

Sjokoladefudge saus

Ha alle ingrediensene i en kjele og smelt på lav/middels varme. Rør med slikkepott slik at det smelter jevnt.

Stikk mange hull i kaken med en sushi pinne. Det må være større hull enn en grillpinne, men ikke så store hull en tresleiv lager. Den tykke enden på en sushipinne er derfor perfekt. 

Hell over sjokoladefudge sausen. Bruk en slikkepott og smør sjokoladesausen utover slik at du får mest mulig ned i hullene. La kaken avkjøle seg helt før du begynner på ostekremen.

Ostekrem

Ha smør og melis i en miksebolle med k-spade. Miks på middels/høy hastighet til kremete og hvitt. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet. 

 

Hell av vannet som er oppå kremosten. Ha kremosten i miksebollen med smørkremen. Tilsett salt og vaniljepaste. Miks ostekremen på høy hastighet i 20-30 sekunder. Skrap og vend godt på ostekremen og kjør den på høy hastighet i 20 sekunder til.  

Tilsett ferskpresset sitronjuice og miks lett sammen i ca. 5 sekunder. Ikke miks mer enn nødvendig etter sitronjuice er tilsatt. Den kan skille seg.

Dekorering/servering

Kaken kan serveres i formen eller du kan sette den på et kakefat. Det er litt gris å få av bakepapiret, men med litt tålmodighet går det fint. 

Bre ostekremen på kaken. Lag gjerne mønster i kremen med en skje eller lignende. Topp med sjokoladesaus og pynt med PME sjokoladeflak. Server.

Oppbevaring

Oppbevares i kjøleskap inntil 4-5 dager. Kaken er best servert romtemperert. Kan fryses med og uten ostekrem. Holdbar inntil 3 måneder.

TIPS

Husk at alle ovner steker ulikt – pass derfor på kaken fra 40 minutter og utover, og la den steke så lenge den trenger for å bli gjennomstekt. 

 

Denne langpanneformen som er brukt er perfekt størrelse for å dele opp kaken i 4×6 slik at man får 24 passelige kakestykker. Du finner formen her

Vi har pyntet med Diplom is sjokoladesaus og PME sjokoladeflak, lys sjokolade 

Kakemel kan kjøpes ved å kontakte @cravings_by_linda via melding på Instagram. Har du ikke kakemel kan du fint bruke vanlig hvetemel.

Forrige artikkel Neste artikkel