Kinder Bueno cupcakes – sjokoladedrøm i miniformat
Hvis du elsker Kinder Bueno, kommer disse cupcakesene til å bli en ny favoritt! Her får du alt du liker med den klassiske sjokoladen – den søte, kremete nougat-smaken kombinert med myk sjokolade – men i cupcake-form.
Saftige Nutella-cupcakes danner bunnen, og de toppes med en silkemyk Kinder Bueno-ganache som smelter på tungen. Hver cupcake pyntes med ekte Kinder-sjokolade, slik at de ikke bare smaker fantastisk, men også ser uimotståelige ut.
Disse cupcakesene er perfekte når du vil imponere gjestene med noe ekstra godt, men samtidig lage noe som er enkelt å få til hjemme. Nutellaen i røren gjør at cupcakesene holder seg supersaftige og myke, mens ganachen gir den karakteristiske Kinder Bueno-smaken. Resultatet er små, luksuriøse munnfuller som passer like godt til bursdager, helgekos eller som en søt overraskelse til kaffekoppen.
De her er et must å servere til alle som elsker kinder bueno, store som små, for de her blir garantert suksess på kakebordet.
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.
Oppskriften gir 12 små/medium cupcakes
Ingredienser
Nutella cupcakes
- 96 g hvetemel
- 24 g potetmel
- 18 g Cacao Barry kakao
- 3 g bakepulver
- 2 g natron
- 3 g salt
- 110 g h-melk
- 70 g nutella
- 55 g nøytral olje
- 100 g seterrømme
- 1 egg, L (66 g med skall)
- 5 g Lorann vaniljepaste
- 120 g finkornet hvitt sukker
Kinder bueno ganache
- 1,5 gelatinplater + kaldt vann
- 150 g kremfløte
- 130 g Funcakes spread melkesjokolade -og hasselnøttkrem
- 47 g Nutella
- 8 g Lorann vaniljepaste
- 30 g Funcakes glukose
- 2,5 g salt
- 113 g Callebaut hvit sjokolade
- 56 g mascarpone
- 165 g kald kremfløte
Forslag pynt
- Kinder maxi sjokolade (smeltet)
- Kinder bueno sjokolade (delt i biter)
Du trenger
- Digital kjøkkenvekt
- Muffinsbrett
- Muffinsformer
- Røredispenser
- Håndmikser
- Stavmikser
- Sprøytepose + tipp JEM #3J
- Avkjølingsrist
Fremgangsmåte
Nutella cupcakes
Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille, og et stekebrett på rille 2 eller 3 fra toppen. Klargjør et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Ha hvetemel, potetmel, kakao, bakepulver, natron og salt i en romslig bakebolle og rør godt sammen. Sett til side.
Kok opp h-melk og rør inn nutella. Sett til side (hold varm frem til bruk).
Ha olje, seterrømme, egg og vaniljepaste i en bakebolle. Rør godt med en ballongvisp til blandet sammen. Tilsett finkornet sukker og rør godt sammen.

Sikt inn skålen med det tørre og rør forsiktig sammen til klumpfritt.

Tilsett så kokvarm nutellamelk. Rør forsiktig med en ballongvisp til en jevn røre. Ha gjerne røren i en røredispenser – det gjør det mye lettere å fordele røren uten å grise.
Fyll muffinsformene ca. halvfulle. Bruker du samme former som de vi har brukt skal du ha mellom 45-50 g røre i hver muffinsform.

Sett brettet på risten i ovnen og stek i ca. 25 minutter til gjennomstekt eller til en kakenål kommer ren ut. Avkjøl i 3-4 minutter og løft muffinsene over på en avkjølingsrist. Avkjøl helt.

Kinder bueno ganache
Legg gelatinplater i kaldt vann i 10-15 minutter.
Ha 150 g kremfløte, Funcakes spread melkesjokolade -og hasselnøttkrem, nutella, vaniljepaste, glukose og salt i en kjele. Varm opp på litt over middels varme (styrke 6-7 av 9) til litt under kokepunktet. Rør godt og pass på at det ikke svir seg.
Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i den varme fløten til smeltet.

Ha hvit sjokolade og mascarpone i en passende beholder for stavmikser. Hell over den varme fløten. La stå i 3 minutter. Kjør jevn med en stavmikser.

Tilsett 165 g kald kremfløte og kjør jevn med stavmikser til helt klumpfri. Ha over i en romslig form. Dekk ganachen med plast. Sett i kjøleskap i minimum 8-10 timer.

Rett før du skal pynte cupcakesene:
Ta ut ganachen fra kjøleskap og ha den over i en romslig bakebolle. Bruk en håndmikser og pisk til stiv krem, ca. 1 minutt på middels hastighet (styrke 2-3 av 5).
Ha kremen i en sprøytepose med tipp JEM #3J.

Dekorering
Sett cupcakesene på et ønsket brett/kakefat.
Sprøyt ut en dott ganache på hver cupcakes. Det er beregnet ca. 50 g krem per cupcakes. Ringle over 1-2 ts smeltet kinder maxi sjokolade og pynt med en bit kinder bueno sjokolade.

Sett cupcakesene i kjøleskap slik at ganachen får sette seg og stivne. La cupcakesene romtempereres før servering. Da er de aller best.

TIPS
Ingredienser
Nutella cupcakes
Du kan bruke kjøleskapskalde ingredienser, men det er enklere å blande sammen romtempererte ingredienser og cupcakesene hever jevnere under steking.
Ikke fyll for lite røre i disse formene. Da kan de løsne fra formen. Dette er fordi cupcakesene er veldig saftige og myke, og vil trekke seg litt sammen etter steking. Dersom de er underfylt kan de løsne fra selve papiret. Dersom de er fylt slik at de hever helt til rett over kanten, så skal de holde seg slik uten å løsne.
Ikke overfyll formene heller. Denne røren hever ganske mye. I de formene vi har brukt har vi 48 g røre som er ca. halvfulle former og de hever helt til kanten.
Kinder bueno ganache
Husk at ganachen må stå 8-10 timer i kjøleskap før den piskes opp, så lag denne først. Ganachen kan stå upisket i kjøleskap i 4-5 dager. Husk å ta dette i betraktning når du vurderer holdbarhet etter de er montert slik at ganachen ikke står for lenge totalt sett med tanke på matsikkerhet.
Ikke overpisk ganachen. Ganachen piskes opp rett før bruk. Ganachen skal være ganske fast i konsistensen, men den må ikke overpiskes. Denne piskede ganachen vil bli myk/litt bløt om den ligger lenge i romtemperatur. Den bør derfor sprøytes på cupcakesene med en gang den er pisket opp og deretter settes cupcakesene i kjøleskap slik at ganachen får sette seg/stivne litt.
Upisket ganache kan stå flere dager i kjøleskap, og den kan fryses ned og piskes opp når du trenger den. La den tine i kjøleskap før du pisker den opp.
Det er enklere å dekorere om du ikke fyller sprøyteposen helt full. Vi deler ganachen i to og fyller på med mer etter hvert.
Pynt
Du trenger ca. 2-3 kinder maxi sjokolader og 1,5 kinder bueno sjokolade (12 biter). Du kan pynte med annen pynt om du ønsker, evt. Pynte med både vanlig og hvit kinder bueno sjokolade biter.
Oppbevaring
Holdbar inntil 3-4 dager i kjøleskap. Kan fryse med og uten krem. Holdbar inntil 3 måneder.
Dersom de skal serveres i selskap eller lignende anbefaler vi å fryse cupcakes for seg selv. Ganachen kan fryses upisket. Tin i kjøleskap natten over og pisk ganachen opp rett før bruk.
Husk alltid å pakke bakst godt inn slik at det ikke tar smak fra andre varer i kjøleskap/frys.
Ingredienser
Cacao Barry kakao
Cacao Barry kakao er et premium kakaopulver med høyt innhold av kakaosmør og dyp, ren sjokoladesmak. Det gir en mørkere farge, mer intens aroma og en balansert bitterhet. Anbefales.
Seterrømme
Kan erstattes med creme fraiche. Andre syrnede produkter vil gi et annet væske og fett innhold på røren, men det er ingenting i veien for å prøve om du ønsker. Vær obs på at konsistens, smak og tekstur kan endre seg.
Nøytral olje
Bruk hvilken som helst olje som er nøytral og uten smak. Styr unna kaldpressede oljer. De setter en bismak på baksten.
Finkornet hvitt sukker
Finkornet sukker lager du enkelt selv ved å kjøre vanlig sukker i en food processor til finkornet. Du kan også kjøpe finkornet sukker på vanlig butikk.
Funcakes spread melkesjokolade -og hasselnøttkrem
For den gode kinder bueno smaken i ganachen har vi brukt Funcakes melkesjokolade -og hasselnøttkrem. Du finner denne her
Nutella
Vi har brukt nutella i både cupcakesene og ganachen. Andre sjokolade -og nøttepålegg kan brukes, men nutella anbefales for rett smak og konsistens.
Lorann vaniljepaste
Bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak på muffinsene. Vi har brukt denne her.
Funcakes glukose
I ganachen trenger du glukose. Vi har brukt Funcakes glukose. Du kan bruke akasiehonning, men dette kan sette smak på ganachen. Glukose anbefales for rett smak og konsistens.
Callebaut hvit sjokolade
I ganachen trenger du hvit sjokolade. Vi har brukt Callebaut hvit sjokolade.
Mascarpone
For en ekstra kremet og fyldig ganache har vi litt mascarpone i.
Utstyr
Digital kjøkkenvekt
Alle ingrediensene er oppgitt i gram. Dette gir mest nøyaktighet, forutsigbarhet og det er større sjanse for å lykkes gang på gang. En god digital kjøkkenvekt er et av de viktigste redskapene man har på kjøkkenet. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her.
Muffinsbrett
Vi har brukt Wilton muffinsbrett. Du finner det her.
Muffinsformer
Vi har brukt Decora muffinsformer ruffled, hvit. Du finner de her.
Du kan bruke andre muffinsformer om du ønsker. Du finner vårt store utvalg av ulike former her
Røredispenser
En røredispenser gjør det enklere å fylle formene nøyaktig og uten for mye søl
Stavmikser & håndmikser
Du trenger en stavmikser for å blande ganachen sammen. Den kan røres sammen med en visp, men den blir jevnere og finere om den kjøres sammen med en stavmikser. For å piske opp ganachen trenger du en håndmikser.
Sprøytepose & tipp
Du trenger en sprøytepose og en tipp. Vi har brukt JEM #3J. Se vårt utvalg av sprøyteposer her.
Avkjølingsrist
Cupcakesene må avkjøle på en rist etter steking slik at de ikke blir soggy i bunnen. Vi har brukt denne avkjølingsristen. Den er perfekt for å avkjøle bakst, da det er små hull slik at baksten står trygt uten å gli gjennom rillene. Perfekt for alt fra kaker, muffins, mini cupcakes, kjeks, cookies og mye mer.