Hopp til innhold

🚚 Gratis frakt på ordre over 1000 kr

⚡ Rask levering

↩️ Åpent kjøp i 30 dager

Gratulerer du får fri frakt! Bruk 0,00 kr for å oppnå fri frakt!
jul

Oppskrift på Kinder schoko bons konfektkuler

kinder schoko bons banner jul

Har du lyst å lage noe skikkelig godt til jul - da må du prøve vår nye, hjemmelagde konfekt inspirert av den populære Kinder Schoko Bons sjokoladen! Her får du en nydelig kremete og crunchy konfektkule med deilig hvit sjokoladehasselnøttkrem, trekt med et tynt lag hvit sjokolade og deretter melkesjokolade.

Og det beste av alt? Du trenger kun 8 ingredienser for å lage de og lite utstyr. Kulene røres raskt sammen, fryses og formes, dyppes i sjokolade og pyntes. Enkelt og så utrolig godt.

Disse konfektkulene er også perfekt som spiselige julegaver. Pakk dem i små gaveesker med et julete innleggspapir og knyt silkebånd rundt – og du har en hjemmelaget, spiselig gave som garantert gir glede.

Sjekk ut tips nederst i innlegget før du begynner!

Oppskriften gir ca. 35 konfektkuler

Ingredienser

Schoko bons kuler

Hvitt sjokoladetrekk

Melkesjokoladetrekk

  • 350 g First price melkesjokolade
  • 35 g kokosfett
  • 0,35 g salt

Pynt: Bruk restene etter det hvite sjokoladetrekket til å lage striper på konfektkulene

Du trenger:

Fremgangsmåte

Schoko bons kuler

Smelt yoghurt og hvit sjokolade i mikro. Ha Funcakes spread, kremost, smeltet sjokolade og salt i en food processor og kjør lett sammen. Ikke kjør massen for mye, da knuser du de sprø kjeksbitene som er i spreadsen.

Bland inn hasselnøttkrokan med en slikkepott. Ha over i en passende bolle og sett i frysen til blandingen er fast nok til å trille kuler av den, ca. 2-4 timer.

Schoko bons konfektkuler steg 1

Klargjør et brett som passer i frysen med bakepapir. Vei opp blandingen i biter á 20 g og form til runde kuler. Bruk engangshansker når du triller til kuler. Legg over på brettet. Sett i frysen til gjennomfryst. De kan fint stå natten over slik at de blir ordentlig fryst.

Schoko bons konfektkuler  steg 2

Hvitt sjokoladetrekk

Smelt sjokolade, salt og kokosfett i mikro. Ta ut brettet med kuler fra frysen. Dypp en og en kule i sjokoladen og legg over på brettet igjen. Sett tilbake i frysen mens du lager melkesjokoladetrekk.

Ha resten av sjokoladen over i en liten sprøytepose slik at du kan pynte kulene helt til slutt. Stivner sjokoladen i sprøyteposen er det bare å varme den noen sekunder i mikroen.

Schoko bons konfektkuler  steg 3

Melkesjokoladetrekk

Finhakk sjokoladen. Smelt sjokolade, salt og kokosfett i mikro. Ta ut brettet med kuler fra frysen. Dypp en og en kule i sjokoladen og legg over på brettet igjen. Sett tilbake i frysen til trekket har stivnet.

Schoko bons konfektkuler  steg 4

Dekorering

Pynt alle kulene med striper av hvit sjokolade. La stivne.

Schoko bons konfektkuler steg 5

Tips

Hvilke produkter trenger jeg?

For å lage 1 porsjon (35 konfektkuler) trenger du:

Alle andre ingredienser kan kjøpes på vanlig matbutikk.

Når du skal trille til kuler og trekke med sjokolade

Bruk engangshansker når du skal forme blandingen til kuler, da blir det mindre kliss og gris. Det kan være lurt å dele porsjonen i to og la den ene halve porsjonen stå i frysen mens du triller kuler av den andre.

Det kan også være lurt å dele kulene på to brett slik at det ene brettet står i frys mens du trekker det andre med sjokolade. De blir fort litt klissete, så det beste er å ikke la kulene stå i romtemperatur for lenge. Alternativt kan du sette brettet tilbake i frysen når de begynner å bli litt klissete, og vente litt før du trekker resten av kulene med sjokolade. Sjokoladen er det bare å varme forsiktig opp igjen om den har blitt for kald til å brukes.

Hva gjør jeg med den smeltede sjokoladen som er til overs?

Du må alltid smelte litt mer sjokolade enn hva du faktisk trenger for å dekke konfekt med smeltet sjokolade. Den hvite sjokoladen får du så å si brukt opp, men du vil ha rester av smeltet melkesjokolade.

Sjokoladerester kan du for eksempel lage rocky road av eller vår favoritt: blande inn cornflakes og ha i muffinsformer (oppbevar i frys). Det er skikkelig godt og en veldig enkel snack å lage av sjokoladen du har til overs.

Oppbevaring

Oppbevares i frys inntil 3 måneder. Legg de i en boks med lokk, og bakepapir i bunnen og mellom lagene. De tiner raskt, og kan spises innen kort tid etter du har tatt de ut av frysen.

Temperering av sjokoladetrekk

Skal du ha et sjokoladetrekk som ikke smelter når du holder i konfekten må du temperere sjokoladen. Da må du bruke ekte kuvertyre som for eksempel Callebaut eller Valrhona sjokolade. Les mer om hvordan du tempererer sjokolade her (link – mener dere har et innlegg om dette på bloggen?)

Billig sjokolade fra butikken kan normalt ikke tempereres, da disse sjokoladene ofte inneholder flere fettkilder enn bare kakaosmør (for eksempel vegetabilske oljer eller melkefett). Er det vegetabilske oljer (palmeolje, shea, kokosfett eller lignende kan de ikke tempereres), men man kan til dels temperere en sjokolade som også inneholder melkefett selv om det er litt mer utfordrende og ikke helt det samme som når man bruker ekte kuvertyre.

For best resultat anbefaler vi å bruke ekte kuvertyre om du ønsker å temperere sjokoladetrekket – disse inneholder ofte mer kakaosmør enn billige varianter fra butikken og gjør tempereringen mye enklere. Du finner vårt utvalg Callebaut sjokolade her (link) og Valrhona her (link).

Gavetips

Ha konfektkulene i fine små gaveesker og pynt med silkebånd. Husk innleggspapir. Vi har både Kinder Bueno konfektkuler og Kinder shoko bons konfektkuler i gaveesken. Du finner oppskrift på Kinder Bueno konfektkuler her (link).

Schoko bons gavetips

Gaveeske med stjerner, innleggspapir pepperkakemenn, silkebånd kremhvitt, silkebånd rødt

Ingredienser

Funcakes crunchy Hvit Sjokoladenøttkrem

Hemmeligheten bak den deilige hasselnøttsmaken som minner om Kinder bueno sjokoladen er denne kremen fra Funcakes. Et must for å få rett smak og konsistens på konfekten.

Kremost naturell

For å balansere alt det søte og få en kremete masse bruker vi kremost naturell.

Funcakes deco melts yoghurt sjokolade & Callebaut hvit sjokolade

En blanding av yoghurt sjokolade og hvit sjokolade gir aller best smak, og vi anbefaler derfor å bruke begge to til disse konfektkulene. Denne sjokoladen må ikke sløyfes i konfektkulene – da vil massen bli altfor bløt til å formes.

Du trenger de både til selve konfektkulene og til det hvite sjokoladetrekket + sjokoladestriper til pynt.

Funcakes hasselnøttkrokan

For ekstra crunch og tekstur på konfekten har vi brukt hasselnøttkrokan fra Funcakes. Denne tilfører også ekstra hasselnøttsmak og er perfekt i disse konfektkulene, da den ikke oppleves like søt som annen krokan.

First price melkesjokolade

Denne sjokoladen minner mest om den lyse kinder sjokoladen og derfor bruker vi den. Se ellers tips over her om du skal temperere sjokoladetrekket.

Salt

Salt balanserer og løfter smakene. Vi bruker vanlig bordsalt, Jozo salt med jod som er finkornet. Salt uten jod kan også brukes, men det kan være lurt å bruke et finkornet salt slik at det løses opp.

Kokosfett

Vi bruker Cocosa kaldpresset kokosolje. Dette er i fastform – blir veldig hardt i kjøleskap og smøremykt i romtemperatur – akkurat som ekte smør. Kokosolje fra andre merker kan også brukes som Helios eller Green choice.

Utstyr

Digital kjøkkenvekt

Alle ingredienser er oppgitt i gram. En god digital kjøkkenvekt er et must. Vi anbefaler denne.

Foodprocessor

Det er enklere å blande sammen massen i en foodprocessor, men du kan røre den sammen med en liten visp eller slikkepott også. Denne skal ikke kjøres for lenge og den blander seg ganske lett sammen, så man må ikke bruke foodprocessor.

Engangshansker

Konfektkulene er litt klissete å rulle til kuler, så engangshansker er en fordel.

Sprøytepose

Bruk gjerne en liten sprøytepose for å pynte kulene med tynne sjokoladestriper.

Kinder schoko bons - hjemmelaget julekonfekt

Andre relevante oppskrifter: