Har du lyst å lage noe skikkelig godt til jul - da må du prøve vår nye, hjemmelagde konfekt inspirert av den populære Kinder Schoko Bons sjokoladen! Her får du en nydelig kremete og crunchy konfektkule med deilig hvit sjokoladehasselnøttkrem, trekt med et tynt lag hvit sjokolade og deretter melkesjokolade.
Og det beste av alt? Du trenger kun 8 ingredienser for å lage de og lite utstyr. Kulene røres raskt sammen, fryses og formes, dyppes i sjokolade og pyntes. Enkelt og så utrolig godt.
Disse konfektkulene er også perfekt som spiselige julegaver. Pakk dem i små gaveesker med et julete innleggspapir og knyt silkebånd rundt – og du har en hjemmelaget, spiselig gave som garantert gir glede.
Sjekk ut tips nederst i innlegget før du begynner!
Oppskriften gir ca. 35 konfektkuler
Ingredienser
Schoko bons kuler
- 250 g Funcakes crunchy hvit sjokoladenøttkrem
- 150 g kremost naturell
- 65 g Funcakes deco melts yoghurt sjokolade
- 50 g Callebaut hvit sjokolade
- 1 g salt
- 200 g Funcakes hasselnøttkrokan
Hvitt sjokoladetrekk
- 150 g Funcakes deco melts yoghurt sjokolade
- 150 g Callebaut hvit sjokolade
- 15 g kokosfett
- 0,3 g salt
Melkesjokoladetrekk
- 350 g First price melkesjokolade
- 35 g kokosfett
- 0,35 g salt
Pynt: Bruk restene etter det hvite sjokoladetrekket til å lage striper på konfektkulene
Du trenger:
- Digital kjøkkenvekt
- Foodprocessor (anbefales, men ikke et must)
- Engangshansker
- Liten sprøytepose
Fremgangsmåte
Schoko bons kuler
Smelt yoghurt og hvit sjokolade i mikro. Ha Funcakes spread, kremost, smeltet sjokolade og salt i en food processor og kjør lett sammen. Ikke kjør massen for mye, da knuser du de sprø kjeksbitene som er i spreadsen.
Bland inn hasselnøttkrokan med en slikkepott. Ha over i en passende bolle og sett i frysen til blandingen er fast nok til å trille kuler av den, ca. 2-4 timer.

Klargjør et brett som passer i frysen med bakepapir. Vei opp blandingen i biter á 20 g og form til runde kuler. Bruk engangshansker når du triller til kuler. Legg over på brettet. Sett i frysen til gjennomfryst. De kan fint stå natten over slik at de blir ordentlig fryst.

Hvitt sjokoladetrekk
Smelt sjokolade, salt og kokosfett i mikro. Ta ut brettet med kuler fra frysen. Dypp en og en kule i sjokoladen og legg over på brettet igjen. Sett tilbake i frysen mens du lager melkesjokoladetrekk.
Ha resten av sjokoladen over i en liten sprøytepose slik at du kan pynte kulene helt til slutt. Stivner sjokoladen i sprøyteposen er det bare å varme den noen sekunder i mikroen.

Melkesjokoladetrekk
Finhakk sjokoladen. Smelt sjokolade, salt og kokosfett i mikro. Ta ut brettet med kuler fra frysen. Dypp en og en kule i sjokoladen og legg over på brettet igjen. Sett tilbake i frysen til trekket har stivnet.

Dekorering
Pynt alle kulene med striper av hvit sjokolade. La stivne.

Tips
Hvilke produkter trenger jeg?
For å lage 1 porsjon (35 konfektkuler) trenger du:
- 1 boks Funcakes crunchy hvit sjokoladenøttkrem á 250 g
- 1 boks Funcakes hasselnøttkrokan á 200 g
- 1 pose Funcakes deco melts yoghurt sjokolade á 250 g (holder til litt mer enn 1 porsjon)
- 1 pose Callebaut hvit sjokolade, 1kg (holder til flere)
- 1 sprøytepose
Alle andre ingredienser kan kjøpes på vanlig matbutikk.
Når du skal trille til kuler og trekke med sjokolade
Bruk engangshansker når du skal forme blandingen til kuler, da blir det mindre kliss og gris. Det kan være lurt å dele porsjonen i to og la den ene halve porsjonen stå i frysen mens du triller kuler av den andre.
Det kan også være lurt å dele kulene på to brett slik at det ene brettet står i frys mens du trekker det andre med sjokolade. De blir fort litt klissete, så det beste er å ikke la kulene stå i romtemperatur for lenge. Alternativt kan du sette brettet tilbake i frysen når de begynner å bli litt klissete, og vente litt før du trekker resten av kulene med sjokolade. Sjokoladen er det bare å varme forsiktig opp igjen om den har blitt for kald til å brukes.
Hva gjør jeg med den smeltede sjokoladen som er til overs?
Du må alltid smelte litt mer sjokolade enn hva du faktisk trenger for å dekke konfekt med smeltet sjokolade. Den hvite sjokoladen får du så å si brukt opp, men du vil ha rester av smeltet melkesjokolade.
Sjokoladerester kan du for eksempel lage rocky road av eller vår favoritt: blande inn cornflakes og ha i muffinsformer (oppbevar i frys). Det er skikkelig godt og en veldig enkel snack å lage av sjokoladen du har til overs.
Oppbevaring
Oppbevares i frys inntil 3 måneder. Legg de i en boks med lokk, og bakepapir i bunnen og mellom lagene. De tiner raskt, og kan spises innen kort tid etter du har tatt de ut av frysen.
Temperering av sjokoladetrekk
Skal du ha et sjokoladetrekk som ikke smelter når du holder i konfekten må du temperere sjokoladen. Da må du bruke ekte kuvertyre som for eksempel Callebaut eller Valrhona sjokolade. Les mer om hvordan du tempererer sjokolade her (link – mener dere har et innlegg om dette på bloggen?)
Billig sjokolade fra butikken kan normalt ikke tempereres, da disse sjokoladene ofte inneholder flere fettkilder enn bare kakaosmør (for eksempel vegetabilske oljer eller melkefett). Er det vegetabilske oljer (palmeolje, shea, kokosfett eller lignende kan de ikke tempereres), men man kan til dels temperere en sjokolade som også inneholder melkefett selv om det er litt mer utfordrende og ikke helt det samme som når man bruker ekte kuvertyre.
For best resultat anbefaler vi å bruke ekte kuvertyre om du ønsker å temperere sjokoladetrekket – disse inneholder ofte mer kakaosmør enn billige varianter fra butikken og gjør tempereringen mye enklere. Du finner vårt utvalg Callebaut sjokolade her (link) og Valrhona her (link).
Gavetips
Ha konfektkulene i fine små gaveesker og pynt med silkebånd. Husk innleggspapir. Vi har både Kinder Bueno konfektkuler og Kinder shoko bons konfektkuler i gaveesken. Du finner oppskrift på Kinder Bueno konfektkuler her (link).

Gaveeske med stjerner, innleggspapir pepperkakemenn, silkebånd kremhvitt, silkebånd rødt
Ingredienser
Funcakes crunchy Hvit Sjokoladenøttkrem
Hemmeligheten bak den deilige hasselnøttsmaken som minner om Kinder bueno sjokoladen er denne kremen fra Funcakes. Et must for å få rett smak og konsistens på konfekten.
Kremost naturell
For å balansere alt det søte og få en kremete masse bruker vi kremost naturell.
Funcakes deco melts yoghurt sjokolade & Callebaut hvit sjokolade
En blanding av yoghurt sjokolade og hvit sjokolade gir aller best smak, og vi anbefaler derfor å bruke begge to til disse konfektkulene. Denne sjokoladen må ikke sløyfes i konfektkulene – da vil massen bli altfor bløt til å formes.
Du trenger de både til selve konfektkulene og til det hvite sjokoladetrekket + sjokoladestriper til pynt.
Funcakes hasselnøttkrokan
For ekstra crunch og tekstur på konfekten har vi brukt hasselnøttkrokan fra Funcakes. Denne tilfører også ekstra hasselnøttsmak og er perfekt i disse konfektkulene, da den ikke oppleves like søt som annen krokan.
First price melkesjokolade
Denne sjokoladen minner mest om den lyse kinder sjokoladen og derfor bruker vi den. Se ellers tips over her om du skal temperere sjokoladetrekket.
Salt
Salt balanserer og løfter smakene. Vi bruker vanlig bordsalt, Jozo salt med jod som er finkornet. Salt uten jod kan også brukes, men det kan være lurt å bruke et finkornet salt slik at det løses opp.
Kokosfett
Vi bruker Cocosa kaldpresset kokosolje. Dette er i fastform – blir veldig hardt i kjøleskap og smøremykt i romtemperatur – akkurat som ekte smør. Kokosolje fra andre merker kan også brukes som Helios eller Green choice.
Utstyr
Digital kjøkkenvekt
Alle ingredienser er oppgitt i gram. En god digital kjøkkenvekt er et must. Vi anbefaler denne.
Foodprocessor
Det er enklere å blande sammen massen i en foodprocessor, men du kan røre den sammen med en liten visp eller slikkepott også. Denne skal ikke kjøres for lenge og den blander seg ganske lett sammen, så man må ikke bruke foodprocessor.
Engangshansker
Konfektkulene er litt klissete å rulle til kuler, så engangshansker er en fordel.
Sprøytepose
Bruk gjerne en liten sprøytepose for å pynte kulene med tynne sjokoladestriper.

Andre relevante oppskrifter:
- Oppskrift på Kinder bueno konfektkuler
- Oppskrift på pistasjtrøfler
- Oppskrift på Fudge duo med hasselnøttkrokan


