Hopp til innhold

🚚 Gratis frakt på ordre over 1000 kr

⚡ Rask levering

↩️ Åpent kjøp i 30 dager

Halloween

Oppskrift på Cannoli mummies

Oppskrift på Cannoli mummies

🛒 Handle ingredienser til oppskriften

Dette er halloween-versjonen av vår virale cannoliboller – nå kledd i skummel «mumie»-drakt! Her møter den samme luftige søte gjærdeigen et kremete ostekakefyll, men i midten skjuler det seg en overraskende stripe av flytende jordbærgelé som gir både friskhet og en perfekt «blodig» effekt til halloween.

De ferdige cannoli bollene pyntes med hvite sjokoladestriper som ser ut som bandasje, og med spiselige øyne blir de umiddelbart til små mummier. Vil du gjøre de ekstra skumle? Da kan du ta på litt rød glasur som ser ut som blod. Resultatet er både lekent, gøyalt og skikkelig godt – en kombinasjon av høytidens stemning og nydelige smaker.

Dette er en morsom vri på våre superpopulære cannoliboller og er en perfekt dessert til halloweenfesten, barnebursdagen eller høstkveldene når du vil overraske med noe annerledes. En ting er sikkert: disse små mummiene blir et høydepunkt på kakebordet!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

 

Oppskriften gir 16 cannoli mummies

Ingredienser

    Søt gjærdeig

    • 545 g Regal tipo-00 pizzamel
    • 130 g sukker
    • 20 g rød ferskgjær
    • 145 g Synnøve gresk yoghurt
    • Ca. 240 g h-melk
    • 9 g Lorann vaniljepaste
    • 1 egg, L/XL (ca. 72 g med skall)
    • 3,5 g salt
    • 85 g ekte meierismør

    1 egg til pensling

    Ostekakekrem

    • 90 g kremfløte
    • 400 g kremost naturell
    • 100 g seterrømme
    • 115 g melis
    • 11 g Lorann vaniljepaste
    • 1 g salt
    • 13 g ferskpresset sitronjuice

    Flytende jordbærgelé

    Pynt

    Du trenger

    Fremgangsmåte

    Søt gjærdeig

    Ha alt utenom salt og smør i en miksebolle med eltekrok. Smuldre gjæren i bollen og hold igjen litt av melken. Spe på med mer melk underveis om deigen virker tørr og kompakt. Elt på lav hastighet i ca. 10-15 minutter.

    Tilsett salt og mens maskinen går tilsett smør i terninger litt og litt. Elt på lav hastighet i 10-15 minutter til en myk og smidig deig som slipper bollen. 

    Deigen har eltet nok om du kan ta glutentesten. Da skal du kunne ta en deigbit og strekke den til en tynn hinne slik at du nesten kan se gjennom deigen uten at den sprekker opp for raskt.

    Ha deigen over i en bakebolle smurt med olje. Dekk med plast og et klede. Sett til heving til dobbel størrelse, ca. 2-3 timer.

    Utbaking og steking

    Klargjør 2 stekebrett med silikonmatte. Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme. 

    Ha deigen ut på benken og del den i 16 emner á 75 g.

    Trill hvert emne til en bolle og deretter til en lang pølse, ca. 43-45 cm. Ha litt mel på hendene når du ruller til pølse. Prøv å ikke strekke deigen når du ruller, da blir de veldig stygge under steking.

    Rull pølsen lett i litt mel før du begynner å rulle den rundt cannoli røret. Pensle cannoli røret med formfett/nøytral olje. 

    Rull deigen rundt cannolirøret. Dette er enklest om du legger røret på deigen og holder i deigen i enden mens du ruller røret bortover langs benken.

    Prøv å ikke ha deigen helt ut i begge ender, da kan endene gå sammen under steking. La litt av røret i begge ender vises.

    La den enden du ruller sist rundt røret ligger under når du legger røret på stekebrettet. 

    Legg 8 cannoli på hvert stekebrett. Etterhev under et klede i 40 minutter. Pensle med pisket egg. 

    Stek midt i ovnen i ca. 12-15 minutter til lett gylne. Avkjøl et par minutter og løsne deigen fra alle formene og legg de over på en avkjølingsrist.

    Skjær av endene om deigen har lukket hullene i cannoli rørene under steking. Lag flytende jordbærgelé og ostekrem mens cannoli bollene avkjøler seg. 

    Flytende jordbærgelé

    Tin jordbærene og kjør de med en stavmikser til en puré. Sil vekk frøene.

    Bland sammen sukker og agar agar i en skål. Press saften av en sitron slik at du har 12 g sitronjuice.

    Ha jordbærpuré og resten av ingrediensene i en kjele. Tilsett ¼ ts rød fargepaste (du kan justere med mer farge når du kjører geléen sammen med stavmikser). 

    Kok opp på middels varme (styrke 5-6 av 9) og la småkoke i 2 minutter under konstant omrøring (bruke en slikkepott). Rør inn rød fargepaste til ønsket rødfarge (du kan justere med mer farge når den skal kjøres sammen med stavmikser senere). 

    Hell blandingen over i en form (matboks eller non-stick form). La stå å avkjøle seg 10 minutter på benken før du setter det i kjøleskap til geléen har stivnet.

    Ha så geléen i en passende beholder for stavmikser og kjør den til den blir flytende, ca. 1-2 minutter. Tilsett litt vann underveis til den får en glatt og fin konsistens. Den skal være som tykt syltetøy. Juster med mer farge om behov. 

    Ha den flytende jordbærgeléen i en sprøytepose med JEM rund lang tipp #232. La ligge i kjøleskap frem til bruk. 

    Ostekakekrem

    Pisk kremfløte til middels fast krem. Sett til side. 

    Ha alt utenom pisket krem og sitronjuice i en bolle. Bruk en håndmikser og pisk på middels hastighet til en litt tykk og klumpfri krem. 

    Vend inn sitronjuice med en slikkepott og deretter pisket krem. Ha over i en sprøytepose.

    Montering & dekorering

    Fyll hver cannoli bolle med ostekakekrem (ca. 40 g). Ikke fyll røret helt fullt, da du skal ha plass til flytende jordbærgelé også. 

    Fyll inn flytende jordbærgelé fra begge ender slik at du får en stripe i midten av ostekakekremen (ca. 12-15 g). Du må presse på sprøyteposen mens du drar den ut av cannolien. Sprøytetippen som brukes her gjør til at man enklere får en stripe gelé i hele røret. 

    For å pynte cannoli bollene slik at de ser ut som mummies:

    Ha smeltet hvit sjokolade i en sprøytepose. Lag striper med hvit sjokolade slik at det ser ut som bandasje. Lag 2 dråper sjokolade der du ønsker øyner og fest de. La sjokoladen stivne. 

    Om du ønsker at mummiene skal ha «blod», så lager du det ved å blande sammen litt melis og vann til tykk glasur og rører inn rød fargepaste til ønsket «blodfarge». Pynt med glasuren med en tannpirker på mummiene. La alt stivne og server.

    TIPS

    Gjærdeig

    Ønsker du å korte ned hevetiden kan du varme melken til 30-35 grader. Bruk kaldt egg og kald yoghurt ellers kan du risikere at deigen blir for varm når den elter. Ideell temperatur på deigen når du setter den til heving er 24-26 grader for ferskgjær og 26-28 grader for tørrgjær. Da tar hevetiden passe tid. Prøv å unngå at deigen blir varmere enn 32 grader. Det er ikke om å gjøre å heve deigen så raskt som mulig, men la den få tid å modne og heve i normalt tempo. Da får du aller best gjærbakst.  

     

    Gjærdeigen blir ganske søt med 130 g sukker. Du kan fint redusere dette om du foretrekker mindre søt gjærdeig. Vi anbefaler for best smak og konsistens å bruke minimum 70 g sukker. 

     

    Deigen kan også kaldheve over natten i kjøleskap. Halver i så fall gjærmengde og bruk kun kalde ingredienser. La deigen stå 1-2 timer på benken før utbaking. 

     

    Flytende jordbærgelé

    Juster mengde sukker ut ifra hvor søte og smaksrike jordbærene dine er. Den flytende jordbærgeléen skal etterligne blod, så vi har farget den med rød fargepaste for en mer intens rød farge. Kan sløyfes om ønskelig. 

     

    Oppbevaring

    Oppbevares i kjøleskap inntil 1-2 dager. De er best ferske, så vi anbefaler å fylle de med ostekakekrem og flytende jordbærgelé dagen de skal serveres. Du kan lage bollene i forveien og fryse ned. Tines i pose på benken. 

     

    Fylte cannoli boller kan fryses, men uten pynt. Holdbar inntil 3 måneder. 

     

    Ingredienser

    Regal tipo-00 pizzamel

    Et fint, proteinrikt mel som gir en ekstra myk og luftig deig. Perfekt til gjærbakst! Vanlig hvetemel eller andre merker av tipo 0/00 pizzamel kan brukes, men husk at forskjellige typer mel har ulik hydrasjon. Hold derfor igjen litt melk og spe på underveis slik at deigen hverken blir for tørr eller våt. 

     

    Trenger deigen mer melk enn oppgitt, så bruke mer melk slik at den ikke blir for tung og kompakt. 

     

    Rød fersk gjær

    Deigen inneholder en del sukker og derfor har vi brukt rød gjær som tåler litt bedre søte deiger. Dersom du ønsker å redusere mengde sukker kan du med fordel bruke blå gjær. 

     

    Lorann vaniljepaste

    En konsentrert vaniljepaste med ekte vaniljefrø, som gir dyp og aromatisk vaniljesmak. Anbefales for ekstra god vaniljesmak. Vi bruker denne i både gjærdeigen og ostekakekremen.

     

    Agar agar

    Til den flytende jordbærgeléen skal du bruke agar agar. Vi har brukt denne.

    Du kan ikke bruke gelatin til denne oppskriften. 

     

    Funcakes yoghurt sjokolade

    For ekstra hvit farge på bandasjen vi lager på mummiene har vi brukt Funcakes yoghurt sjokolade. Du finner den her. Vanlig hvit sjokolade kan også brukes. 

     

    Progel rød fargepaste

    Til å farge den flytende jordbærgeléen og melisglasuren har vi brukt Progel rød fargepaste. Du finner den her. Wilton eller Colour mill kan også brukes. 

     

    Spiselige øyner

    Vi har dekorert mummiene med spiselige øyner fra Wilton. Vi har brukt størrelsene 7mm10mm og 19mm

     

    Produkter

    Cannoli former

    Du trenger 2 pakker med cannoliformer til denne oppskriften (16 cannoli boller). Du finner de her..

     

    Kjøkkenmaskin med eltekrok 

    Deigen skal eltes i en kjøkkenmaskin. Du finner kjøkkenmaskin her. Deigen kan eltes for hånd, men det krever en del mer arbeid og innsats. Resultatet blir absolutt best med en kjøkkenmaskin. 


    Sprøyteposer + tipp

    Du trenger 1 stor sprøytepose til ostekakekremen, 1 sprøytepose til flytende jordbærgelé og 1 til den hvite sjokolade for å lage bandasje på bollene. 

     

    For å sprøyte inn flytende jordbærgelé i cannoli bollene har vi brukt JEM rund lang tipp #232


    Digital kjøkkenvekt 

    Ingrediensene er oppgitt i gram for mest nøyaktig og best resultat. Du trenger derfor en digital kjøkkenvekt. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her.


    Silikonmatte 

    Vi har brukt silikonmatte i stedet for bakepapir. Du finner vårt utvalg av bakematter her.

    Bakepensel

    Cannoli bollene pensles med egg før steking. Vi har brukt denne bakepenselen.


    Avkjølingsrist

    Vi anbefaler å la cannoli bollene avkjøles på en rist slik at de avkjøles jevnt uten å bli fuktige på undersiden. Vi har brukt denne.

    Forrige artikkel Neste artikkel