Hopp til innhold

🚚 Gratis frakt på ordre over 1000 kr

⚡ Rask levering

↩️ Åpent kjøp i 30 dager

Inspirasjon

Oppskrift på Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache

Mini cupcakes med bringebærganache

🛒 Handle ingredienser til oppskriften

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache

Mini cupcakes med bringebærganache. Disse nydelige mini cupcakesene er perfekte små munnfuller som smelter på tungen! Med en myk og deilig hvit sjokoladebunn toppet med en fløyelsmyk og syrlig bringebær ganache er de like uimotståelige som de er vakre.

Mini cupcakes er små, elegante og utrolig dekorative – de passer perfekt på kakebordet, tapasbordet eller som en søt avslutning til kaffen. Disse godbitene er så delikate at du enkelt kan spise dem uten fat og bestikk, noe som gjør dem ideelle for både små og store anledninger.

Og det beste av alt? I denne oppskriften får du tips til fire ulike måter å dekorere disse søte fristelsene på, slik at du kan variere både uttrykk og stil. Gjør deg klar til å imponere gjestene dine med små kunstverk som både smaker og ser fantastiske ut!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.


Oppskriften gir 24 mini cupcakes

Ingredienser

Hvit sjokolade cupcakes

  • 57 g hvetemel
  • 19 g potetmel
  • 2,6 g bakepulver 
  • 1,4 g salt
  • 63 g kremfløte
  • 37,5 g Callebaut hvit sjokolade
  • 26 g nøytral olje
  • 23 g Mills ekte majones
  • 53 g Synnøve gresk yoghurt
  • 35 g eggehvite (1 egg, str. L)
  • 4 g Lorann vaniljepaste
  • 68 g hvitt sukker


Bringebær ganache


Forslag pynt: Strøssel i gull, hvitt eller sølv

Du trenger

Les oppskrift og tips før du begynner.

Fremgangsmåte

Hvit sjokolade cupcakes

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille, og et stekebrett på rille 2 eller 3 fra toppen. Klargjør et mini muffinsbrett med 24 mini muffinsformer.  

Sikt sammen mel, potetmel, bakepulver og salt i en romslig bakebolle. Sett til side. Kok opp kremfløte, ta kjelen av platen. Tilsett hvit sjokolade. La stå i 2 minutter. Rør godt med en visp til klumpfritt.   

Ha olje, majones, gresk yoghurt, eggehvite og vaniljepaste i en bakebolle. Rør godt med en visp til blandet sammen. Tilsett sukker og rør godt sammen.

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 1

Sikt inn det tørre og rør forsiktig til klumpfritt. Tilsett sjokoladefløten. Rør forsiktig til alt er blandet sammen

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 2

Ha røren over i en røredispenser. Det gjør det enklere å fylle muffinsformene uten å søle for mye. 

Fyll muffinsformene ca. 2/3 full. 

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 3

Sett muffinsbrettet på risten i ovnen. Stek i ca. 15 minutter til gjennomstekt. Sjekk med en kakenål/tannpirker på slutten. 

Avkjøl i 3-4 minutter og flytt over på en avkjølingsrist.

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 4

Bringebær ganache

Vei opp Funcakes bringebær paste og farge i en liten skål. Sett til side. 

Hakk Valrhona bringebær sjokolade i litt mindre biter. Smelt hvit sjokolade og bringebær sjokolade. Hell den smeltede sjokoladen over i en passende beholder for stavmikser. Sett til side.

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 5

I en kjele: varm opp fløte, glukose, salt og vaniljepaste til ca. 60 grader. Rør til glukosen er smeltet. Ikke la fløten bli for varm.  

Hell den varme fløteblandingen over den smeltede sjokoladen. Tilsett skålen med bringebær paste og farge. Kjør jevn med en stavmikser.

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 6

Ha ganachen over i en romslig boks/form. Dekk med plast helt ned til ganachen. La stå på benken i ca. 3-4 timer. Deretter sett den i kjøleskap til den er fast nok til å sprøytes. 

La stå i korte intervaller i kjøleskapet på 10-15 minutter av gangen og rør godt med en slikkepott i ganachen underveis. Ikke la den bli for fast – da er det ikke lett å sprøyte ganachen ut fint. 

Ha ganachen i sprøyteposer. Vi har brukt 4 ulike tipper og har fordelt ganachen i 4 sprøyteposer.

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 7

Montering & dekorering

Vi har brukt 4 ulike tipper å dekorere med. Sprøyt på ca. 10-15 g ganache per mini cupcakes.

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 8

Vil du se hvordan disse sprøytes ut, så sjekk ut filmen nederst i oppskriften. 

Pynt etter eget ønske. Vi har pyntet med strøssel i gull. Server.

Mini cupcakes med hvit sjokolade og bringebær ganache steg 9

TIPS

Hvit sjokolade cupcakes

Husk at alle ovner steker ulikt. Pass på fra 12-13 minutter og utover. La de steke så lenge de trenger for å bli gjennomstekt. 

Trikset for å få muffinsene ut av formen er å holde brettet på skrått og lirke de ut en og en. Det er litt arbeid, men blir de stående i brettet risikerer du våt og soggy bunn. Det beste er å få de over på en avkjølingsrist. 

Denne oppskriften gir ca.: 

  • 24 mini cupcakes á 15 g
  • 9 små cupcakes á 40 g
  • 6-7 medium cupcakes á 50-60 g
  • 5 store cupcakes á 70-75 g

Skal du lage medium/store cupcakes kan du med fordel doble oppskriften slik at du får 10-12 cupcakes. Da må du også doble ganache oppskriften. 

Bringebær ganache

Smelt sjokolade i mikro: Ha sjokoladen i en bolle som tåler mikro. Varm sjokoladen i intervaller til smeltet. Start med 30-60 sekunder en gang, og deretter 20-30 sekunder 2-3 ganger og deretter 10-15 sekunder på slutten til smeltet. Rør godt med en slikkepott i sjokoladen mellom hvert intervall slik at sjokoladen smelter jevnt. 

Du kan smelte sjokoladen over vannbad om du foretrekker dette. 

Prøv å begrense tiden ganachen står i kjøleskapet. Til lengre den står i kjøleskapet til mindre glansfull blir den. 

Har du vært uheldig at den har stått for lenge slik at den ikke kan dekoreres med, så varm den noen sekunder av gangen i mikro og rør godt i ganachen mellom hver gang til passe myk konsistens. 

Pro-tips for å få litt ekstra glans i ganachen etter den er sprøytet ut på cupcakesene (må gjøres før du har på pynt): Varm veldig lett med en gassbrenner (vær forsiktig så du ikke brenner/svir/smelter den). Men ved å varme den lett smelter den så vidt i overflaten og får et glansfullt utseende. Det er også lettere å feste strøssel når du nettopp har varmet ganachen. 

Siden vi har brukt 4 ulike tipper har vi lagd en del mer ganache enn man trenger for å få nok ganache i hver sprøytepose. Vi har derfor doblet oppskriften slik at vi fikk nok ganache i hver sprøytepose. Rester kan fryses og brukes som fyll i for eksempel makroner. 

Dersom du skal bruke kun 1-2 ulike tipper kan du bruke oppskriften som den står. Da vil du ikke ha så mye rester, så lenge du bruker 10-15 g ganache per mini cupcakes. 

Ingredienser

Callebaut hvit sjokolade

Vi bruker Callebaut hvit sjokolade både i cupcakesene og ganachen. Vi anbefaler å bruke hvit sjokolade av høy kvalitet (Callebaut/Valrhona) for best resultat (gjelder i hovedsak ganachen). 

Til info: 1 pakke på Callebaut hvit sjokolade 400 g holder til dobbel porsjon av cupcakes røre og dobbel porsjon ganache. 

Valrhona bringebær sjokolade

Sjokolade med bringebær smak fra Valrhona har et hint av syre fra bingerbær og en god smak av hjemmelaget bringebærsyltetøy. Denne bruker vi i bringebær ganachen.

Til info: 1 pakke Valrhona bringebær sjokolade 250 g holder til dobbel porsjon ganache.

Lorann vaniljepaste

En konsentrert vaniljepaste med ekte vaniljefrø, som gir dyp og aromatisk vaniljesmak. Anbefales for ekstra god vaniljesmak. 

Funcakes glukose

Brukes i ganachen for å forhindre krystallisering og gir en myk konsistens, samt at den tilfører mer glans til ganachen.

Funcakes bringebær paste

Du trenger ikke mye, men litt av denne pasten løfter virkelig bringebærsmaken i ganachen. Anbefales på det sterkeste. 

Color mill hot pink 

For ekstra fin rosa farge på ganachen anbefaler vi å tilsette litt hot pink fargepaste. Kan sløyfes, men ganachen får en finere farge om du tilsetter colour mill hot pink

Nøytral olje

Bruk en olje uten smak, altså en nøytral olje. Styr unna oljer som er kaldpresset. Disse gir en bismak. Du kan bruke akkurat den oljen du ønsker, så lenge den er nøytral på smak. 

Strøssel

Vi har brukt Happy Sprinkles Strøsselmiks - Vintage Gilding 200g. Du finner den her. Sjekk ut vårt utvalg av strøssel her

Utstyr

Mini muffinsbrett + mini muffinsformer

Vi har brukt dette muffinsbrettet og disse muffinsformene

Digital kjøkkenvekt

Alle ingrediensene er oppgitt i gram. Du trenger derfor en god digital kjøkkenvekt. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her.

Stavmikser

Vi bruker en stavmikser for å kjøre ganachen jevn. Den kan røres sammen med en ballongvisp, men du får et mye finere resultat om du bruker stavmikser. 

Røredispenser

En røredispenser gjør det mye enklere å fylle muffinsformene uten å søle for mye. Anbefales. Vi har brukt denne.

Sprøyteposer & tipper

Du trenger 1-4 sprøyteposer & 1-4 tipper (vi har brukt Wilton 1B, 1A, 2D, 8B). 

Pinsett 

En pinsett gjør det enklere å pynte mini cupcakes med strøssel. Du må ikke bruke det, men det er enklere å få strøsselet der man ønsker. Pinsett finner du her. Små kuler kan drysses over med en liten teskje. 

Avkjølingsrist

Cupcakesene må avkjøles på en rist. Bruk helst en rist med små hull, så unngår du at cupcakesene velter. Vi har brukt denne.

Se andre oppskrifter

    Forrige artikkel Neste artikkel