Oppskrift på basketballkake
Hva gir vel større glede for en basketballfan enn en basketballkake? Med et spiselig kakebilde og ferdige dekorfigurer er det utrolig enkelt å lage en morsom og stilig kake til bursdag eller andre feiringer! Vi har laget en saftig appelsinkake som base, dekket den med en silkemyk smørkrem, lagt på spiselig kakebilde av en basketballbane, og pyntet med basketspillere og mål.
Dette er en kake som både ser proff ut og smaker fantastisk – perfekt når du vil lage noe spesielt uten for mye stress!
Ingredienser
Oppskrift – saftig appelsinkake:
- 750 g hvetemel
- 600 g sukker
- 300 g brunt sukker
- 3 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 150 g potetmel
- 1 ts salt
- Skall av 2 appelsiner
- Saften av 2 appelsiner (ca. 250 g)
- 300 g melk
- 300 g nøytral olje
- 450 g vaniljekesam
- 6 egg
Oppskrift – myk smørkrem:
- 300 g romtemperert smør
- 600 g melis
- 2–4 ss melk/fløte
- 1 ts vaniljepasta fra LorAnn
Pisk smør luftig, tilsett melis litt etter litt. Juster med melk/fløte til du får en myk og smørbar konsistens. Smak til med vaniljepasta.
Du trenger
Fremgangsmåte
Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene: hvetemel, potetmel, sukker, brunt sukker, bakepulver, natron og salt. Ha alt i en stor bakebolle og visp sammen slik at alt er godt blandet. Det gir jevnere resultat når du blander røren senere.

Rasp skallet av to appelsiner og press ut saften. Hell appelsinsaften i en bolle sammen med melk, olje, vaniljekesam og egg. Rør alt godt sammen slik at du har en jevn, våt blanding klar.

Hell de tørre ingrediensene i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett halvparten av de våte ingrediensene først, og rør til du får en tykk og jevn røre. Tilsett deretter resten av det våte. Ha i vaniljepasta fra LorAnn for en ekte vaniljesmak, og farg røren med oransje ProGel pastafarge. Rør godt slik at fargen blir jevn.

Kle en PME langpanne 27,5 x 37,5 cm med bakepapir. Hell røren over i formen og bre ut jevnt. Legg et ekstra ark bakepapir over røren, dekk deretter formen med aluminiumsfolie. Dette trikset holder fuktigheten inne og gir en flat og jevn overflate!
Stek på 170°C i ca. 1 time og 20 minutter.

Plasser kakebildet forsiktig på midten av kaken. Juster slik at de to delene av bildet passer sammen nøyaktig. Trykk forsiktig utover for å få det til å sitte fint. Farg en del av smørkremen oransje, og ha den i en sprøytepose med Wilton tipp 4B for dekorering.

Bruk den oransje smørkremen til å lage en kantbord nederst på kaken og en dekorativ kant langs toppen. Sett på de ferdige basketballfigurene og kurvene fra Decora. Fest figurene med en liten klatt smørkrem under slik at de står stødig.

Og der har du det – en utrolig kul basketkake! Denne kaken er ikke bare flott å se på, men også saftig og smakfull med herlig appelsinsmak. Perfekt til bursdagsfeiringer, idrettsarrangementer, eller bare for å feire en ekte basketballentusiast!
