Brannbilkake
Hvit fondant fra FunCakes, 250g
Valg alternativer:
Svart fondant fra FunCakes, 250g
Valg alternativer:
Svart marsipan fra FunCakes, 250g
Valg alternativer:
Rød fondant fra FunCakes, 250g
Valg alternativer:
Grå fondant fra FunCakes, 250g
Valg alternativer:
Rød marsipan fra FunCakes, 250g
Valg alternativer:
Hvit marsipan fra FunCakes, 250g
Valg alternativer:
Rød fondant med jordbærsmak fra FunCakes, 250g
Valg alternativer:
Modelleringsverktøy, 8 deler, Silikomart
Valg alternativer:
Pals Rød marsipan 2,5 kg
Valg alternativer:
Rød fondant fra FunCakes, 1kg
Valg alternativer:
Saracino Modelleringspasta -Rød- 250g
Valg alternativer:
Saracino Modelleringspasta -Oransje- 250g (B.F. 30/9-25)
Valg alternativer:
Utstyr > Bakeutstyr > Bakeredskaper
Wilton Fondant Ribbon kutter
Valg alternativer:
PME Glitter Flakes - Svart 7g
Valg alternativer:
Decora Party Box -Brannmann Sam- pk/6
Valg alternativer:
Utstyr > Bakeutstyr > Bakeredskaper
FMM Multi Båndkutter
Valg alternativer:
SK Great Impressions Mold Hjul - Medium
Valg alternativer:
PME Fondant Rød 250g
Valg alternativer:
Edible Silk Metallic Fire Cracker
Valg alternativer:
Mønstermatte kornmønster
Valg alternativer:
Servietter -Brannmann- pk/16
Valg alternativer:
Utstikkere m/stempel -Brannmann Sam nr.1- pk/2
Valg alternativer:
Bordpynt, Brannhydrant
Valg alternativer:
Kanskje du også er interessert i disse produktene?
Oppskrifter
Oppskrift på ostekake med pasjonsfrukt
Ostekake med pasjonsfrukt Lag en deilig ostekake med pasjonsfrukt til påske. Denne ostekaka har en oreokjeks bunn, ostefyll med pasjonsfruktsmak, og er toppet med en nydelig pasjonsfrukt sjokoladeganache. Denne kaken er perfekt å servere etter påskemiddagen eller til kaffekosen. Passer selvfølgelig perfekt som kake til konfirmasjon eller som 17. mai-kake også. Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen Cravings_by_linda. Ingredienser Kjeksbunn 2 pakker oreokjeks, ca. 308 g 110 g smør Ostefyll 5 plater gelatin 1 dl kremfløte 15 g Sweet Kitchen pasjonsfrukt pulver 250 g Valrhona sjokolade med pasjonsfrukt 300 g kremost naturell 200 g creme fraiche 150 g siktet melis 12 g Lorann madagascar vanilla bean paste 3 dl kremfløte Hvit sjokoladeganache med pasjonsfrukt 200 g Callebaut hvit sjokolade 100 g kremfløte 15 g Sweet Kitchen pasjonsfruktpulver 1 liten ert Wilton sitrongul fargepaste Du trenger: 1 rund springform, 22 cm Digital bakevekt Håndmikser Slikkepott Liten visp Anbefalt utstyr: foodprocessor Fremgangsmåte Kjeksbunn 1. Kle en rund springform med bakepapir. Ha bakepapir i bunnen. Smør innsiden av ringen med fett og kle denne med strimler av bakepapir. La bakepapiret gå ca. 2 cm over kanten på springformen. 2. Kjør oreokjeks i en foodprocessor til smuler. Ha over i en skål. 3. Smelt smør i en kjele. Bland sammen kjekssmuler og smeltet smør. Ha dette over i springformen og press smulene ned i bunnen. Fordel utover til et jevnt lag. 4. Sett springformen i kjøleskap mens du lager ostefyllet. Ostefyll 1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10-15 minutter. 2. Hakk pasjonsfrukt sjokoladen i mindre biter og ha den over i en kjele. Smelt på lav varme (vi bruker styrke 2 av 9). Rør med en slikkepott slik at sjokoladen på bunn i kjelen ikke blir for varm. Sett til side. Du kan også smelte sjokolade i mikro eller over vannbad om du foretrekker en av disse metodene. 3. Ha 1 dl kremfløte i en liten kjele og varm på litt over middels varme. Når kremfløten er blitt varm rører du ut pasjonsfruktpulveret med en liten visp. Det tar noen minutter før det løser seg helt opp. Hold fløten rett under kokepunktet og rør til pulveret er helt oppløst. Ta kjelen av platen. 4. Klem så vannet av gelatinplatene og rør inn i den varme fløten med en slikkepott. Sett til side og avkjøl til lunken, men ikke så lenge at det stivner. 5. Ha kremost og creme fraiche i en bakebolle og pisk på middels/høy hastighet med en håndmikser til klumpfritt. Miks inn siktet melis og vanilje paste. 6. Ha i smeltet sjokolade og miks sammen til en jevn klumpfri ostekrem. Det er viktig å piske inn sjokoladen kjapt slik at den ikke stivner av den kalde kremostblandingen. Da kan du få klumper. 7. Hell den lunkne kremfløten med pasjonsfrukt og gelatin i en tynn stråle mens du pisker med håndmikseren. Sett til side. 8. I en annen bolle pisker du 3dl kremfløte til tykk krem (ikke pisk kremen for mye – den skal være tykk og luftig). Vend kremen sammen med ostemassen med en slikkepott. 9. Ha ostemassen over i springformen og jevn til overflaten. Sett i kjøleskap til ostefyllet har stivnet, ca. 4-6 timer eller natten over. Hvit sjokoladeganache med pasjonsfrukt 1. Ha hvit sjokolade i en bolle som tåler mikro. Sett til side. Bruker du ikke sjokoladepellets må du hakke opp sjokoladen i små biter. 2. Ha kremfløte i en kjele. Varm opp til rett under kokepunktet. Ha i pasjonsfruktpulver og rør med visp til oppløst. Ikke la fløten koke – hold den under kokepunktet. 3. Når pulveret er helt oppløst tar du kjelen av platen og tilsetter fargepaste. Det er viktig at fargen tilsettes nå ellers bør du bruke oljebasert farge. Rør godt til fargen er oppløst. Hell den varme fløten over sjokoladen og dekk skålen til med plast. La stå i 5 minutter. 4. Rør deretter ganachen sammen med en liten visp til silkemyk. Dersom sjokoladen ikke smelter i fløten når du rører, så sett bollen 10 sekunder i mikroen og rør. Gjenta om behov 1-2 ganger til alt er smeltet. 5. Dekk skålen med plast og la stå til romtemperert. Den skal ha perfekt smørekonsistens når den har fått stått 1-2 timer. Den trenger ikke å stå i kjøleskap for å bli kald. Dersom ganachen er litt for tykk/fast til å bre fint over ostekaken, så kan du vispe inn litt varm kremfløte. Varm opp 0,5 dl fløte og tilsett 1-2 spiseskjeer om gangen til passe smørekonsistens. 6. Ta ut ostekaken fra kjøleskap og sett kaken på et passende kakefat. Bre ganachen over ostekaken med en slikkepott (du kan også bruke en spatula) og lag gjerne mønster med en skje. Pynt etter eget ønske. Vi har pyntet enkelt med litt tørkede spiselige blomster. Voilá, og du har en nydelig ostekake med pasjonsfrukt! Ostekaka oppbevares i kjøleskap inntil 3-5 dager. Kaken kan fryses, men vær obs på at den kan bli kornete ved opptining. Holdbar inntil 3 måneder. TIPS TIL OSTEKAKE MED PASJONSFRUKT Ostefyll Det er viktig å piske godt for hver gang du tilsetter ingredienser. Har du først fått klumper kan disse være vanskelig å bli kvitt – spesielt om det klumper seg når du tilsetter sjokolade eller gelatinblandingen. Her er det lurt å piske mens du heller i sjokolade/gelatinblanding. Frysetørket pasjonsfruktpulver i ostefyll og ganache Dette pulveret skal løses opp i kremfløte (både til ostefyllet og ganache). Det tar noen minutter før det er helt oppløst. Det er viktig at kremfløten er varm når det tilsettes, da løser det seg opp bedre. Bruk en liten visp og rør godt til det er oppløst. INGREDIENSER Callebaut hvit sjokolade Bruk en hvit sjokolade av god kvalitet for best smak på ganachen. Vi har brukt Callebaut hvit sjokolade. Valrhona pasjonsfrukt sjokolade Denne sjokoladen må prøves. For å få nok pasjonsfruktsmak i ostefyllet bør denne ikke byttes ut med annen sjokolade. En slik pose inneholder 250g og du trenger hele posen til ostefyllet. Sweet Kitchen frysetørket pasjonsfruktpulver Frysetørket pasjonsfruktpulver har en intens og helt nydelig pasjonsfruktsmak. Dette pulveret er helt genialt. Ikke kunstig smak og gir en syrlig frisk pasjonsfruktsmak. 1 boks pasjonsfruktpulver inneholder 30 g, og det er det du trenger til denne oppskriften. Lorann madagascar vanilla bean paste Bruk en vanilje paste av god kvalitet for best smak. Vi har brukt denne (link?) Wilton sitrongul fargepaste Fargepaste kan sløyfes, men for en skikkelig gul farge på ganachen anbefaler vi litt farge. Husk at wilton farge må tilsettes på rett tidspunkt i ganachen ellers bør du bruke oljebasert farge. UTSTYR Rund springform Du trenger en rund springform Ø22 cm. Vi har brukt denne. Digital bakevekt Du trenger en digital bakevekt for å veie ingredienser. En oppskrift blir mest nøyaktig om man veier ingrediensene, og i baking er dette ekstra viktig. Håndmikser Ostefyllet piskes sammen med en håndmikser med visper. Dette gir best resultat, da en håndmikser pisker ingredienser på en litt annen måte enn en kjøkkenmaskin. Vi anbefaler derfor å bruke håndmikser. Foodprocessor Vi anbefaler en foodprocessor med knivblad for å kjøre oreokjeks til smuler, men du kan også knuse oreokjeks med for eksempel en kjevle. Slikkepott En slikkepott er en av de viktigste redskapene man har på kjøkkenet. Her brukes slikkepott både til bunn, ostefyll og ganache. Liten visp Du trenger en liten visp når pasjonsfruktpulveret skal oppløses i den varme fløten
Les merOppskrift på Cannoli mummies
Dette er halloween-versjonen av vår virale cannoliboller – nå kledd i skummel «mumie»-drakt! Her møter den samme luftige søte gjærdeigen et kremete ostekakefyll, men i midten skjuler det seg en overraskende stripe av flytende jordbærgelé som gir både friskhet og en perfekt «blodig» effekt til halloween. De ferdige cannoli bollene pyntes med hvite sjokoladestriper som ser ut som bandasje, og med spiselige øyne blir de umiddelbart til små mummier. Vil du gjøre de ekstra skumle? Da kan du ta på litt rød glasur som ser ut som blod. Resultatet er både lekent, gøyalt og skikkelig godt – en kombinasjon av høytidens stemning og nydelige smaker. Dette er en morsom vri på våre superpopulære cannoliboller og er en perfekt dessert til halloweenfesten, barnebursdagen eller høstkveldene når du vil overraske med noe annerledes. En ting er sikkert: disse små mummiene blir et høydepunkt på kakebordet! Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda. Oppskriften gir 16 cannoli mummies Ingredienser Søt gjærdeig 545 g Regal tipo-00 pizzamel 130 g sukker 20 g rød ferskgjær 145 g Synnøve gresk yoghurt Ca. 240 g h-melk 9 g Lorann vaniljepaste 1 egg, L/XL (ca. 72 g med skall) 3,5 g salt 85 g ekte meierismør 1 egg til pensling Ostekakekrem 90 g kremfløte 400 g kremost naturell 100 g seterrømme 115 g melis 11 g Lorann vaniljepaste 1 g salt 13 g ferskpresset sitronjuice Flytende jordbærgelé 220 g jordbærpuré (ca. 265 g frosne jordbær) 95 g sukker 2,5 g agar agar 14 g sitronjuice Progel rød fargepaste Pynt Smeltet hvit sjokolade (vi har brukt Funcakes yoghurt sjokolade) Spiselige øyner i ulike størrelser Melisglasur + Progel rød fargepaste Du trenger Cannoli former, 2 pakker Kjøkkenmaskin med eltekrok Håndmikser (evt. Kjøkkenmaskin med visp) Stavmikser Digital kjøkkenvekt Silikonmatte Bakepensel Avkjølingsrist 3 sprøyteposer + JEM rund lang tipp #232 Fremgangsmåte Søt gjærdeig Ha alt utenom salt og smør i en miksebolle med eltekrok. Smuldre gjæren i bollen og hold igjen litt av melken. Spe på med mer melk underveis om deigen virker tørr og kompakt. Elt på lav hastighet i ca. 10-15 minutter. Tilsett salt og mens maskinen går tilsett smør i terninger litt og litt. Elt på lav hastighet i 10-15 minutter til en myk og smidig deig som slipper bollen. Deigen har eltet nok om du kan ta glutentesten. Da skal du kunne ta en deigbit og strekke den til en tynn hinne slik at du nesten kan se gjennom deigen uten at den sprekker opp for raskt. Ha deigen over i en bakebolle smurt med olje. Dekk med plast og et klede. Sett til heving til dobbel størrelse, ca. 2-3 timer. Utbaking og steking Klargjør 2 stekebrett med silikonmatte. Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme. Ha deigen ut på benken og del den i 16 emner á 75 g. Trill hvert emne til en bolle og deretter til en lang pølse, ca. 43-45 cm. Ha litt mel på hendene når du ruller til pølse. Prøv å ikke strekke deigen når du ruller, da blir de veldig stygge under steking. Rull pølsen lett i litt mel før du begynner å rulle den rundt cannoli røret. Pensle cannoli røret med formfett/nøytral olje. Rull deigen rundt cannolirøret. Dette er enklest om du legger røret på deigen og holder i deigen i enden mens du ruller røret bortover langs benken. Prøv å ikke ha deigen helt ut i begge ender, da kan endene gå sammen under steking. La litt av røret i begge ender vises. La den enden du ruller sist rundt røret ligger under når du legger røret på stekebrettet. Legg 8 cannoli på hvert stekebrett. Etterhev under et klede i 40 minutter. Pensle med pisket egg. Stek midt i ovnen i ca. 12-15 minutter til lett gylne. Avkjøl et par minutter og løsne deigen fra alle formene og legg de over på en avkjølingsrist. Skjær av endene om deigen har lukket hullene i cannoli rørene under steking. Lag flytende jordbærgelé og ostekrem mens cannoli bollene avkjøler seg. Flytende jordbærgelé Tin jordbærene og kjør de med en stavmikser til en puré. Sil vekk frøene. Bland sammen sukker og agar agar i en skål. Press saften av en sitron slik at du har 12 g sitronjuice. Ha jordbærpuré og resten av ingrediensene i en kjele. Tilsett ¼ ts rød fargepaste (du kan justere med mer farge når du kjører geléen sammen med stavmikser). Kok opp på middels varme (styrke 5-6 av 9) og la småkoke i 2 minutter under konstant omrøring (bruke en slikkepott). Rør inn rød fargepaste til ønsket rødfarge (du kan justere med mer farge når den skal kjøres sammen med stavmikser senere). Hell blandingen over i en form (matboks eller non-stick form). La stå å avkjøle seg 10 minutter på benken før du setter det i kjøleskap til geléen har stivnet. Ha så geléen i en passende beholder for stavmikser og kjør den til den blir flytende, ca. 1-2 minutter. Tilsett litt vann underveis til den får en glatt og fin konsistens. Den skal være som tykt syltetøy. Juster med mer farge om behov. Ha den flytende jordbærgeléen i en sprøytepose med JEM rund lang tipp #232. La ligge i kjøleskap frem til bruk. Ostekakekrem Pisk kremfløte til middels fast krem. Sett til side. Ha alt utenom pisket krem og sitronjuice i en bolle. Bruk en håndmikser og pisk på middels hastighet til en litt tykk og klumpfri krem. Vend inn sitronjuice med en slikkepott og deretter pisket krem. Ha over i en sprøytepose. Montering & dekorering Fyll hver cannoli bolle med ostekakekrem (ca. 40 g). Ikke fyll røret helt fullt, da du skal ha plass til flytende jordbærgelé også. Fyll inn flytende jordbærgelé fra begge ender slik at du får en stripe i midten av ostekakekremen (ca. 12-15 g). Du må presse på sprøyteposen mens du drar den ut av cannolien. Sprøytetippen som brukes her gjør til at man enklere får en stripe gelé i hele røret. For å pynte cannoli bollene slik at de ser ut som mummies: Ha smeltet hvit sjokolade i en sprøytepose. Lag striper med hvit sjokolade slik at det ser ut som bandasje. Lag 2 dråper sjokolade der du ønsker øyner og fest de. La sjokoladen stivne. Om du ønsker at mummiene skal ha «blod», så lager du det ved å blande sammen litt melis og vann til tykk glasur og rører inn rød fargepaste til ønsket «blodfarge». Pynt med glasuren med en tannpirker på mummiene. La alt stivne og server. TIPS Gjærdeig Ønsker du å korte ned hevetiden kan du varme melken til 30-35 grader. Bruk kaldt egg og kald yoghurt ellers kan du risikere at deigen blir for varm når den elter. Ideell temperatur på deigen når du setter den til heving er 24-26 grader for ferskgjær og 26-28 grader for tørrgjær. Da tar hevetiden passe tid. Prøv å unngå at deigen blir varmere enn 32 grader. Det er ikke om å gjøre å heve deigen så raskt som mulig, men la den få tid å modne og heve i normalt tempo. Da får du aller best gjærbakst. Gjærdeigen blir ganske søt med 130 g sukker. Du kan fint redusere dette om du foretrekker mindre søt gjærdeig. Vi anbefaler for best smak og konsistens å bruke minimum 70 g sukker. Deigen kan også kaldheve over natten i kjøleskap. Halver i så fall gjærmengde og bruk kun kalde ingredienser. La deigen stå 1-2 timer på benken før utbaking. Flytende jordbærgelé Juster mengde sukker ut ifra hvor søte og smaksrike jordbærene dine er. Den flytende jordbærgeléen skal etterligne blod, så vi har farget den med rød fargepaste for en mer intens rød farge. Kan sløyfes om ønskelig. Oppbevaring Oppbevares i kjøleskap inntil 1-2 dager. De er best ferske, så vi anbefaler å fylle de med ostekakekrem og flytende jordbærgelé dagen de skal serveres. Du kan lage bollene i forveien og fryse ned. Tines i pose på benken. Fylte cannoli boller kan fryses, men uten pynt. Holdbar inntil 3 måneder. Ingredienser Regal tipo-00 pizzamel Et fint, proteinrikt mel som gir en ekstra myk og luftig deig. Perfekt til gjærbakst! Vanlig hvetemel eller andre merker av tipo 0/00 pizzamel kan brukes, men husk at forskjellige typer mel har ulik hydrasjon. Hold derfor igjen litt melk og spe på underveis slik at deigen hverken blir for tørr eller våt. Trenger deigen mer melk enn oppgitt, så bruke mer melk slik at den ikke blir for tung og kompakt. Rød fersk gjær Deigen inneholder en del sukker og derfor har vi brukt rød gjær som tåler litt bedre søte deiger. Dersom du ønsker å redusere mengde sukker kan du med fordel bruke blå gjær. Lorann vaniljepaste En konsentrert vaniljepaste med ekte vaniljefrø, som gir dyp og aromatisk vaniljesmak. Anbefales for ekstra god vaniljesmak. Vi bruker denne i både gjærdeigen og ostekakekremen. Agar agar Til den flytende jordbærgeléen skal du bruke agar agar. Vi har brukt denne. Du kan ikke bruke gelatin til denne oppskriften. Funcakes yoghurt sjokolade For ekstra hvit farge på bandasjen vi lager på mummiene har vi brukt Funcakes yoghurt sjokolade. Du finner den her. Vanlig hvit sjokolade kan også brukes. Progel rød fargepaste Til å farge den flytende jordbærgeléen og melisglasuren har vi brukt Progel rød fargepaste. Du finner den her. Wilton eller Colour mill kan også brukes. Spiselige øyner Vi har dekorert mummiene med spiselige øyner fra Wilton. Vi har brukt størrelsene 7mm, 10mm og 19mm. Produkter Cannoli former Du trenger 2 pakker med cannoliformer til denne oppskriften (16 cannoli boller). Du finner de her.. Kjøkkenmaskin med eltekrok Deigen skal eltes i en kjøkkenmaskin. Du finner kjøkkenmaskin her. Deigen kan eltes for hånd, men det krever en del mer arbeid og innsats. Resultatet blir absolutt best med en kjøkkenmaskin. Sprøyteposer + tipp Du trenger 1 stor sprøytepose til ostekakekremen, 1 sprøytepose til flytende jordbærgelé og 1 til den hvite sjokolade for å lage bandasje på bollene. For å sprøyte inn flytende jordbærgelé i cannoli bollene har vi brukt JEM rund lang tipp #232 Digital kjøkkenvekt Ingrediensene er oppgitt i gram for mest nøyaktig og best resultat. Du trenger derfor en digital kjøkkenvekt. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her. Silikonmatte Vi har brukt silikonmatte i stedet for bakepapir. Du finner vårt utvalg av bakematter her. Bakepensel Cannoli bollene pensles med egg før steking. Vi har brukt denne bakepenselen. Avkjølingsrist Vi anbefaler å la cannoli bollene avkjøles på en rist slik at de avkjøles jevnt uten å bli fuktige på undersiden. Vi har brukt denne.
Les merOppskrift på Whoopie pies med pumpkin spice & sjokolade
Whoopie pies er små, myke kjekskaker som egentlig minner mer om små kakebunner enn klassiske kjeks. De består av to runde, luftige «puter» med fyll i midten – litt som en krysning mellom cookies, cupcakes og makroner. Konsistensen er myk og saftig, med en tett og «cakey» smule som nesten smelter i munnen, og sammen med kremfyll blir de til små sandwich-kaker som er like uimotståelige å se på som de er å spise. Denne oppskriften gir deg sjokolade whoopie pies med pumpkin spice, fylt med silkemyk ostekrem og en kjerne av fyldig, salt karamellsaus. Resultatet er en søtsak som kombinerer varme krydder, sjokolade og karamell i perfekt balanse – en liten munnfull som føles både luksuriøs og koselig på samme tid. Whoopie pies passer perfekt til deg som vil prøve noe nytt og imponerende til kaffekosen, dessertbordet eller høytider. De er enkle å bake, kan tilpasses i smak og størrelse, og kan oppbevares i flere dager eller fryses til senere. Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen @cravings_by_linda Oppskriften gir ca. 20-25 whoopie pies Ingredienser Whoopie pies 60 g ekte meierismør 22 g nøytral olje 107 g brunt sukker 75 g hvitt sukker 95 g egg (2 egg uten skall, str. S) 11 g Lorann vaniljepaste 4 g Lorann pumpkin spice emulsjon 200 g hvetemel 48 g potetmel 45 g Cacao Barry kakao 2 g natron 5 g bakepulver 4 g salt 1,5 g kanel 113 g kefir/kulturmelk Ostekrem 330 g kremost naturell 83 g seterrømme 83 g melis 8 g Lorann vaniljepaste 0,9 g salt 11 g sitronjuice Salt karamellfyll 44 g vann 125 g sukker 63 g romtemperert smør i terninger 125 g kremfløte 3 g maldonsalt (smak til) Du trenger Digital kjøkkenvekt Tykkbunnet kjele eller støpejernsgryte med keramisk belegg Silikonmatte/silikonmatte med sirkler (bakepapir kan brukes, men se tips) Håndmikser 4 sprøyteposer + evt. wilton standard rund tipp #12 Digital temperaturmåler Fremgangsmåte Salt karamellfyll Rør sammen vann og sukker i en tykkbunnet kjele. Vi bruker en støpejernsgryte med keramisk belegg. De er perfekt å koke karamell i. Sett kjelen på platen og kok opp på litt over middels varme (styrke 6-7 av 9) til middels gyllen karamell uten å røre i sukkerlaken. Ta kjelen av platen og rør inn romtemperert smør i terninger. Ta kjelen tilbake på platen på litt over middels varme, styrke 6-8 av 9. La det begynne å småkoke, og hell fløten sakte i kjelen, litt og litt mens du rører forsiktig. Når all fløten er tilsatt og blandingen koker, så juster styrken mellom 5-7 av 9 til den koker godt, men ikke fosskoker. Tilsett maldonsalt. Kok karamellsausen til den når ca. 108 grader mens du rører ofte, men forsiktig med en slikkepott. Mål med termometer underveis slik at du holder kontroll på temperaturen. Hell over i en krukke og avkjøl til romtempert. Sett gjerne i kjøleskap slik at den tykner enda litt mer før du har den i en sprøytepose. Lag whoopie pies når karamellen er avkjølt. Whoopie pies Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Klargjør 2 stekebrett med silikonmatte eller bakepapir. Ha smør, olje, hvitt og brunt sukker i en romslig bakebolle. Pisk med håndmikser på middels hastighet (styrke 3 av 5) i ca. 4 minutter til kremete. Tilsett egg, vaniljepaste og pumpkin spice emulsjon og pisk i ca. 40 sekunder. Sikt inn det tørre og tilsett kefir, og miks på lav hastighet (styrke 1 av 5) til melet er inkorporert. Miks så på middels hastighet (styrke 3 av 5) til en klumpfri og litt fast røre/deig. Ha røren over i 1-2 sprøyteposer. Vi har delt røren i to sprøyteposer slik at 1 sprøytepose har nok røre til ett brett med 24 kjeks. Sprøyt ut 24 dotter på hvert brett. De skal være ca. 12-15 g hver, men du kan lage de mindre eller større om du ønsker. Husk i så fall å justere steketid. Og ikke sprøyt de ut for tett slik at de steker inn i hverandre. Vil du ha bedre plass på brettet, så ha 20 dotter på hvert brett. Stek på rillen under midten i ca. 6-9 minutter. Avkjøl helt på brettet. Lag så ostekrem. Ostekrem Ha alt utenom sitronjuice i en bolle. Bruk en håndmikser og pisk til klumpfritt. Vend inn sitronjuice til slutt med en slikkepott. Ha over i en sprøytepose med tipp wilton #12 (tipp kan sløyfes). Montering Finn 2 whoopie pies som er noenlunde samme størrelse. Lag en dobbel ring ostekrem på ene kjeksen (ca. 18 g) med hull i midten. Fyll med salt karamell fyll i hullet (ca. 6 g). Legg på den andre kjeksen og press lett sammen. Gjenta med alle kjeksene. Server. TIPS Steketid Ikke stek de for lenge, da blir de tørre. Det vil du merke godt siden whoopie pies er en type kake kjeks. Når ovnen holdt akkurat 175 grader (målt med termometer) var de ferdig på 7,5 minutter. Det kan være du må prøve deg litt frem for å treffe rett steketid i din ovn. Salt karamellfyll Det er viktig å bruke en tykkbunnet kjele/gryte. Da er det minst sjanse for at det svir seg i bunnen. Ikke la karamellen koke for hardt underveis, og ikke skrap ned fra kantene om det er stivnet sukker opp langs kjelekanten. Da kan den krystallisere seg. Rør forsiktig, men jevnlig slik at det ikke svir seg i bunnen. Det er lurt å bruke et termometer for å måle temperaturen på karamellen, men det er ingen krise om den blir litt for flytende. Dersom du ikke ønsker å lage karamellfyll selv kan du bruke Diplom-is salt karamellsaus. Dette er en god erstatning og gjør oppskriften enda enklere. Den kjøpte karamellsausen er en del mer flytende enn den du lager selv, men dette går helt fint siden fyllet blir låst inne av ostekremen. Oppbevaring Oppbevares i en lufttett boks med bakepapir i bunnen og mellom lagene inntil 2-3 dager. Kan fryses med og uten fyll, men de holder seg best om de fryses uten fyll om de skal ligge en stund. Holdbar inntil 3 måneder. Tines i kjøleskap og romtempereres før servering, da er de aller best. Ingredienser Cacao Barry kakaopulver Cacao Barry kakao er et premium kakaopulver med høyt innhold av kakaosmør og dyp, ren sjokoladesmak. Det gir en mørkere farge, mer intens aroma og en balansert bitterhet. Anbefales. Lorann vaniljepaste Bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak på kjeksene og ostekremen. Vi har brukt denne her Lorann pumpkin spiced emulsjon For den varme, gode kryddersmaken av pumpkin pie har vi brukt Lorann pumpkin pie emulsjon. Juster mengde etter din gane, men den oppleves sterkere og mer markant i ustekt røre. Det kan være lurt å begynne med oppgitt mengde og heller justere mer/mindre neste gang om du ønsker det. Utstyr Digital kjøkkenvekt Alle ingrediensene er oppgitt i gram. Dette gir mest nøyaktighet, forutsigbarhet og det er større sjanse for å lykkes gang på gang. En god digital kjøkkenvekt er et av de viktigste redskapene man har på kjøkkenet. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her Håndmikser Du trenger en håndmikser for å lage både whoopie pies og ostekrem. Silikonmatte Whoopie piesene kan løsne litt bedre om de stekes på en silikonmatte – vi har brukt denne ,men bakepapir skal funke fint også. Bare pass på at de er helt avkjølt før du flytter på de. Ønsker du silikonmatte med ferdig opptegnede sirkler, er denne perfekt. Sprøyteposer & tipp Du trenger 4 sprøyteposer. De her er gode og passe store. Du må ikke bruke tipp for å sprøyte ut ostekremen, men vi har brukt Wilton standard rund tipp #12. Digital temperaturmåler For å måle temperaturen på karamellen er det lurt å bruke et digitalt termometer. Du finner vårt utvalg her.
Les mer