Hopp til innhold

🚚 Gratis frakt på ordre over 1000 kr

⚡ Rask levering

↩️ Åpent kjøp i 30 dager

Gratulerer du får fri frakt! Bruk 0,00 kr for å oppnå fri frakt!
Langpannekaker

Oppskrift på Krokankake i langpanne

Oppskrift på Krokankake i langpanne

🛒 Handle ingredienser til oppskriften

Leter du etter den perfekte farsdagskaken? Da er denne saftige krokankaken i langpanne et fantastisk valg!

Krokankake er en ekte klassiker som mange forbinder med gode minner, og i denne oppskriften får den et moderne løft. Kaken består av en myk og saftig vaniljekake fylt med silkemyk vaniljekrem, toppet med kremostglasur og sprø hasselnøttkrokan.

I stedet for tradisjonell hjemmelaget krokan bruker vi Funcakes hasselnøttkrokan, som gir en rundere nøttesmak og en mer balansert sødme.

Denne kaken passer ikke bare til farsdag, men også perfekt til høytidene vi nå nærmer oss – som jul og nyttår – og andre store anledninger gjennom året. Enten det er påske, konfirmasjon, dåp, bryllup, skoleavslutninger, bursdager eller sommerfester, er dette en kake som garantert faller i smak hos både små og store.

Oppskriften passer spesielt godt når du skal bake til mange – én langpanne gir 20–24 stykker, og gjør det enkelt å servere en klassiker i ny og balansert drakt.

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskriften gir 20-24 kakestykker

Vaniljekake

  • 5 egg, M/L (64 g per egg med skall)
  • 375 g sukker
  • 300 g creme fraiche (1 beger)
  • 130 g nøytral olje
  • 28 g Taylor & Colledge vaniljepaste
  • 25 g ferskpresset sitronjuice
  • 437 g kakemel/hvetemel
  • 16 g bakepulver
  • 7 g salt
  • 135 g h-melk
  • 125 g meierismør

Vaniljekrem

Kremostglasur 

  • 115 g smør
  • 150 g melis
  • 100 g søtet kondensert melk
  • 500 g kremost naturell
  • 15 g ferskpresset sitronjuice
  • 16 g Taylor & Colledge vaniljepaste
  • 1 g salt

Fyll og topping

Nyttig utstyr:

Fremgangsmåte

Vaniljekake

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille i ovnen og et stekebrett på rille 3 fra toppen (pass på at det er litt mellomrom mellom form og stekebrett.

Kle formen med bakepapir.

Legg eggene i en skål med varmt vann fra springen i 10 minutter. Ha det tørre (mel, bakepulver, salt) i en skål og bland sammen. Vei opp olje, sitronjuice og vaniljepaste. Sett klart begeret med creme fraiche. Varm melk og smør i mikro til melken er varm og smøret er smeltet. Hold varmt.

Pisk egg og sukker med håndmikser til lyst og tykt, ca. 5-6 minutter på middels hastighet, styrke 2 av 5 (den skal ikke bli så tykk som eggedosis til sukkerbrød).

Tilsett creme fraiche, sitronjuice, olje og vaniljepaste, og rør forsiktig sammen med en ballongvisp.

Krokankake i langpanne steg 1

Sikt inn det tørre og rør forsiktig sammen til klumpfritt. Tilsett varm melkeblanding og rør til en klumpfri og jevn røre, men ikke rør mer enn nødvendig.

Krokankake i langpanne steg 2

Hell røren i formen. Dra en kniv gjennom røren og dunk formen lett i benken et par ganger for å få vekk store luftbobler.

Sett formene på risten i ovnen og stek i 35 minutter. Skru så over på 150 grader varmluft og stek videre i 30-40 minutter til gjennomstekt eller til en kakenål kommer ren ut. Sett formen på en rist og avkjøl helt i formen.

Krokankake i langpanne steg 3

Når kaken er helt avkjølt:

Ta kaken over på et passende brett og sett i frysen i ca. 30 minutter. Bruk en kakedeler og skjær av toppen (kaken har en liten buet topp, så jeg har finskjært den slik at det blir et jevnt lag kremostglasur over hele kaken, men du kan la være å finskjære toppen dersom den ikke er for buet).

Del deretter kaken i to slik at du får 2 bunner som er ca. 1,5-1,8 cm hver. Legg de forsiktig over på hvert sitt brett med bakepapir, og sett tilbake i frysen til de er semifryst.

Krokankake i langpanne steg 4

Vaniljekrem

Lag vaniljekrem når kaken steker.

Bland sammen sukker og maisenna. Ha eggeplommer og sukkerblandingen i en romslig bolle. Rør godt sammen med en visp.

Ha fløte, melk, vaniljepaste og salt i en kjele. Varm opp på middels varme til kokepunktet. Ta kjelen av platen. Hell den varme fløteblandingen litt og litt over eggeblandingen mens du rører godt med vispen.

Hell blandingen tilbake i kjelen og varm på middels varme til den begynner å tykne. Pass på at den ikke koker. Den skal varmes til ca. 82 grader. Rør godt hele tiden slik at vaniljekremen ikke svir seg eller klumper seg. Juster varmen på platen om behov.

Krokankake i langpanne steg 5

Hell vaniljekremen over i en passende form og dekk med plast helt ned på kremen. La stå i 20 minutter og sett så i kjøleskap til den er helt avkjølt og kald.

Krokankake i langpanne steg 6

Kremostglasur

Lag kremostglasur når kaken er montert sammen med vaniljekrem.

Kjør alle ingrediensene i en food processor til en glatt og smøremyk kremostglasur. Vend på blandingen med en slikkepott underveis slik at alt blir godt blandet sammen. Juster mengde sitronjuice og vanilje etter din smak.

Krokankake i langpanne steg 7

Montering & dekorering

Sett den ene kakebunnen på et passende kakefat. Bre over vaniljekremen i et jevnt lag. Dryss over 100 g hasselnøttkrokan.

Legg den andre kakebunnen forsiktig oppå. Sett kaken i kjøleskap i ca. 1 time slik at den får sette seg.

Krokankake i langpanne steg 8

Lag så kremostglasur.

Bre kremostglasuren forsiktig oppå kaken i et jevnt lag. Dryss over 100 g hasselnøttkrokan. Server.

Krokankake i langpanne steg 9

Tips

Du må ikke skjære av toppen av kaken, men du får et jevnest lag kremostglasur om du gjør dette. Det du skjærer vekk kan du enten spise eller bruke til for eksempel cakepops. Vi har oppskrift på cakepops og cakesicles her

Du kan bruke Wilton kakeform 23x33x5 cm, men den gir ikke helt rette kanter på kaken. Så for finest mulig kake brukte vi denne gangen PME kakeform i samme størrelse. Begge former funker helt fint.

Denne langpanneformen som er brukt er perfekt størrelse for å dele opp kaken i 4x6 slik at man får 24 passelige kakestykker.

Kakemel kan kjøpes ved å kontakte @cravings_by_linda via melding på Instagram. Har du ikke kakemel kan du fint bruke vanlig hvetemel.

Oppbevaring

Holdbar inntil 3-4 dager i kjøleskap. Kan fryses med og uten kremostglasur. Holdbar inntil 3 måneder.