Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
Pasjonsfrukt cupcakes

Pasjonsfrukt cupcakes

Pasjonsfrukt cupcakes med smak av sitron og pasjonsfrukt. Cupcakesene er sommerlig pyntet med friske og tørkede spiselige blomster. De har et friskt og syrlig preg og kan serveres til de fleste anledninger som sommerfester, dåp, bryllup, konfirmasjon eller andre store og små begivenheter. Oppskrift er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen @cravings_by_linda.

Oppskriften gir 12 medium cupcakes. Les oppskriften før du begynner.

Ingredienser

Sitron & pasjonsfrukt cupcakes
Pasjonsfrukt krem
Pynt
Du trenger: 

Fremgangsmåte

Sitron & pasjonsfrukt cupcakes

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist midt i ovnen. Sett klart et muffinsbrett med 12 muffinsformer. 

Vask sitronen og riv skallet på et fint rivjern til du har ca. 8 g sitronskall. Press saften av sitronen slik at du får ca. 50 g juice. Sett til side.

Sikt kakemel og bakepulver i en skål. Tilsett pasjonsfruktpulver og salt. Vei opp øvrige ingredienser og sett klart til bruk. 

Ha smør og sukker i en miksebolle med k-spade. Kjør til hvitt og kremete på middels/høy hastighet. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt mikset. 

Tilsett ett av gangen, og miks godt i ca. 15-20 sekunder mellom hvert egg. 

Oppskrift på cupcakes med fremgangsmåte

Tilsett deretter resten av ingrediensene og miks på lav/middels hastighet til en klumpfri røre. Ikke miks mer enn nødvendig. Ha røren i en sprøytepose. 

Oppskrift pasjonscupcakes

Fyll muffinsformene ca. ¾ fulle. Sett muffinsbrettet i ovnen og sett et stekebrett på rillen over muffinsene.

Stek i ca. 35-40 minutter. Sjekk med kakenål på slutten. Litt smuler er fint, men det skal ikke være rå kakerøre på pinnen. La de stå noen minutter før du tar de ut av muffinsbrettet og over på en rist. Da slipper du at de blir våt og kladdete i bunnen. Avkjøl helt. 

Når cupcakesene er helt avkjølt kan du lage pasjonsfrukt frosting. 

Oppskrift pasjonsfrukt cupcakes
Pasjonsfrukt frosting

Hakk sjokoladen i mindre biter. Ha den over i en kjele og smelt på lav styrke (2 av 9) og rør med slikkepott underveis slik at den smelter jevnt. Pass på at det ikke blir for varmt. Sett til side og avkjøl noe. 

Dersom du foretrekker å smelte over vannbad eller i mikro kan du gjøre dette. 

Ha kremfløte, melis, frysetørket pasjonsfruktpulver og mascarpone i en bakebolle. Bruk en håndmikser og pisk til en tykk, myk krem på lav hastighet. 

Oppskrift cupcakes med pasjonsfrukt og sitron

Tilsett 1 ert wilton gul fargepaste og avkjølt pasjonsfruktsjokolade. Pisk til en klumpfri myk, semifast krem, ca. 1-2 minutter. 

Tilsett sitronjuice helt tilslutt og miks inn uten å piske for mye. 

Oppskrift cupcakes med pasjonsfrukt

Ha over i sprøytepose med tipp JEM 3J.  

Montering og pynt

Ha cupcakesene over på et brett og sprøyt på lekre swirls. Pynt med stemorsblomster og tørkede blomster. Server.

Hvordan pynte cupcakes

Oppbevares i kjøleskap inntil 3-5 dager. Cupcakes kan fryses. Holdbar inntil 3 måneder. Sjokoladekrem kan fryses, men vær obs på at den kan endre konsistens ved opptining. Anbefaler derfor å lage den når den skal brukes. 

TIPS 

Romtempererte ingredienser

La smør og egg bli romtemperert før bruk. Spesielt viktig er smøret. Du vil ikke klare å kreme smør og sukker skikkelig om smøret er kaldt. 

Stekebrett-metoden

Et stekebrett over muffinsene vil forhindre sprekker. De vil få en finere og jevnere overflate. Husk at det vil ta litt lengre tid i ovnen med stekebrett over enn om du ikke bruker det. Steker du uten brett over må du justere steketiden noe ned. Vi anbefaler å bruke stekebrett for finest resultat. 

Fylle muffinsformer

Det er mye enklere å fylle muffinsformene om du har røren i en stor sprøytepose. Vi har brukt disse

Pasjonsfrukt krem

Denne kremen er perfekt til disse cupcakesene. Når du har lagd ferdig kremen vil du i løpet av noen minutter se at den blir fastere og se ut som den er «boblete»/«kornete». Den ser bare slik ut – den er ikke kornete i konsistensen. Det er sjokoladen som stivner kremen. 

Det som er så fint med denne kremen er at når du holder i sprøyteposen, så blir den mykere og jevnere slik at den blir helt perfekt å sprøyte ut. Er den litt for hard/fast i konsistensen er det altså bare å varme sprøyteposen med hendene litt, så er den fin igjen. Den holder seg fint i romtemperatur og er skikkelig myk i konsistensen, men den vil ikke smelte. I kjøleskap vil kremen bli fast og litt hard. Server derfor cupcakesene romtemperert.  

Husk at den smeltede pasjonsfrukt sjokoladen ikke må være for varm når den tilsettes kremen – da kan den skille seg, men den må ikke avkjøle så lenge at den stivner igjen. 

Dekorer med lekre swirls

Vil du lage slike swirls som vi har gjort her trenger du denne tippen. 

Smakstilsetninger og farge

For pasjonsfruktsmak i cupcakes og krem har vi brukt Valrhona sjokolade med pasjonsfrukt og Sweet Kitchen frysetørket pasjonsfruktpulver. Disse kan ikke erstattes uten å endre smaksprofil og/eller konsistens på cupcakesene/krem.

Du trenger 1 stk. Valrhona sjokolade med pasjonsfrukt 250g og Sweet Kitchen frysetørket pasjonsfruktpulver 30g for å lage en porsjon av denne oppskriften (12 cupcakes). 

Vi har tilsatt litt Wilton gul fargepaste i pasjonsfruktkremen for å få den lys gul. Farge kan sløyfes, men da blir den litt blass og mer en skitten off-white i fargen. Vi anbefaler å bruke litt gul fargepaste for en skikkelig lekker farge som matcher resten av cupcakesene. 

Obs! Ikke bruk for mye farge – kremen skal ikke være signalgul. 

Lorann madagascar vanilla bean paste

Bruk en god vaniljepaste av høy kvalitet for best smak. Vi har brukt denne.

Pynt

For et ekstra sommerlig preg anbefaler vi å pynte med både friske og tørkede spiselige blomster. Enkel pynt som bare virkelig setter prikken over «i-en» og gir cupcakesene en skikkelig wow-faktor. 

Vi har brukt stemorsblomster og Decora tørkede blomster som du finner her.

Muffinsbrett og muffinsformer

Bruk et muffinsbrett slik at cupcakesene holder seg fine i fasongen. Vi har brukt dette

For et ekstra sommerlig preg anbefaler vi å bruke muffinsformer i lyse sommer-farger. Vi har brukt disse 3 typene: aprikos, lys rosa og gul.

Sprøyteposer

Du trenger store sprøyteposer til både muffinsrøre og pasjonsfrukt kremen. Vi har brukt disse

Avkjølingsrist

Vi anbefaler å bruke en avkjølingsrist med små hull slik at cupcakesene står stabilt ved avkjøling. Vi har brukt denne

Cupcakes med pasjonsfruktkrem
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle
      Bruk kode