![Pistasjtrøfler oppskrift toppbanner](/wp-content/themes/yootheme/cache/a7/Untitled-design-99-a7228e4a.jpeg)
Oppskrift på pistasjtrøfler
Disse pistasjtrøflene er perfekte julegodterier med deilig pistasjsmak og et hint av syrlig bringebær. Decora pistasj paste gir autentisk pistasjsmak uten tidkrevende forberedelser. Kombinasjonen av hvit sjokolade og yoghurtsjokolade balanserer søtheten og lar pistasjsmaken komme til sin rett.
Prøv denne oppskriften til jul du også. Du vil ikke angre!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.
![Pistasjtrøfler oppskrift toppbanner](/wp-content/themes/yootheme/cache/a7/Untitled-design-99-a7228e4a.jpeg)
Oppskrift på pistasjtrøfler
Er du glad i pistasj, er disse pistasjtrøflene et must å prøve til jul! Nydelige godbiter med deilig pistasjsmak og et hint av syrlig bringebær. De er perfekte å lage sammen med noen – det gjør jobben både enklere og mye gøyere.
Decora pistasj paste består av 100% pistasj og gjør det veldig enkelt å lage disse godsakene her. Du slipper å rense, skolde og lage pistasj paste selv som er en tidkrevende prosess. Med Decora pistasj paste får du nydelig god pistasjsmak og kan virkelig anbefales.
Har du i litt frysetørket bringebær i tillegg får du et hint av syrlighet som passer perfekt i disse trøflene her. Vi har brukt en blanding av Callebaut hvit sjokolade og Funcakes deco melts yoghurt sjokolade som gir en akkurat passe søt smak uten at den hvite sjokoladesmaken dominerer for mye – her skal nemlig pistasjsmaken få skinne, og det gjør den!
Prøv de til jul du også. Du vil ikke angre!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.
![Produktpakke til pistasjtrøfler](/wp-content/themes/yootheme/cache/5c/1-2-5c5a7263.jpeg)
Produktpakke til pistasjtrøfler
Oppskriften gir ca. 22-24 pistasjtrøfler
Ingredienser
Pistasjtrøfler
- 105 g kremfløte
- 15 g ekte meierismør
- 15 g Funcakes glukose
- 8 g vaniljepaste
- 0,6 g salt
- 48 g Decora pistasj paste
- 100 g Callebaut hvit sjokolade
- 125 g Funcakes deco melts yoghurt sjokolade
- 6 g PME frysetørket bringebær (1/2 boks)
- Rulles i finhakkede/malte pistasjnøtter
Du trenger
- Digital kjøkkenvekt
- Liten foodprocessor
- Engangshansker (anbefales)
- Liten visp og slikkepott
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene utenom hvit sjokolade og yoghurt sjokolade i en kjele. Varm opp på litt over middels varme (styrke 5-7) til alt er smeltet og pistasj pasten er løst opp. Bruk en liten visp og rør godt underveis.
Ta kjelen av platen og ha i sjokolade. Rør godt med vispen til smeltet. Ta kjelen tilbake på platen på lav varme (styrke 2-3) dersom sjokoladen ikke smelter. Rør godt med vispen til den er glatt og fin.
![oppskrift på pistasjtrøfler steg 1](/wp-content/themes/yootheme/cache/16/1-1-16a94477.jpeg)
Ha i frysetørket bringebær og bland inn med slikkepott. Ha blandingen over i en form/matboks. Sett i kjøleskap til stivnet, ca. 6-8 timer eller natten over.
![oppskrift på pistasjtrøfler steg 2](/wp-content/themes/yootheme/cache/95/2-1-95f1128e.jpeg)
Rens pistasjnøtter til du har ca. 100 g. Ha pistasjnøttene i en foodprocessor og kjør til små biter/litt finmalt. Ha over i en litt vid skål.
![oppskrift på pistasjtrøfler steg 3](/wp-content/themes/yootheme/cache/63/3-63f34ddb.jpeg)
Klargjør et brett med bakepapir som passer i frysen. Vei opp biter á ca.15 g og form sjokolademassen til kuler.
Dersom de frysetørkede bringebærene ligger på toppen, så rør/bland trøffelmassen litt før du veier opp og ruller til kuler slik at du får fordelt bringebærene godt.
![oppskrift på pistasjtrøfler steg 4](/wp-content/themes/yootheme/cache/fc/4-fcbb73bc.jpeg)
Vend kulen godt i malte pistasjnøtter. Legg på brettet.
![oppskrift på pistasjtrøfler steg 5](/wp-content/themes/yootheme/cache/36/5-363743a6.jpeg)
Sett brettet i frysen i 1 time til trøflene er helt gjennomfryst deretter kan de pakkes for oppbevaring. Dersom du vil oppbevare de i kjøleskap setter du brettet i kjøleskap til du kjenner de er blitt faste/harde, og deretter har du de i en lufttett boks med bakepapir/matpapir.
Oppbevares inntil 1-2 uker i kjøleskap eller inntil 3 måneder i frys. Pakkes i en lufttett boks med bakepapir/matpapir mellom lagene. La de romtempereres før servering til de er myke og ikke iskalde – da er de aller best.
TIPS
La sjokolademassen stå i kjøleskap
Det er viktig at sjokolademassen får stå i kjøleskap til den er blitt ganske fast. Ellers vil kulene bli flate når du legger de på brettet. La den stå lengre enn oppgitt om den er for bløt/myk til å rulle kuler av (har den ikke stått lenge nok vil den bare klistre seg til hanskene). Den vil stivne om den får stå lenge nok i kjøleskap.
Denne oppskriften er perfekt å lage sammen med noen
Når du skal rulle til kuler og vende i malte pistasjnøtter er det kanskje aller best å være to stykker. En ruller til kuler og en ruller kulene i malte pistasjnøtter. Da slipper du nemlig å vaske hendene så ofte.
Lager du de alene er det best å rulle 6-8 kuler og legge de i skålen med pistasjnøtter (se bilde under her). Vend så kulene i malte nøtter og legg på brett. Vask hendene og rull 6-8 nye kuler og gjenta. La gjerne brettet med ferdig rullede trøfler stå i frys mens du holder på, så holder de formen bedre (sjokolademassen vil mykne enda mer i romtemperatur).
![oppskrift på pistasjtrøfler steg 6](/wp-content/themes/yootheme/cache/b2/6-b2d215c9.jpeg)
Ønsker du mer pistasjsmak?
Dersom du ønsker enda mer pistasjsmak kan du bruke inntil 15 g mer pistasj paste i trøflene. Husk da at dersom du skal doble oppskriften, så trenger du mer enn 1 glass Decora pistasj paste (ett slikt glass holder til dobbel porsjon – altså ca. 36 trøfler).
Bruk engangshansker
Bruk gjerne engangshansker, men sjokolademassen skal være fin å trille i rene hender uten at den klistrer seg fast (har du lange negler er det derimot greit å bruke hansker – spesielt om du skal gi de vekk i gave).
Rull trøflene i finhakket/malte pistasjnøtter
For å løfte pistasjsmaken enda mer har vi rullet trøflene i finhakkede/malte pistasjnøtter. Dette gir også en fin kontrast til den myke sjokoladetrøffelen. Du trenger ca. 250 g pistasjnøtter med skall, og da vil du få ca. 100 g uten skall.
Vil du trekke trøflene i sjokolade?
Vi har prøvd å trekke trøflene i både hvit, lys og mørk Callebaut sjokolade, og det funker helt ypperlig. Men vær obs på at sjokoladetrekket dominerer litt og pistasjsmaken blir derfor litt anonym. Vi synes de ble aller best når vi rullet de i malte pistasjnøtter, men det er altså ingenting i veien for å trekke de med sjokolade om du vil ha en mildere pistasjsmak, og mer sjokoladesmak. Se her – de er jo veldig fine med sjokoladetrekk også.
Du finner vårt utvalg av Callebaut sjokolade her.
![oppskrift på pistasjtrøfler steg 7](/wp-content/themes/yootheme/cache/e1/7-e1577469.jpeg)
Skal du gi pistasjtrøfler i gave?
Pistasjtrøfler er perfekt å gi i julegave til noen du er glad i, og som du vil glede litt ekstra med noe som er hjemmelaget. Bare pass på å gi beskjed om at de må oppbevares kaldt/i frys slik at de ikke ligger og smelter under juletreet.
![Pistasjtrøfler i gaveinnpakning - hjemmelaget julegave](/wp-content/themes/yootheme/cache/52/Untitled-design-100-52063156.jpeg)
Du kan se vårt utvalg av innpakning her.
Ingredienser
Callebaut hvit sjokolade & Funcakes yoghurt sjokolade
Du kan bruke bare Callebaut hvit sjokolade, men da vil du kjenne den hvite sjokoladesmaken mye mer. Den er litt dominerende, og vi synes den beste kombinasjonen er en blanding av Callebaut hvit sjokolade og Funcakes deco melts yoghurt sjokolade. Trøffelmassen blir også noe mykere/bløtere om du bruker bare Callebaut hvit sjokolade. For en mer balansert smak hvor pistasjsmaken får skinne anbefaler vi derfor en blanding av disse to. En pose Funcakes deco melts yoghurt sjokolade holder for øvrig til dobbel porsjon (altså ca. 36 trøfler).
Lorann madagascar vanilla bean paste
Bruk en god vaniljepaste for best smak. Vår aller beste vaniljepaste finner du her, den er overlegen alle andre og er utrolig god på smak. Anbefales.
PME Frysetørket bringebær
For et hint av syrlighet har vi brukt frysetørket bringebær i trøffelmassen. Den er ikke dominerende, men gir en fin balanse og et hint av syrlighet til den søte trøffelen. Og pistasj og bringebær er jo en skikkelig god smakskombinasjon. Anbefales.
Glukose hindrer sukkeret i sjokoladen fra å krystallisere seg. Dette gir en jevn og glatt tekstur i trøffelmassen, noe som er avgjørende for en kremet konsistens. Etter avkjøling gir glukosen en myk, fudgy konsistens. Glukose hjelper til med å binde fett og væske sammen, noe som reduserer risikoen for separasjon (f.eks. sjokoladeskille eller “brudd” i ganachen).
Utstyr
Digital kjøkkenvekt
Ingredienser er oppgitt i gram. Du trenger derfor en digital kjøkkenvekt. Du kan se vårt utvalg av kjøkkenvekter her.
Liten foodprocessor
Bruk en liten foodprocessor til å male pistasjnøttene. De skal ikke være helt finmalt, men litt små biter. Du kan finhakke pistasjnøttene med kniv om du ikke har foodprocessor.