Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
Fox-kake oppskrift blogg banner

Oppskrift på FOX-kake

SE HER! Påskens kakebakst er reddet for her er kaken du bare MÅ lage.  

Saftig sitronkake toppet med en silkemyk sjokolade ganache. Denne kaken er både unik, spennende og helt vanvittig god. Den deilige, myke kakebunnen i kombinasjon med en sjokolade ganache som smaker som sitrongodteri á la fox karameller – oh lord! Denne MÅ du faktisk bare teste! 

Kaken har fått navnet FOX-kake nettopp fordi ganachen smaker som FOX-karameller, men bare enda bedre.

Kaken er veldig enkel å lage, men ser ut og smaker som en million! Den myke sitronkakebunnen lages med gresk yoghurt og ferskpresset sitronjuice for en ekstra saftig tekstur, mens ganachen er en kombinasjon av hvit sjokolade, yoghurt sjokolade og sitronpaste for en unik Fox-smak.

Denne kaken passer perfekt til påske, barnebursdager, sommerfester eller når du bare vil nyte en frisk og søt sitronkake som smelter på tungen. Elsker du smaken av Fox-karameller? Ja, da MÅ du bare prøve denne Fox-kaken!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Fox-kake oppskrift blogg banner

Oppskrift på FOX-kake

SE HER! Påskens kakebakst er reddet for her er kaken du bare MÅ lage.  
Saftig sitronkake toppet med en silkemyk sjokolade ganache. Denne kaken er både unik, spennende og helt vanvittig god. Den deilige, myke kakebunnen i kombinasjon med en sjokolade ganache som smaker som sitrongodteri á la fox karameller – oh lord! Denne MÅ du faktisk bare teste! 
Kaken har fått navnet FOX-kake nettopp fordi ganachen smaker som FOX-karameller, men bare enda bedre.
Kaken er veldig enkel å lage, men ser ut og smaker som en million! Den myke sitronkakebunnen lages med gresk yoghurt og ferskpresset sitronjuice for en ekstra saftig tekstur, mens ganachen er en kombinasjon av hvit sjokolade, yoghurt sjokolade og sitronpaste for en unik Fox-smak.
Denne kaken passer perfekt til påske, barnebursdager, sommerfester eller når du bare vil nyte en frisk og søt sitronkake som smelter på tungen. Elsker du smaken av Fox-karameller? Ja, da MÅ du bare prøve denne Fox-kaken!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.
Produktpakke til FOX-kake
Opprinnelig pris var: kr 1380,00.Nåværende pris er: kr 1148,16. inkl. mva.

Oppskriften gir 20-24 kakestykker

Ingredienser

Sitronkake

  • 300 g kakemel/hvetemel
  • 1,5 g natron
  • 6 g bakepulver
  • 4,5 g salt
  • 325 g hvitt sukker
  • 3 egg, L (66 g per egg med skall)
  • 263 g Synnøve gresk yoghurt
  • 150 g nøytral olje
  • 11 g Lorann vaniljepaste
  • 75 g ferskpresset sitronjuice

Fox ganache

Fremgangsmåte

Sitronkake

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille, og et stekebrett på rille 2 eller 3 fra toppen. Kle langpannen med bakepapir.  

Sikt det tørre i en bolle og sett til side (mel, natron, bakepulver og salt). Press saften av sitroner til du har 75 g sitronjuice.

Ha egg og sukker i en romslig bakebolle. Pisk med håndmikser på lav/middels hastighet i ca. 6-7 minutter (styrke 2 av 5). 

FOX-kake oppskrift steg 1

Tilsett yoghurt, olje, vaniljepaste og sitronjuice. Pisk på lav hastighet til godt blandet sammen, ca. 25 sekunder. 

FOX-kake oppskrift steg 2

Tilsett bollen med det tørre og rør forsiktig med ballongvisp til klumpfritt. 

FOX-kake oppskrift steg 3

Hell kakerøren over i langpannen. Sett formen på risten i ovnen. Stek i ca. 45-55 minutter. Sjekk med en kakenål på slutten. Avkjøl helt i formen.

FOX-kake oppskrift steg 4

Fox ganache

Smelt Callebaut hvit sjokolade og yoghurt sjokolade i en romslig bolle.

Ha de øvrige ingrediensene i en kjele og varm til ca. 60 grader på middels styrke. Pass på at alt er smeltet og blandet sammen. Rør med slikkepott. 

FOX-kake oppskrift steg 5

Hell den varme fløteblandingen over i bollen med smeltet sjokolade. Kjør jevn med stavmikser. 

Sett ganachen i kjøleskap til den har tyknet nok til å smøres på kaken. Rør i ganachen et par ganger mens den står i kjøleskap slik at den stivner jevnt. 

FOX-kake oppskrift steg 6

Montering og dekorering

Når fox ganachen har fått en litt tykk smørekonsistens smører du den over kakenbunnen mens den enda er i formen. Lag gjerne mønster i ganachen med en teskje eller lignende. Sett kaken i kjøleskap til ganachen har stivnet helt.

Ta kaken ut og sett den over på et passende kakefat. Gjerne del den opp i passende kakestykker. La kaken tempereres før servering. Denne er best om ganachen er romtemperert for da er den både myk i konsistensen og smaker aller best. Kakebunnen er også best om den ikke er kald. 

FOX-kake oppskrift steg 7

TIPS

Sitronkake

Denne kaken skal få en ganske rett overflate, så det skal ikke være nødvendig å finskjære toppen. I tillegg er det enklere å smøre på ganachen om du ikke skjærer av toppen av kaken. 

Dersom du er uheldig at kaken har fått en topp kan du finskjære den, men snu da kaken opp ned på et kakefat slik at bunnen kommer opp. Ellers kommer du til å ødelegge kaken når du smører ganachen på kaken. 

Husk at alle ovner steker ulikt – pass derfor på kaken fra 40 minutter og utover, og la den steke så lenge den trenger for å bli gjennomstekt. 

Fox ganache

Ganachen må stå rundt 2 timer i kjøleskap før den smøres på kaken. Tid varierer alt etter hvor stor/liten bolle/form du bruker. Rør i ganachen noen ganger underveis slik at du ser når den har tyknet nok.

Du bør bruke ekte kuvertyre (for eksempel Callebaut hvit sjokolade) og ikke hvit sjokolade fra butikken ellers kan du risikere at ganachen blir altfor bløt. Smaksmessig er denne aller best om du bruker en blanding av hvit sjokolade og yoghurt sjokolade. Denne fox ganachen er SÅ vanvittig god!  

Vil du ha ekstra glossy ganache ved servering, så kan du bruke en gassbrenner og forsiktig varme ganachen på toppen slik at den så vidt smelter litt i overflaten. Pass på slik at du ikke brenner ganachen slik at den får svi merker. 

Har du vært uheldig og oppbevart ganachen litt for lenge i kjøleskap? Varm den i korte intervaller i mikro og rør godt mellom hver gang til passe smørekonsistens. 

Den blir for øvrig fast nok til at du for eksempel kan bruke den som fyll i kjeks og makroner. 

Denne langpanneformen som er brukt er perfekt størrelse for å dele opp kaken i 4×6 slik at man får 24 passelige kakestykker. Du finner den her: Wilton kakeform 23x33x5 cm.

Kakemel kan kjøpes ved å kontakte @cravings_by_linda via melding på Instagram. Har du ikke kakemel kan du fint bruke vanlig hvetemel. 

Oppbevaring

Oppbevares i kjøleskap inntil 2-3 dager. Kaken kan fryses med og uten fox ganache. Holdbar inntil 3 måneder. 

Fox kake i langpanne oppskrift
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle