Fastelavns Cones
En ny vri på den tradisjonelle Fastelavnsbollen, nå i kjegleformet utgave. Ved å lage Fastelavns cones i stedet for tradisjonelle boller, vil de også bli mye enklere å spise, både for liten og for stor. Test ut vår fantastiske bolledeig, eller lag din egen favorittdeig og følg fremgangsmåten vår.
Ingredienser
Bolledeig
- 14dl hvetemel
- 125g smør
- 5dl melk
- 1 egg
- 1 pose tørrgjær
- 2 ts kardemomme
- 1,5dl sukker
- 1 egg og et liten skvett melk til pensling
Jordbærkrem
- 1 boks (3dl) kremfløte
- 2-3ts Vanilla bean paste
- Jordbærsyltetøy
Utstyr
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melk.
- Tøm melkeblandingen i en bakebolle (pass på at den ikke er for varm). Pisk inn 1 egg.
- Bland sammen hvetemel, tørrgjær, kardemomme og sukker. Tøm dette litt etter litt i melkeblandingen mens du kjører kjøkkenmaskinen på middels hastighet.
- Etter alt er blandet i, lar du kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet i ca 20min.
- Dekk til deigen, og la den heve i 40min.
- Dryss hvetemel på benken, og ta den ferdighevede deigen på benken. Kna inn hvetemelet.
7. Deretter deler du deigen opp i 20-22 like store emner.
8. Hvert emne skal rulles slik at de blir som en pølse, for så å surre en og en rundt hver sin cones.
- Pisk sammen ett egg og en liten skvett melk med en gaffel, og pensle blandingen over bollene. Etterhev i 20min.
- Stek deretter på 200grader over- og undervarme i ca 10min (følg med, alle ovner er foskjellige).
- Når bollene er ferdigstekte, la de avkjøle noen få minutter, også tar du forsiktig ut consene.
- Pisk sammen kremfløte, og rør inn jordbærsyltetøy og vanilla bean paste (smak til så du får så mye jordbærsmak du ønsker).
- Fyll deretter kremen i en sprøytepose, og sprøyt jordbærkremen inn i dine fastelavns cones (viktig at de er helt avkjølte så kremen ikke smelter). Sikt over litt melis om du ønsker.
- Server og NYT!
-
LorAnn Madagascar Vanilla Bean Paste 118mlkr 379,00 inkl. mva.
-
Decora Rosa Deigskrape pk/2kr 75,00 inkl. mva.
-
Decora Cones kjegleformer, pk/8kr 249,00 inkl. mva.
-
Patisse Cones til kremmerhus pk/3kr 149,00 inkl. mva.