Hjem » Bloggarkiv » Fastelavns Cones

Fastelavns Cones

En ny vri på den tradisjonelle Fastelavns bollen, nå i kjegleformet utgave. Ved å lage Fastelavns cones i stedet for tradisjonelle boller, vil de også bli mye enklere å spise, både for liten og for stor. Test ut vår fantastiske bolledeig, eller lag din egen favorittdeig og følg fremgangsmåten vår.

Ingredienser

Bolledeig
  • 14dl hvetemel
  • 125g smør
  • 5dl melk
  • 1 egg
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts kardemomme
  • 1,5dl sukker
  • 1 egg og et liten skvett melk til pensling
Jordbærkrem

Utstyr

  • Cones, enten i 3pk fra Patisse eller 8pk fra Decora. Vi anbefaler minst 16stk for å kunne lage flest mulig på en gang.

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melk. 
  2. Tøm melkeblandingen i en bakebolle (pass på at den ikke er for varm). Pisk inn 1 egg.
  3. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, kardemomme og sukker. Tøm dette litt etter litt i melkeblandingen mens du kjører kjøkkenmaskinen på middels hastighet. 
  4. Etter alt er blandet i, lar du kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet i ca 20min. 
  5. Dekk til deigen, og la den heve i 40min. 
  6. Dryss hvetemel på benken, og ta den ferdighevede deigen på benken. Kna inn hvetemelet. 

7. Deretter deler du deigen opp i 20-22 like store emner. 

8. Hvert emne skal rulles slik at de blir som en pølse, for så å surre en og en rundt hver sin cones. 

  1. Pisk sammen ett egg og en liten skvett melk med en gaffel, og pensle blandingen over bollene. Etterhev i 20min. 
  2. Stek deretter på 200grader over- og undervarme i ca 10min (følg med, alle ovner er foskjellige).
  3. Når bollene er ferdigstekte, la de avkjøle noen få minutter, også tar du forsiktig ut consene. 
  4. Pisk sammen kremfløte, og rør inn jordbærsyltetøy og vanilla bean paste (smak til så du får så mye jordbærsmak du ønsker). 
  5. Fyll deretter kremen i en sprøytepose, og sprøyt jordbærkremen inn i fastelavns conesene dine (viktig at de er helt avkjølte så kremen ikke smelter). Sikt over litt melis om du ønsker.
  6. Server og NYT! 

Handlekurv