Cakesicles
Du trenger:
- Kake
- Smeltet sjokolade (melkesjokolade, hvit sjokolade, mørk sjokolade eller deco melts)
- Cakesicle-former
- Pinner (f.eks. lollipop-pinner eller trepinner)
Fremgangsmåte:
- Lag din favorittkake, eller bruk en kakemiks.
- La kaken avkjøle seg.
- Smuldre kaken opp i små biter i en stor bolle. Tilsett eventuelt litt frosting eller kremost og bland godt til du har en fast og formbar kakedeig.
- Smelt sjokolade og fyll formene. Når kantene er dekket av sjokolade, så snur du formen opp ned og lar dryppe av i sammen bolle som du har den smeltede sjokoladen. Vend riktig vei og bruk en spatula for å skrape av rundt formen, så man får en ren kant. Sett i fryseren i ca 30 min til sjokoladen har stivnet.
- Plasser pinnene i åpningen til formen. Form kakedeigen i cakesicles-formene, prøv å ikke fyll de helt opp, da det skal et lag med sjokolade over dette laget.
- Smelt mer sjokolade og smør over formene, for å få dekket kakedeigen helt med sjokolade.
- Sett cakesicles tilbake i fryseren i 5-10 minutter til sjokoladen har stivnet.
- Når sjokoladen har stivnet, kan du ta cakesicle-formene ut av fryseren og forsiktig fjerne cakesicles fra formene ved å vri forsiktig.
- Pynt med mer smeltet sjokolade, strøssel eller annen dekorasjon etter ønske.
- La sjokoladen stivne og nyt dine ferdige cakesicles!
Om du vil ha annen farge enn fargen på sjokoladen kan du male eller børste spiselig farge på innsiden av formene før du heller i sjokolade.
Callebaut mørk sjokolade, 1kg
Valg alternativer:
Silikomart Ispinneformer Klassisk, mini
Valg alternativer:
Callebaut lys sjokolade - 1kg
Valg alternativer:
Callebaut hvit sjokolade - 1kg
Valg alternativer:
Ispinner, vanlige, 100 stk
Valg alternativer:
Callebaut mørk sjokolade, 2,5kg
Valg alternativer:
Callebaut lys sjokolade - 2,5kg
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts -Hvit- 250g
Valg alternativer:
Ispinner små i tre, 100 stk, 7cm.
Valg alternativer:
Silikomart Ispinneformer Tango, Mini
Valg alternativer:
Silikomart Ispinneformer Klassisk
Valg alternativer:
Silikomart Ispinneformer Vintage, Mini
Valg alternativer:
Callebaut hvit sjokolade - 2,5kg
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts -Rosa- 250g
Valg alternativer:
Silikomart Ispinneformer Tango
Valg alternativer:
Callebaut hvit sjokolade - 400g
Valg alternativer:
Callebaut mørk sjokolade, 400g
Valg alternativer:
FunCakes Kakemiks for Red Velvet 1kg
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts -Naturlig Hvit- 250g
Valg alternativer:
Callebaut sjokolade -Ruby- 400g
Valg alternativer:
Callebaut lys sjokolade - 400gr
Valg alternativer:
Non Temp Sjokolade,Hvit, 1kg
Valg alternativer:
Non Temp Sjokolade, Lys, 1kg
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts Yoghurtsmak 250g
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts Bringebærsmak 250g
Valg alternativer:
Non Temp Sjokolade, Mørk , 1kg
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts -Svart- 250g
Valg alternativer:
Callebaut ekstra mørk sjokolade 70%, 2,5kg
Valg alternativer:
Decora Ispinner - vanlige, 100 stk
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts -Rød- 250g
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts -Grønn- 250g
Valg alternativer:
FunCakes Kakemiks for Sukkerbrød 1kg
Valg alternativer:
Callebaut sjokolade -Gull- 400g
Valg alternativer:
FunCakes Deco Melts -Blå- 250g
Valg alternativer:
Silikomart Ispinneformer Hjerte, Mini
Valg alternativer:
Frysetørket Pasjonsfrukt Pulver, 30g
Valg alternativer:
Oppskrifter
Skummel Halloweenkake med gravstøtter og hodeskaller
Denne imponerende Halloweenkaken består av fire lag saftig vaniljekake med silkemyk smørkrem og knasende Oreo-kjeks. Kaken blir ca 20 cm høy og pyntes med hjemmelagde gravstøtter i fondant, hvite sjokoladehodeskaller og dryppende spiselig blod. Selv om den ser avansert ut, kan du enkelt lage den hjemme ved å bake kakebunnene på forhånd, lage pynten i god tid, og montere alt sammen steg for steg. Perfekt for å skape stemning på Halloweenfesten!
Les merOppskrift på vaniljekakebunn
Den perfekte vaniljekakebunnen for alle anledninger! Denne oppskriften gir deg saftige, stabile bunner med ren vaniljesmak – ideell til høye stablekaker, cupcakes og mye mer. Oppskriften gir deg bunner som holder seg myke i flere dager, tåler frysing, og er lette å stable. Dette er grunnoppskriften du kommer til å bruke igjen og igjen!
Les merSkumle Halloween kubbelys av kake
Disse kubbelysene ser ut som ekte stearinlys med dryppende stearin, men skjuler en saftig sjokoladekake inni! Lag tre realistiske kakesylindere i ulike høyder ved å bruke ostekakeformer. Bygg dem opp med lagvis kakebunn og sjokoladeganache, dekk med glatt ganache, og hell over smeltede svarte decomelts for dryppende stearin-effekt. Topp med små kakelys for den ultimate illusjonen. En spektakulær halloweenkake som garantert lurer gjestene dine!
Les mer
