Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
oppskrift på brownies

Brownies med hasselnøttkrokan

Oppskrift på fudgy brownies med hasselnøttkrokan – denne vil du ikke gå glipp av! Oppskriften er laget av Linda Hagen bak Instagramprofilen cravings_by_linda.

Ingredienser
Brownies
Du trenger:

1 firkantet form, 24,5×24,5 cm (innsidemål 22,5×22,5 cm)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen, 175 grader over/undervarme. Kle formen med bakepapir. 

Sikt hvetemel, kakao og salt i en skål og sett til side.

Smelt smør og ha i sjokolade. La stå i 3 minutter og rør godt med en liten visp til sjokoladen er smeltet. Sett til side. 

Bruk en ballongvisp og visp sammen sukker og egg i en bolle for hånd(du trenger ikke å lage eggedosis), men visp godt i ett lite minutt til det blir litt lyst. 

Rør inn sjokoladesmøret og vaniljepaste. Tilsett de tørre ingrediensene og rør forsiktig sammen til klumpfritt. Ikke rør mer enn nødvendig etter mel er tilsatt. Vend tilslutt inn hasselnøttkrokan med en slikkepott.

Hell brownierøren i formen. ‘

Stek midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. Den skal være litt kladdete i midten, men ikke helt rå. Avkjøl browniebunnen helt i formen. 

Sett i kjøleskap 2-3 timer før den deles i stykker eller 45-60 minutter i frys før den deles opp i serveringsstykker. 

Ta brownien ut av formen og del i passende serveringsstykker. Vi har delt denne i 16 stykker som er ca. 5,5×5,5 cm. 

Oppbevares i kjøleskap inntil 3-4 dager. Kan fryses. Holdbar inntil 3 måneder. 

TIPS

Mildere og litt søtere smak

Dersom du ønsker en litt mildere sjokoladesmak kan du redusere mengde kakao med 10-15 g og erstatte med lik mengde hvetemel. 

Steketid

Husk at alle ovner er ulike. Steketid er veiledende. Den må steke nok til at den ikke er rå/bløt i midten, men ikke så mye at den får kake konsistens. Når kantene er satt og den ikke kjennes bløt ut i midten, så er den ferdig.

Du kan steke den litt mindre for en enda mer fudgy/myk kjerne, men da vil den også synke mer under avkjøling. Og da er det ekstra viktig at den er iskald når den skal deles i stykker ellers vil den bare flyte utover og/eller henge fast i kniven når du prøver å dele den i stykker. 

Avkjøling 

Det er viktig å la kaken få sette seg. La den avkjøle seg på benken og deretter 2-3 timer i kjøleskap eller 40-60 minutter i frys. Da har den perfekt konsistens til å dele i fine stykker. 

Serveringstips

Brownies er aller best romtemperert eller litt lunken. La den derfor stå i romtemperatur en god stund før servering (etter den er delt i serveringsstykker). Da blir den fudgy i konsistensen igjen. 

Du kan også varme kakestykker 10-15 sekunder i mikroen, da blir den litt bløt i konsistensen. En lun brownie er farlig godt! 

Server gjerne med vaniljeis eller en syrlig frisk bringebærsorbet!

INGREDIENSER

Hasselnøttkrokan

Vi har brukt Callebaut hasselnøttkrokan i denne oppskriften. FunCakes hasselnøttkrokan er like god, så den kan også kjøpes dersom du ikke vil ha en stor pakke. Dette gjør hele brownien, så vi anbefaler virkelig å lage den med hasselnøttkrokan. 

Kakao og sjokolade

Bruk kakao og sjokolade av god kvalitet for best smak. Vi har brukt Callebaut kakaopulver og Callebaut lys sjokolade No.823. 

LorAnn madagascar vanilla bean paste

For best vaniljesmak anbefaler vi å bruke en god vaniljepaste. Vi har brukt denne (link?). 

UTSTYR

Bakeform

Vi har brukt denne formen. Du kan bruke en litt større form om du vil ha lavere brownies, men vi anbefaler ikke å bruke mindre form. Innsidemål på formen vi har brukt er 22,5×22,5 cm. 

Husk at dersom du bruker en større form, så må du gå ned på steketiden slik at den ikke blir overstekt. 

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle
      Bruk kode