Hopp til innhold

🚚 Gratis frakt på ordre over 1000 kr

⚡ Rask levering

↩️ Åpent kjøp i 30 dager

Halloween

Skummel Halloweenkake med gravstøtter og hodeskaller

Halloweenkake med hodeskaller og gravstøtter

🛒 Handle ingredienser til oppskriften

Halloween er tiden for å leke seg med baking og skape kaker som både smaker nydelig og ser imponerende ut på kakebordet. Denne gangen har vi laget en høy vaniljekake fylt med silkemyk smørkrem og knasende Oreo-kjeks, dekket med kremhvite sider og toppet med gravstøtter, hodeskaller og dryppende blod. Resultatet er en dramatisk og skummel kake som virkelig setter stemningen. Selv om den ser avansert ut, kan du fint lage den hjemme med litt planlegging og tålmodighet. Her viser vi deg steg for steg hvordan du får det til. Kaken blir ca 20 cm høy uten pynt og gir ca 20 kakestykker. Har du flere kaker på kakebordet vil kaken holde til flere personer. 

Utstyrsliste

Smørkrem-mix - Sveitsisk marengssmørkrem fra FunCakes

Bake kakebunnene

Vi starter med å lage kakebunnene etter vår grunnoppskrift på vaniljekake, som du finner her. Til denne kaken har vi doblet oppskriften og fordelt røren i to 15 cm former. Når kakene er ferdig stekt og helt avkjølte, deler vi hver bunn i to med en kakedeler slik at vi får fire jevne lag. Det er lurt å gjøre dette i god tid før montering – minst to dager i forveien – og vi anbefaler gjerne å bake bunnene enda tidligere og legge dem i fryseren. Da blir de lettere å håndtere når de skal fylles og trekkes. Pakk hvert lag godt inn i plastfolie slik at de holder seg saftige frem til bruk.

Halloweenkake med hodeskaller - steg 1

Lag gravstøtter og hodeskaller

Pynten kan du også lage lenge før kaken skal monteres, siden både fondant og sjokolade holder seg fint i flere uker. Til gravstøttene bruker vi sukkerpasta fra Saracino som vi farger gråsvart med svart farge fra ProGel. Sukkerpastaen kjevles ut og trykkes over embosseren fra Sweet Stamp for å få tydelige mønstre. Gravstøttene skjæres eller stikkes ut og må deretter stivne. Du kan enten la dem tørke i romtemperatur i 24 timer eller sette dem i ovnen på 100 grader i 10 minutter og deretter la dem avkjøle, da blir de harde og solide. Hodeskallene lager vi ved å smelte Decomelts fra Funcakes og fylle dem i en konfektform fra Wilton. La sjokoladen stivne helt før du forsiktig løsner hodeskallene fra formen.

Halloweenkake med hodeskaller - steg 2

Montering av kaken

Når alt er klart, kan kaken settes sammen. Vi lager smørkrem med Funcakes Swiss Meringue Buttercream etter anvisningen på pakken. Smørkremen blir luftig, silkemyk og lett å jobbe med. Ta kakebunnene ut fra fryseren, og legg den første bunnen på et sølvbrett fra Funcakes, plassert på en kakedreier for enklere arbeid. Bre et lag smørkrem utover bunnen og strø over godt med knuste Oreo-kjeks. Fortsett med neste bunn, et nytt lag krem og mer kjeks. Slik bygger vi kaken lag for lag til alle fire bunnene er brukt. De kalde kakebunnene gjør at smørkremen stivner raskt og kaken blir stabil og enkel å jobbe videre med.

Halloweenkake med hodeskaller - steg 3

 

Trekk kaken med smørkrem


Nå skal kaken dekkes helt med smørkrem. Start med et tynt lag rundt hele kaken, et såkalt crumb coat, som binder smulene. Sett kaken kjølig til laget har stivnet, før du legger på neste lag med krem. Jobb rolig rundt kaken med en palettkniv og jevn overflaten med en metallskrape til du får en helt glatt finish. Avslutt med å skjære forsiktig av kanten på toppen med en skarp kniv slik at du får en rett og skarp avslutning. På toppen legger vi en liten kremdott som feste, og plasserer gravstøttene slik at de står stødig.

Halloweenkake med hodeskaller - steg 4

 

Pynt kaken med hodeskaller og blod

For å skape en stemningsfull og skummel overflate strør vi litt knust Oreo rundt gravstøttene slik at det ser ut som jord. Deretter legger vi på mange hvite hodeskaller slik at hele toppen dekkes. For å få en dramatisk effekt bruker vi spiselig blod på tube fra PME. Blodet er ganske tykt i konsistensen, så vi rører det ut med litt vann i et glass og drypper det over kaken med en skje. Da renner det nedover kantene og gir den klassiske Halloween-effekten. For å gjøre blodet enda mer intenst har vi tilsatt litt ekstra rød pastafarge. Til slutt legger vi noen flere hodeskaller nederst langs kanten av kaken og bruker tuben til å fylle øyehulene med blod. Resultatet blir en skikkelig skummel og effektfull kake som passer perfekt til Halloween.

Halloweenkake med hodeskaller - steg 5

 

La kaken sette seg


Når kaken er ferdig pyntet, settes den i kjøleskapet slik at den får sette seg godt i minst 24 timer. Smørkremkaker blir aller best hvis de får hvile, og smaken utvikler seg fint. Husk å ta kaken ut i romtemperatur en stund før servering slik at både krem og kake blir myke og deilige å spise.

Halloweenkake med hodeskaller - steg 6

 

Den ferdige kaken blir høy, dramatisk og blodig – akkurat slik en ekte Halloweenkake skal være. Kombinasjonen av den myke vaniljekaken, silkemyk smørkrem, sprø Oreo og den skumle pynten gjør dette til en sikker vinner på kakebordet.

Halloween er en perfekt anledning til å leke seg med kakepynt, og denne kaken er både morsom å lage og en skikkelig showstopper på festen. Bruk gjerne våre tips som inspirasjon og sett ditt eget preg på kaken. Hva med å legge til spiselige øyne, edderkopper i sjokolade eller små heksehatter? Mulighetene er mange, og alt handler om å skape stemning og ha det gøy på kjøkkenet.