Hjem » Bloggarkiv » Slik lager du flaggkake!
Flaggkake av det norske flagget til 17. mai

Slik lager du flaggkake!

Vi viser deg hvordan du enkelt kan bruke vår spesiallagde flaggkakemal og utstikkersett til å gjøre jobben enda enklere når du skal lage en nydelig flaggkake til 17. mai!

Framgangsmåte:

  1. Du trenger én rød og én blå kakebunn som er ca. 5-6cm høye. Kakemalen vår passer til kaker mellom 22-28cm.
  2. Bruk en kakedeler og del kakene i følgende høyder: Del den røde kakebunnen i to like høye bunner, del så den blå i én bunn som er 1,5cm høy, og den andre bunnen skal være like høy som de røde.
  3. Start med den røde kakebunnen. Her skal du bruke kakemalen vår til å finne senter i kaken. Sett så trepinnen i midten.

4. Stikk ut med utstikkeren med samme mål. Du skal nå beholde de to største, og de to minste røde kakebunnene.

5. Deretter skal du stikke ut to stk 10cm sirkler av den høyeste, blå kakebunnen. NB! Her skal du ikke sentrere som på den røde kakebunnen, det viktigste er at du får ut to ringer på 10cm. På innsiden av disse to, stikker du ut en ny ring på 7cm på midten. Det er den blå kanten som blir mellom disse utstikkerne du skal bruke.

6. Nå er det på tide å stable kaken. Legg først den største, røde sirkelen, deretter den blå kanten, så den minste røde sirkelen i midten. Bruk en lang tipp til å sprøyte krem i sprekkene mellom den blå kakebunnen og de røde. Dekk deretter de røde kakebunnene med krem. Viktig at du IKKE dekker den blå. Legg til slutt på blå smuler over den blå ringen for å få den blå bunnen like høy som kremen.

7. Legg så på den tynneste, blå kakebunnen på toppen. På midten skal du så legge på den siste, blå ringen du har stukket ut tidligere. Legg så på et nytt lag med krem på den blå kakebunnen, ikke på ringen du la på toppen. Her bruker vi pinnen igjen, for å enklere finne midten. Det er viktig at toppringen er sentrert.

7. Legg så på de siste røde kakebunnene, sprøyt krem i mellom ringene som gjort tidligere, og fyll eventuelt på med blå smuler, så den blå bunnen blir like høy som kremlaget. Deretter kan du dekke hele kaken med krem.

8. Voila! Pynt med strøssel, drip eller lag nydelige roser med 1M-tipp.

Handlekurv