Hjem » Blogg: Inspirasjon, guider og oppskrifter » Hvor mye kake per person?
Hvor mye kake per person?

Hvor mye kake per person?

Det er ikke alltid like lett å beregne hvor mye kake man skal bake når man får gjester. Ofte setter man en kake på bordet og gjestene kan ta akkurat så mye kake de selv ønsker. Det er et hav av forskjellige kakestørrelser og ikke minst høyder å ta hensyn til når man skal servere noe godt til kaffen, og her finner du en nyttig guide til å beregne hvor mye kake per person.

Oppdeling av kake

Når man serverer festkaker så er det gjerne litt stas at de er skjært opp fint på forhånd slik at det er enklere for gjestene å forsyne seg fra kakebordet. Da kan du også være sikker på at du har nok kake slik at alle gjestene får litt å kose seg med.

Vi har tatt utgangspunkt i standard runde former og langpanner her da dette er de mest vanlige formene å servere. 

Pass på at du har en stor og skarp kniv, og start med å lage et kryss over kaken og den den i fire like store deler. For større kaker kan du med fordel dele opp kaken slik at det blir en sirkel i midten. Marker opp kakestykkene før du skjærer ved å dra kniven lett i det øverste laget. Da ser du enkelt om du får jevne stykker.

Du kan også bruke en kakeinndeler for å markere stykkene før du skjærer i de.

Figurformer

Om du har laget en kake i en figurform så varierer det litt hvordan denne må skjæres opp. Ta utgangspunkt i den nærmeste størrelsen på formen, eller kutt disse kakene opp i firkanter.

For høye kaker, som for eksempel drip cakes, så deles disse først opp som du ville gjort for en vanlig rund form. Så legger du kakestykket ned på en skjærefjøl og deler det i to igjen.

Da håper vi du har fått en god guide til hvor mye kake man trenger per person!

Handlekurv