Syv slag som slår an

Syv slag som slår an

Om du har lyst til å få litt inspirasjon til hva du kan bake til jul så har vi laget vår versjon av syv slag til jul. Julen er tiden hvor vi har ekstra mange dager å kose oss på, og perfekt for å lage litt mer mektig og syndfull bakst for å skjemme seg bort. Julebakst skal være gøy, vare hele julen og kan enkelt settes frem for at gjester kan forsyne seg selv. Men vi synes også baksten skal være små nok til at du kan snike deg til kakeboksen og snike til deg en ekstra julekake i all hemmelighet.

1. Sarah Bernard i langpanne

Dette er jo egentlig en tradisjonell kake, men har blitt veldig populær de siste årene fordi den er enkel å lage og den kan nærmest spises rett ut av fryseren. Det flotte med å lage Sarah Bernard i langpanne er at du kan lage to versjoner på en gang! Lag både en deilig smørkrem med sjokolade, og en nydelig suksesskrem som kan smøres på hver sin halvdel.

2. Riskremkake med pepperkakebunn

Risengrynsgrøt er en tradisjon på lillejulaften, og denne kaken er perfekt å lage om du har rester igjen av grøt. Server som dessert etter julemiddagen, og nyt den deilige kombinasjonen av pepperkaker, riskrem og jordbær. Bruk en springform til denne for å gjøre det enklere å servere, og husk å tilsette litt gelatin i riskremen for at den skal stivne ordentlig.

3. Biscotti med sjokolade og appelsin

Biscotti, eller Cantuccio som Italienerne kaller det, høres vanskelig ut, men er egentlig ganske enkelt å lage, perfekte å servere til kaffegjestene og som en ekstra liten godbit om kvelden.

Bruk deilig appelsinessens og sjokolade for å lage nydelig biscotti med smak av jul. Disse er perfekte å dyppe i litt varm kaffe eller kakao, eller om du vil ha en autentisk italiensk opplevelse så serverer du den til et glass Vin Santo.

4. Biscofftrøfler

Om du ikke har prøvd Biscoff enda så har du gått glipp av en ordentlig smaksopplevelse! Disse kjeksene serveres rundt om i Europa som en liten godbit sammen med kaffe, og smaker som deilig karamell med kanel og ingefær. Biscoff gir virkelig smaken av jul!

5. Sugar cookies

Ikke direkte en julekake, men disse er veldig populære i bl.a USA for å lage julecookies fordi de er perfekte å dekorere. Tilsett litt kanel, appelsin eller kaffe i deigen for litt ekstra smakfulle kjeks. Del deigen i to og rull hver del til to firkanter med ca 5 mm tykkelse. Legg en disse oppå hverandre med bakepapir i midten og sett i kjøleskap i 1-2 timer. Dette vil hjelpe kjeksene til å holde formen under steking. Bruk kule pepperkakeformer for å lage figurene. For å dekorere så kan du lage en Royal Icing som de ofte bruker i populære bakevideoer. Du trenger da 3 deler melis og 1 del marengspulver som blandes ut med vann til du får en fin og glatt glasur, eller bruk denne miksen fra FunCakes.

6. Marsipankonfekt

Konfekt er noe som alltid er kjempegøy for store og små å lage, og marsipankonfekt er også en fantastisk gave å gi bort til jul. Her kan du velge å lage enkle konfektbiter ved å rulle marsipan til en ball som du setter på en bit melkerull og nonstop, eller bruke en form å lage spennende figurer som du dypper i deilig sjokolade. Her er det bare å leke seg frem.

7. Kokosboller/skumboller

Disse hører julen til, og om du klarer å lage marengs så klarer du garantert å lage disse. Bruk en sprøytepose med en litt bred tupp og sprøyt blandingen på bakepapir. Alternativt så kan du bruke en silikonform om du vil være sikker på at du får jevne og like boller. Når de har stivner så smelt sjokolade og kokosfett sammen som du heller over kokosbollene. Strø over kokosmasse, eller lek deg frem med andre toppinger som for eksempel finmalte nøtter, frysetørket bringebær eller kanskje litt knust Oreo?

Hva enn du velger å lage, så husk at det finnes utrolig mange alternativer til de tradisjonelle julebakstene, og det viktigste er dine egne tradisjoner i julen. Lek deg frem og finn dine favoritter til kakeboksen.

Handlekurv