
Yoghurt og hvit sjokolademousse kake med friske bær
En himmelsk 17. mai-kake med yoghurtmousse og hvit sjokolade
Disk opp med en nydelig sjokolademousse kake til den store dagen! Denne kaken er lett å like. Med en nydelig kjeksbunn av Ballerina brownie kjeks som gir en perfekt balansert kakaosmak, en silkemyk yoghurt- og hvit sjokolademousse med et hint av syrlighet og masse deilig vaniljesmak, og på toppen: et bugnende lag med friske bær.
Moussen er luftig, myk og kremete uten å være for tung og mektig. Den lages i langpanne og kan forberedes dagen i forveien, noe som gjør den ekstra praktisk når det er mye annet som skal på plass til festdagen. Dette er en sikker vinner enten du skal dekke dessertbordet, servere til kaffen eller rett og slett vil imponere gjestene med noe ekstra lekkert.
Pynt den med favorittbærene dine og gjør den til et fargerikt midtpunkt på bordet – denne kaken både smaker og ser ut som 17. mai på sitt beste!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Yoghurt og hvit sjokolademousse kake med friske bær
En himmelsk 17. mai-kake med yoghurtmousse og hvit sjokolade
Disk opp med en nydelig sjokolademousse kake til den store dagen! Denne kaken er lett å like. Med en nydelig kjeksbunn av Ballerina brownie kjeks som gir en perfekt balansert kakaosmak, en silkemyk yoghurt- og hvit sjokolademousse med et hint av syrlighet og masse deilig vaniljesmak, og på toppen: et bugnende lag med friske bær.
Moussen er luftig, myk og kremete uten å være for tung og mektig. Den lages i langpanne og kan forberedes dagen i forveien, noe som gjør den ekstra praktisk når det er mye annet som skal på plass til festdagen. Dette er en sikker vinner enten du skal dekke dessertbordet, servere til kaffen eller rett og slett vil imponere gjestene med noe ekstra lekkert.
Pynt den med favorittbærene dine og gjør den til et fargerikt midtpunkt på bordet – denne kaken både smaker og ser ut som 17. mai på sitt beste!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Produktpakke til Yoghurt og hvit sjokolademousse kake
Oppskriften gir 24 kakestykker
Ingredienser
Kjeksbunn
3 pk. Ballerina brownie kjeks (630-645 g)
160 g ekte meierismør
1 g salt
Yoghurt & hvit sjokolade mousse
7 plater gelatin + kaldt vann
400 g Callebaut hvit sjokolade
250 g Funcakes deco Yoghurt sjokolade
270 g h-melk
500 g Synnøve gresk yoghurt (temperert)
690 g kremfløte
130 g melis
24 g Lorann vaniljepaste
2 g salt
Topping/pynt: Bringebær, rips, jordbær, blåbær, bjørnebær, pikekyss og små norske flagg
Du trenger
Fremgangsmåte
Kjeksbunn
Kle langpannen med bakepapir. Det er viktig at bakepapiret er minimum 5,5 cm høyt rundt hele, men helst 6 cm. Kjeksbunn med mousse fyller formen helt til randen.
Smelt smør. Kjør kjeks til smuler i en foodprocessor. Bland inn smeltet smør og salt.
Ha over i langpannen og fordel kjekssmulene jevnt utover i langpannen. Deretter bruker du et glass og pakker bunnen godt slik at kjeksene smelter litt sammen. Du må ikke trykke, men skyve/dra glasset på overflaten mens du beiner ut ellers vil kjekssmulene henge fast.

Sett formen i kjøleskap mens du lager sjokolade moussen.
Yoghurt & hvit sjokolade mousse
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 10-15 minutter.
Ha yoghurt og hvit sjokolade i en romslig bakebolle. Smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad.

Ha h-melk i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinbladene og rør de ut i den varme melken til smeltet. Avkjøl melken til 50 grader.

Hell avkjølt melk over den smeltede sjokoladen. Kjør jevn med stavmikser.

Bland 1/3 av den greske yoghurten i sjokolademelken. Rør deretter inn resten av yoghurten. La stå mens du pisker krem.

Pisk kremfløte, melis, vaniljepaste og salt til myk, litt tykk krem (ikke stivpisk kremen) med håndmikser. Vend kremen inn i yoghurt sjokolademelken med en slikkepott i tre omganger.

Hell over kjeksbunn og jevn utover. La stå i kjøleskap minimum 6-8 timer (natten over).

Montering/dekorering
Når du skal ha kaken på kakefat: Sett langpannen i frysen i 40 minutter. Sett klart et stort brett, et bakepapir og kakefatet du skal ha kaken på. Jobb raskt og forsiktig nå:
- Fyll varmt vann i vasken og senk formen ned i vannet i 8-10 sekunder. Dette gjør at bakepapiret løsner lett fra formen. Tørk rundt formen. Sett formen på benken.
- Legg bakepapiret oppå kaken og deretter brettet opp ned oppå bakepapiret
- Hold i brettet og kakeformen med begge hender og snu kaken forsiktig opp ned
- Løft av langpanneformen og riv forsiktig av bakepapiret
- Sett ønsket kakefat/brett opp ned på kaken. Bruker du et tynt kakebrett som meg så ha noe tykkere, men ikke for tungt brett/fat oppå kakefatet for mer stabilitet
- Hold forsiktig i brettet og kakefatet med begge hender (samme prinsipp som i sted) og snu kaken tilbake rett vei (kjeksbunnen skal nå være nederst)
- Løft av brettet og dra forsiktig av bakepapiret. Kaken er klar til å pyntes

Pynt kaken med friske bær, pikekyss og små norske flagg, eller den pynten du foretrekker. Server.

TIPS
Bruker du en annen kjeks enn Ballerina brownie kjeks, så kan det være du må justere mengde smør.
Bruk hvit sjokolade av god kvalitet
Moussen kan bli for myk/bløt om du bruker hvit sjokolade som inneholder mindre kakaosmør enn Callebaut hvit sjokolade.
Lorann vaniljepaste
I denne kaken anbefaler jeg å bruke en vaniljepaste av god kvalitet for å få en skikkelig god vaniljesmak på moussen. Vaniljesmaken er nemlig helt sentral i denne kaken.
Vær nøye med temperaturer
La den greske yoghurten stå på benken i 30-40 minutter før bruk. Der det står oppgitt temperatur – pass på at du ikke avviker for mye fra dette. Da kan blandingen skille seg.
Denne langpanneformen som er brukt er perfekt størrelse for å dele opp kaken i 4×6 slik at man får 24 passelige kakestykker. Du finner den her: Wilton kakeform 23x33x5 cm
Bruker du en annen form enn den vi har brukt og du ikke får plass til all sjokolademoussen, så kan du ha moussen som er til overs i glass, så har du porsjonsdesserter også. Pynt med knust kjeks, bær og gjerne bærsaus.
Pynt kaken med masse friske bær – dette løfter smakene og balanserer alt. Bringebær, jordbær og bjørnebær er ekstra godt til denne kaken, men rips og blåbær er også godt.
Serveringstips
Server med bærsaus av enten jordbær eller bringebær. Dette lages enkelt ved å tine frosne jordbær/bringebær sammen med sukker og litt sitronjuice. Kjør jevn med stavmikser eller i blender og sil vekk frøene. Mengde sukker kommer an på hvor søtt du liker det, men her er et utgangspunkt. Dersom jordbærene ikke har mye smak, kan litt mer sukker hjelpe. Ønsker du en mer syrlig og frisk saus til kaken bruk bringebær, ønsker du det mer søtt bruk jordbærsaus. Begge deler er kjempegodt til denne kaken.
Bringebærcoulis
300 g frosne bringebær
50 g sukker
20 g ferskpresset sitronjuice
Jordbærcoulis
300 g frosne jordbær
80 g sukker
10 g ferskpresset sitronjuice
Oppbevaring
Oppbevares i kjøleskap inntil 3-4 dager. Denne kaken er best nylaget, altså de første 2 dagene. Skal du servere den til 17 mai, så lag den dagen før. Pynt kaken med bær samme dag som den skal serveres.
Kaken kan fryses, men selve moussen kan endre konsistens ved opptining. Den bør fryses uten bær/pynt.