
Oppskrift på vaffelskåler med hjemmelaget tress-is
Oppskrift på vaffelskåler med hjemmelaget tress-is, en slager på bordet til både 17. mai og utover sommeren.
Det er utrolig gøy og enkelt å lage vaffelkjeks selv. Med vårt vaffelskåljern og en oppskrift som gir garantert sprø og deilige vaffelkjeks, er du godt på vei til å imponere både store og små.
Vaffelskålene kan pyntes med sjokoladekant og fargerikt strøssel, og er helt geniale til festlige anledninger – enten det er bursdag, sommerfest eller bare en koselig familiehelg. Det er også en kjempefin aktivitet å gjøre sammen med barna, der de kan dekorere skålene med favorittpynten sin.
Kombiner de sprø vaffelskålene med vår nydelig gode hjemmelagde tress-iskrem – en smakfull kombinasjon av vanilje, sjokolade og jordbær, som gir en nostalgisk følelse av klassisk isglede.
Vaffelkjeks-skåler med tress iskrem blir garantert en hit som både ser flott ut og smaker helt fantastisk!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskrift på vaffelskåler med
hjemmelaget tress-is
Oppskrift på vaffelskåler med hjemmelaget tress-is, en slager på bordet til både 17. mai og utover sommeren.
Det er utrolig gøy og enkelt å lage vaffelkjeks selv. Med vårt vaffelskåljern og en oppskrift som gir garantert sprø og deilige vaffelkjeks, er du godt på vei til å imponere både store og små.
Vaffelskålene kan pyntes med sjokoladekant og fargerikt strøssel, og er helt geniale til festlige anledninger – enten det er bursdag, sommerfest eller bare en koselig familiehelg. Det er også en kjempefin aktivitet å gjøre sammen med barna, der de kan dekorere skålene med favorittpynten sin.
Kombiner de sprø vaffelskålene med vår nydelig gode hjemmelagde tress-iskrem – en smakfull kombinasjon av vanilje, sjokolade og jordbær, som gir en nostalgisk følelse av klassisk isglede.
Vaffelkjeks-skåler med tress iskrem blir garantert en hit som både ser flott ut og smaker helt fantastisk!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Produktpakke til Vaffelskåler med tress-is
Oppskriften gir ca. 10 vaffelkjeks skåler
Ingredienser
Vaffelkjeks-skåler
- 67 g hvetemel
- 28 g potetmel
- 2 g bakepulver
- 135 g hvitt sukker
- 2,5 g salt
- 60 g egg (1 helt egg, str. L)
- 70-75 g eggehviter, (bruk eggehviter fra 2 egg, str. L)
- 33 g h-melk
- 40 g ekte meierismør (smeltet)
- 3 g Lorann vaniljepaste
Hjemmelaget tress-iskrem
- 1 boks søtet kondensert melk, ca. 397 g
- 400 g kremfløte
- 7 g Lorann vaniljepaste
- 0,8 g salt
Røres inn i den ferdige kremen:
- Vaniljeis: 2 g Lorann vaniljepaste
- Sjokoladeis: 26 g oboypulver/nesquickpulver
- Jordbæris: 10 g Funcakes jordbær paste + 1 liten ert Progel rosa fargepaste
Pynt/dekorering vaffelkjeks skåler: 150 g Callebaut lys/mørk sjokolade + fargerikt strøssel (Nonpareils pastel, sugar strands mix, nonpareils disco)
Forslag topping: pisket krem, jordbær, sjokoladesaus, cigarkjeks
Du trenger
- Vaffelskåljern, dobbelt
- Kjøkkenmaskin med ballongvisp eller håndmikser
- Digital kjøkkenvekt
- Røredispenser (mugge kan brukes)
- Iskje
- Avkjølingsrist
Fremgangsmåte
Les tips nederst før du begynner.
Vaffelkjeks skåler
Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver i en romslig bakebolle. Ha i sukker og salt. Bland godt sammen.
I en annen bolle: Visp sammen egg og eggehviter med en ballongvisp. Rør inn melk, smeltet smør og vaniljepaste. Tilsett skålen med det tørre og rør godt sammen til klumpfritt. La røren svelle i 25 minutter før du begynner å varme vaffeljernet. Røren kan bare stå på benken.

Varm vaffeljernet. Når det er blitt varmt steker du 2 og 2 skåler. Fyll opp røre til rett under max grensen. Lukk igjen. Det enklere å fylle jernet med røre om du har den i en mugge eller røredispenser.

La de steke 2-3 minutter ekstra etter jernet gir beskjed om at de er ferdig slik at de blir middels gyllen i farge. Da blir de også mer sprø. Avkjøl vaffelkjeks skålene opp ned på rist.

Når de er avkjølt kan du trimme kantene med en saks om ønskelig. Dette er lurt å gjøre før de har stått så lenge på risten at de har blitt tørr/sprø.

Dersom du ønsker at de skal være mer sprø og tørr med en gang, så må du tørke de i ovnen (se tips). Lager du de kvelden før skal de være sprø og tørr dagen etter om de står på rist natten over.
Enkel hjemmelaget tress-iskrem
Ha søtet kondensert melk, fløte, vaniljepaste og salt i en miksebolle med ballongvisp. Pisk på middels hastighet til en myk krem.
Fordel kremen i 3 skåler, ca. 260 g i hver skål. Bland inn ingrediensene som er listet opp i ingredienselisten for vanilje, sjokolade -og jordbæriskrem.
Ha iskremen over i hver sin passende matboks/form og bre utover. Dekk overflaten med matpapir. Sett i frysen til gjennomfryst, 4-6 timer eller natten over.



Dekorering av vaffelskåler
Vi har pyntet kjeks skålene med en sjokoladekant og dyppet noen av de i ulike strøssel. Vi har brukt Callebaut lys sjokolade og følgende strøssel:

Smelt 150 g sjokolade i en skål, og ha strøssel i skåler. Pass på at skålene er vid nok til du får dyppet kjeksskålene i sjokolade/strøssel.
Dypp først kanten på vaffelskålen i smeltet sjokolade. La renne litt av seg og la sjokoladen sette seg litt. Dypp deretter i strøssel slik at det fester seg i sjokoladen. Sett over på et brett til sjokoladekanten har stivnet.

Servering
Du kan sette frem alt på bordet slik at folk kan servere seg selv eller du kan dandere iskuler opp i vaffelskålene og pynte med ønsket pynt. For eksempel kremdott, cigarkjeks, jordbær og sjokoladesaus.

TIPS
Iskrem
Du kan kjøpe iskrem dersom du ikke ønsker å lage den selv. Hver iskrem smak gir henholdsvis 5-6 små iskuler hver, altså 15-18 iskuler til sammen. Hvor mye is du trenger kommer litt an på hvor store kuler du lager og hvor mange kuler per person du beregner. Lag heller litt for mye enn litt for lite, og eventuelt ta høyde for å lage mer av den iskremen du vet er best likt av flest.
For mindre søt iskrem kan du øke mengde kremfløte med 100-200 g per boks søtet kondensert melk. Husk å justere med litt mer smak (jordbærpaste, vanilje, oboy/kakao) om du øker mengden kremfløte.
Sjokoladeisen blir ganske søt med oboypulver, så ønsker du den mindre søt kan du bruke kakao. Rør inn kakao til ønsket sjokoladesmak.
Kremen smaker mer før nedfrysning. Det vil si at smakene blir mildere etter kremen er fryst til is.
Vaffelkjeks skåler
Denne oppskriften gir sprø kjeksskåler. Lar du røren svelle en stund unngår du at røren renner over når du lukker jernet.
Kjeksskåler til overs kan oppbevares i en lufttett kakeboks med tørkepapir i bunnen og mellom lagene. Dersom de er blitt myke kan du tørke de i ovnen i 10-20 minutter på 135 grader varmluft. Avkjøl på rist til kalde, så blir de sprø og tørr.
Skal du bruke de innen 1 døgn kan de bare stå på en rist. Da blir de knasende sprø.
Ingredienser
Callebaut lys/mørk sjokolade
Vi har brukt en blanding av lys og mørk Callebaut i sjokoladetrekket (1/3 Callebaut mørk og 2/3 Callebaut mørk sjokolade).
Søtet kondensert melk
Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk. Ikke bruk usøtet kondensert melk (usøtet ble tidligere kalt vikingmelk).
Sett boksen i kjøleskap en god stund før bruk slik at den blir kald, så pisker kremen seg litt bedre (blir mindre bløt).
Lorann vaniljepaste
En konsentrert vaniljepaste med ekte vaniljefrø, som gir dyp og aromatisk vaniljesmak. Anbefales for ekstra god vaniljesmak. Du finner den her.
Funcakes jordbær paste
For å lage jordbærisen trenger du Funcakes jordbær paste. Denne gir en kjempegod smak og iskremen får en jordbær milkshake smak.
Progel rosa fargepaste
Farg gjerne jordbæriskremen litt slik at den blir lys rosa. Da blir den aller finest, men ikke et must. Fargen vi har brukt finner du her.
Salt
Bruker du litt salt i søtbakst fremhever og balanserer du smakene. Vi bruker vanlig bordsalt (Jozo salt med jod).
Utstyr
Vaffelskåljern, dobbelt
For å lage kjeks skålene har vi brukt dette vaffelskåljernet.
Kjøkkenmaskin med ballongvisp eller håndmikser
Kremen til iskremen kan piskes i kjøkkenmaskin eller med håndmikser.
Røredispenser
Ha vaffelrøren i en røredispenser, så er det enklere å fylle jernet med røre uten å søle eller overfylle. Vi brukte en mugge, men det blir litt ekstra søl. En røredispenser er det enkleste.
Digital kjøkkenvekt
Ingrediensene er oppgitt i gram for mest nøyaktig og best resultat. Du trenger derfor en digital kjøkkenvekt. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her.
Iskje
Til å lage kuler av iskremen har vi bruke denne iskjeen.
Avkjølingsrist
Kjeksskålene må avkjøles på rist. Vi har brukt denne.