Oppskrift på tiramisufudge
Prøv disse uimotståelige tiramisu-konfektbitene – en deilig kombinasjon av kremet sjokolade, kaffe og den rike smaken av tiramisu. Med Callebauts kvalitetsjokolade får du en silkemyk tekstur og en balansert smak som løfter tiramisufudgen til nye høyder. Disse konfektbitene er også flotte å gi bort som spiselige gaver, spesielt i høytiden.
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.
Oppskrift på tiramisufudge
Prøv disse uimotståelige tiramisu-konfektbitene – en deilig kombinasjon av kremet sjokolade, kaffe og den rike smaken av tiramisu. Med Callebauts kvalitetsjokolade får du en silkemyk tekstur og en balansert smak som løfter tiramisufudgen til nye høyder. Disse konfektbitene er også flotte å gi bort som spiselige gaver, spesielt i høytiden.
Konfektbitene har et hint av kaffe og marsala, toppet med Cacao Barry kakaopulver for en autentisk tiramisu-finish. Disse er spesielt godt egnet for de voksne som ønsker en ikke altfor søt godbit. Prøv oppskriften, og nyt smaken av ekte tiramisu i hver eneste bit!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.
Oppskriften gir 36 konfektbiter
Ingredienser
- 60 g kremfløte
- 2,5 g espressopulver (ca. 1 ts)
- 41 g Funcakes tiramisu paste
- 1 boks søtet kondensert melk, ca. 397 g
- 40 g ekte meierismør
- 8 g LorAnn vaniljepaste
- 1 g salt
- 300 g Callebaut lys sjokolade
- 250 g Callebaut mørk sjokolade
- Cacao Barry kakaopulver til å drysse over fudgen
Du trenger
- 1 form 20×20 cm (vi har brukt denne formen fra PME, men du kan også bruke denne fra Wilton)
- Digital kjøkkenvekt
Fremgangsmåte
Kle formen med bakepapir. Smør formen med fett først så henger bakepapiret bedre.
Ønsker du en mildere smak av tiramisu paste (altså marsala vin smak), så reduser mengden paste, men bruk minimum 28 g ellers kan du nesten ikke merke smaken.
Varm opp kremfløte. Rør ut espressopulver og tiramisu paste til oppløst.
Ha alle ingredienser utenom lys og mørk sjokolade i en kjele og varm opp på middels varme (styrke 5 av 9) til alt er smeltet og blandingen er ca. 60 grader. Tilsett sjokolade og juster ned styrken på platen til 2-3. Rør med slikkepott til smeltet og du har en jevn fudge.
Pass på at det ikke blir for varmt, da kan fudgen skille seg eller klumpe seg.
Hell blandingen over i formen og jevn utover med en slikkepott. Sett i kjøleskap til fudgen har stivnet, ca. 4-6 timer eller natten over.
Ta fudgen ut av formen og over på en skjærefjøl. Del opp i passende biter. Du kan enten drysse kakaopulver over bitene med en finmasket sil eller vende hver bit i kakaopulver. Sikt kakaopulver først om du skal vende fudge bitene i kakao. Server.
Vil du ha fine kutt, så skyll kniven i varmt vann og tørk lett av for hvert kutt. Husk å bruke en stor, skarp kniv.
TIPS
Ikke la fudgen bli for varm
Det er veldig viktig at fudgen ikke blir for varm etter sjokolade er tilsatt. Da kan den skille seg. Juster styrken på platen og ta kjelen vekk om sjokoladen smelter fint med en gang du tilsetter den i kjelen. Rør godt med en slikkepott/liten visp.
Oppbevaring
Oppbevares i lufttett boks med bakepapir mellom lagene i kjøleskap inntil 2 uker. Kan også fryses. Holdbar inntil 3 måneder. Om de har vært oppbevart i frys kan de trenge et nytt dryss kakaopulver etter tining.
Ingredienser
Espressopulver
Vi har brukt Nescafe Azera espressopulver for et hint av kaffe i konfekt bitene.
Funcakes tiramisu paste
For den gode autentiske tiramisu smaken som ofte kommer fra Marsala vin, så er Funcakes tiramisu paste essensiell. Denne bruker vi også i vår fantastisk gode tiramisu-kake, sjekk ut oppskriften her
Søtet kondensert melk
Det er viktig å bruke søtet kondensert melk og ikke usøtet kondensert melk som tidligere ble kalt Vikingmelk.
Ekte meierismør
Bruk ekte meierismør for best smak, glans og konsistens.
LorAnn vaniljepaste
Bruk en god vaniljepaste av høy kvalitet for best smak. Vår beste vaniljepaste finner du her, denne er overlegen på smak og anbefales på det sterkeste.
Callebaut lys og mørk sjokolade
Vi har brukt Callebaut sjokolade som gir tiramisu-fudgen en ekstra dybde og fylde. Med sitt høye kakaoinnhold og balanserte smak tilfører Callebaut sjokolade fudgen en silkemyk tekstur og rik smak. Callebaut gir luksuriøs fudge med den perfekte balansen mellom sødme og intens sjokoladesmak – ideell for å løfte tiramisu-fudgen det lille ekstra.
Cacao Barry kakaopulver
Cacao Barry kakaopulver gir fudgen en dyp, rik smak. Pulveret har en intens sjokoladesmak med en fin balanse mellom bitterhet og fylde, noe som komplementerer fudgens sødme på en perfekt måte. Ved å drysse litt Cacao Barry over toppen får du både et ekstra smaksløft og et lekkert utseende – akkurat som på en tradisjonell tiramisu dessert.
Utstyr
Firkantet form
Du trenger en form som er 20x20cm. Vi har brukt denne (link 1), men denne funker fint også.
Digital kjøkkenvekt
Alle ingredienser er målt i gram, du trenger derfor en god digital kjøkkenvekt. Trenger du en kjøkkenvekt? Se vårt utvalg her.