Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
skoleboller lille betong blogg banner

Oppskrift på skoleboller med vri – inspirert av Lille Betong

Skoleboller er en av de mest elskede bakverkene vi har i Norge – og nå har de fått en ny og luksuriøs vri som går viralt! Vi har latt oss inspirere av de ikoniske skolebollene fra Lille Betong, som er kjent for sin høye fasong, fyldige vaniljekrem og delikate kokosglasur over hele bollen.

Hemmligheten? Patisse porsjons-ostekakeformer! Disse små formene gir perfekte, høye og saftige skoleboller – og vi har dem selvfølgelig i vår nettbutikk. Enten du vil bake til skolebollens dag 20. juni, eller bare vil imponere noen med noe ekstra, er dette metoden du må prøve!

skoleboller lille betong blogg banner

Oppskrift på skoleboller med vri – inspirert av Lille Betong

Skoleboller er en av de mest elskede bakverkene vi har i Norge – og nå har de fått en ny og luksuriøs vri som går viralt! Vi har latt oss inspirere av de ikoniske skolebollene fra Lille Betong, som er kjent for sin høye fasong, fyldige vaniljekrem og delikate kokosglasur over hele bollen.

Hemmligheten? Patisse porsjons-ostekakeformer! Disse små formene gir perfekte, høye og saftige skoleboller – og vi har dem selvfølgelig i vår nettbutikk. Enten du vil bake til skolebollens dag 20. juni, eller bare vil imponere noen med noe ekstra, er dette metoden du må prøve!

Oppskriften gir ca 24 store skoleboller

Ingredienser

Vaniljekake

  • Bolledeig:

    • 12 dl melk
    • 2 pakker tørrgjær
    • 400 g sukker
    • 400 g mykt smør
    • 3 egg
    • 2 ts kardemomme
    • Ca. 2 kg hvetemel (til passelig deig)

    Vaniljekrem (lages helst dagen før):

    Glasur:

    • Melis + vann
    • Kokos

Fremgangsmåte

Start med å lage vaniljekremen – aller helst dagen før for å få en tykk og jevn krem. Bland sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Varm opp melk og fløte i en kjele til det ryker, men ikke koker. Hell halvparten av den varme væsken over eggeblandingen mens du visper.

Lille betong skoleboller steg 1

Hell alt tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under konstant omrøring. Kremen vil tykne gradvis – det kan ta opptil 10 minutter. Når den er tykk og glatt, tilsett vaniljepaste fra LorAnn for en fyldig, ekte vaniljesmak. Avkjøl helt i kjøleskap.

Lille betong skoleboller steg 2

Lag bolledeigen: ha melk, tørrgjær, sukker, egg, kardemomme og mesteparten av melet i bakebollen. Miks i ca. 5 minutter før du tilsetter det myke smøret i terninger, litt etter litt. Elt videre i 10 minutter til du har en smidig og elastisk deig. Juster med mer mel hvis nødvendig.

Lille betong skoleboller steg 3

La deigen heve i 30–45 minutter til den har doblet seg i størrelse. Pensle Patisse porsjonsformene lett med nøytral olje eller smeltet smør. Rull boller à 150 g og legg én i hver form. Etterhev i 30–60 minutter til bollene er høye og luftige. Bruk fingrene til å lage en god fordypning i midten og fyll med avkjølt vaniljekrem.

Lille betong skoleboller steg 4

Stek midt i ovnen på over- og undervarme, 180°C i ca. 20 minutter. Følg med – alle ovner er forskjellige. La bollene hvile i formene til de akkurat kan håndteres uten å brenne deg. Løsne dem ved å presse fra undersiden og løfte dem ut. Formene slipper lett, og bollene holder fasongen perfekt!

Lille betong skoleboller steg 6

Bland melis og vann til en litt tykk glasur. Smør rundt hele bollen og rull dem i kokos. Det blir kanskje litt gris, men det er verdt det! Nå har du høye, saftige skoleboller med fyldig vaniljekrem gjennom hele bollen – akkurat som de virale bollene fra Lille Betong.

Lille betong skoleboller steg 7

Med Patisse porsjonsformene får du skoleboller som ser proffe ut og smaker himmelsk. De gir perfekt høyde og fasong, og sørger for at fyllet holder seg der det skal. I tillegg er formene supre til både ostekake, brownies, porsjonskaker og mye mer – en virkelig allsidig form du vil elske å ha i bakeutstyret.

Husk skolebollens dag 20. juni – perfekt anledning til å teste denne metoden og overraske med et brett nydelige, hjemmelagde skoleboller!

Del gjerne dine skoleboller med oss på Instagram med @slikkepottno – vi heier på høyere boller og mer krem!

Skolebolle lille betong oppskrift
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle