
Oppskrift på red velvet cookies
Er det én ting vi aldri får nok av, så er det cookies! Og disse New York Style Red Velvet Cookiesene er akkurat slik vi liker dem: store, myke, sjokoladefylte og uimotståelig gode. Vi har laget én grunnoppskrift, og brukt den til å lage tre varianter: en klassisk versjon, en fylt med kremete sjoko-spread – og en pyntet for 17. mai med rødt, hvitt og blått!
Disse cookiene er perfekte å lage på forhånd, enten fryser du cookiene ustekt og steker de når du skal ha de, eller du kan fryse de ferdig stekt og bare tine de. De er enkle å variere og alltid imponerende. Prøv denne oppskriften på red velvet cookies nå!

Oppskrift på red velvet cookies
Er det én ting vi aldri får nok av, så er det cookies! Og disse New York Style Red Velvet Cookiesene er akkurat slik vi liker dem: store, myke, sjokoladefylte og uimotståelig gode. Vi har laget én grunnoppskrift, og brukt den til å lage tre varianter: en klassisk versjon, en fylt med kremete sjoko-spread – og en pyntet for 17. mai med rødt, hvitt og blått!
Disse cookiene er perfekte å lage på forhånd, enten fryser du cookiene ustekt og steker de når du skal ha de, eller du kan fryse de ferdig stekt og bare tine de. De er enkle å variere og alltid imponerende. Prøv denne oppskriften på red velvet cookies nå!

Produktpakke til 17. mai cookies
Oppskriften gir 10 cookies
Ingredienser
Red Velvet Cookies:
- 130 g mykt smør
- 100 g brunt sukker
- 80 g hvitt sukker
- 1 egg
- 1 ts vaniljepaste fra LorAnn
- 1 ts Red Velvet emulsjon fra LorAnn
- 270 g hvetemel
- 10 g kakao
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts salt
- 200 g hvite sjokoladechuncks fra FunCakes
Pynt:
Du trenger
Fremgangsmåte
Red Velvet Cookies grunnoppskrift
Start med å mikse smør, brunt sukker og sukker i kjøkkenmaskin til det er godt blandet. Tilsett deretter egget, vaniljeekstrakt og Red Velvet-emulsjonen fra LorAnn – den gir både smak og farge – og miks videre til en lys og kremet konsistens.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett dette i røren og miks kun til det er akkurat blandet inn. Vend til slutt inn de hvite sjokoladebitene fra FunCakes. Bruk en isskje med utkaster for å lage jevne cookie-baller på ca. 50 g. Legg dem på bakepapir og sett dem i kjøleskapet i minst én time før steking.

Stek cookiene midt i ovnen på 170°C i 10 minutter. De skal være litt myke i midten når de tas ut. La dem avkjøle helt på stekebrettet – da får de satt seg og får perfekt konsistens!

Første variant – den klassiske Red Velvet cookien. Vi har pyntet med litt smeltet Deco Melts med yoghurtsmak fra FunCakes for et ekstra delikat utseende og frisk smak. Klar for servering – eller fryseren!

Red Velvet Cookies med fyll – crunchy sjoko-drøm!
Trykk cookie-deigen flat og legg en liten skje med Crunchy White Chocolate Spread fra FunCakes i midten. Brett deigen rundt fyllet og form til en ball igjen. Pass på at fyllet ikke synes – det må være godt forseglet.

Stek som vanlig – 10 min på 170°C – men vær obs: disse cookiene flyter litt mer ut pga. det myke fyllet. Avkjøl helt, og pynt med Deco Melts og litt ekstra sjokoladebiter hvis ønskelig. Når du deler dem i to, avsløres et mykt og uimotståelig fyll. SÅ godt!

17. mai cookies – med farger og strøssel!
Her brukte vi den samme grunnoppskriften som i første variant, men pyntet cookiene med Decomelts yoghurt, farget med oljebasert farge fra Colour Mill i fargen royal, og “Hipp hurra” strøssel fra Happy Sprinkles. Resultatet? En superfestlig cookie som passer perfekt på nasjonaldagen!

Rødt, hvitt og blått – rett og slett 17. mai i cookieform! Du kan lage dem små og søte på 50 gram, eller gå for ekte amerikansk stil og lage dem på 100 eller til og med 130 gram. Uansett størrelse: de smaker himmelsk.
Med én og samme oppskrift kan du lage tre ulike cookies som alle smaker like fantastisk!