
Oppskrift på pavlovaskåler
Pavlova er en tidløs klassiker som alltid imponerer, og disse små, elegante pavlovaskålene er både dekorative og utrolig gode! Vi har brukt silikon halvkuleformer fra Silikomart for å lage små, hule marengsskåler – perfekte å fylle med krem og friske bær. Denne nye vrien på minipavlova vil garantert imponere gjestene dine! Enten du vil bake noe spesielt til 17. mai, en bursdag eller bare imponere med en lekker og enkel dessert, er dette oppskriften for deg.

Oppskrift på pavlovaskåler
Pavlova er en tidløs klassiker som alltid imponerer, og disse små, elegante pavlovaskålene er både dekorative og utrolig gode! Vi har brukt silikon halvkuleformer fra Silikomart for å lage små, hule marengsskåler – perfekte å fylle med krem og friske bær. Denne nye vrien på minipavlova vil garantert imponere gjestene dine! Enten du vil bake noe spesielt til 17. mai, en bursdag eller bare imponere med en lekker og enkel dessert, er dette oppskriften for deg.
Oppskriften gir 6 pavlovabunner og ett brett med pikekyss. Vi sprøytet ut tre bunner på ei form, da de tar i hverandre om du sprøyter ut på alle 6 hulrommene. Du kan eventuelt klippe formen så du får de i 6 ulike deler for å ta i bruk hele formen.

Produktpakke til pavlovaskåler
Oppskriften gir 6 Pavlovabunner og ett brett med pikekyss.
Ingredienser
Oppskrift – Sveitsisk marengs:
- 150 g eggehvite
- 300 g sukker
- ¼ ts Cream of Tartar fra FunCakes
Pynt
- En boks vaniljekrem
- Valgfrie bær – vi har brukt blåbær og jordbær
Du trenger
Fremgangsmåte
Først lager vi sveitsisk marengs. Eggehviter, sukker og cream of tartar varmes opp over vannbad. Det er viktig å røre hele tiden til sukkeret er helt oppløst – dette kan du sjekke ved å gni litt av blandingen mellom fingrene. Når blandingen er klar, piskes den til en stiv og blank marengs i kjøkkenmaskin. Du skal kunne snu bollen på hodet uten at marengsen beveger seg!

Overfør marengsen til en KeeSeal sprøytepose utstyrt med en Wilton 2A tipp. Vi brukte Silikomart halvkuleformer på 7 cm og sprøytet marengsen i en spiralbevegelse fra bunnen og oppover utsiden av formene. Det er viktig å få et jevnt lag hele veien rundt. Har du marengs til overs? Sprøyt små pikekyss på et bakepapir og stek samtidig! Stek formene på 100°C i ca. 1 time. Når tiden er ute, lar du marengsen bli i ovnen til den er helt avkjølt.

Når marengsen er ferdig og avkjølt, løsner du forsiktig skålene fra silikonformen. For at de skal stå stødig på serveringsfatet, kan du bruke et rivjern og forsiktig jevne ut bunnen. Fyll deretter skålene med pisket vaniljekrem. Du kan bruke ferdig vaniljekrem eller lage din egen – begge deler fungerer supert.

Så er det klart for pynt! Vi har brukt friske jordbær og blåbær, men her er det bare fantasien som setter grenser. Litt mynte eller sitronmelisse på toppen gir et friskt og delikat preg. Disse små pavlovaene ser virkelig fantastiske ut på et kakebord – og smaker like godt som de ser ut!

Til slutt har vi pyntet med 17. mai-strøssel “Hipp hurra” fra Happy Sprinkles – perfekt til anledningen! Strøsselet inneholder små hjerter, røde, hvite og blå detaljer som matcher de norske nasjonalfargene og gjør desserten ekstra festklar. Kombinasjonen av jordbær og blåbær gjør dette til en ideell 17. mai-dessert!
Disse mini pavlovaene er både morsomme å lage og imponerende å servere. Ved å bruke våre praktiske silikonformer fra Silikomart, kombinert med kvalitetsutstyr som Wilton-tipper, sprøyteposer og pynt fra Happy Sprinkles, kan du lage perfekte små marengsskåler hjemme. Oppskriften passer hele året – men spesielt godt til 17. mai!
