Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
banner basket

Oppskrift på Oreo pinneis

Her er oreo-pinneisen for deg som elsker oreo! Kombinasjonen av fløyelsmyk vanilje iskrem, fylt med crunchy Oreo-spread, gir en deilig kontrast mellom mykt og sprøtt. Ispinnene er trekt med Callebaut sjokolade som gir en rik og luksuriøs smak, og en nydelig sprø konsistens som løfter ispinnene til et nytt nivå. De er perfekte til varme sommerdager, bursdager eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt. Lag disse enkle og imponerende ispinnene, og gjør deg klar for å bli populær hos både store og små!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

banner basket

Oppskrift på Oreo pinneis

Her er oreo-pinneisen for deg som elsker oreo! Kombinasjonen av fløyelsmyk vanilje iskrem, fylt med crunchy Oreo-spread, gir en deilig kontrast mellom mykt og sprøtt. Ispinnene er trekt med Callebaut sjokolade som gir en rik og luksuriøs smak, og en nydelig sprø konsistens som løfter ispinnene til et nytt nivå. De er perfekte til varme sommerdager, bursdager eller når du bare vil unne deg noe ekstra godt. Lag disse enkle og imponerende ispinnene, og gjør deg klar for å bli populær hos både store og små!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskriften gir 8 pinneis

produktpakke oreo pinneis
Opprinnelig pris var: kr 1424,00.Nåværende pris er: kr 1199,01. inkl. mva.

Ingredienser

Iskrem

Ca. 197 g søtet kondensert melk (1/2 boks)

200 g kremfløte

125 g kremost naturell

4,5 g Lorann vaniljepaste

0,6 g salt

Oreo fyll

200 g Funcakes spread crunchy black cookies

Sjokoladetrekk

400 g Callebaut lys/mørk sjokolade

30 g kokosfett

0,6 g salt

Dekorering: Hvite sjokoladestriper, mini oreokjeks & knust oreokjeks

Du trenger

Fremgangsmåte

Iskrem

En stund før du lager iskrem: Ha Funcakes spread i en sprøytepose og legg denne i kjøleskapet frem til bruk. Den blir litt mer fast om en er kald. Sett gjerne boksen med søtet kondensert melk i kjøleskap før bruk slik at denne også blir kald. 

Ha alle ingrediensene i en miksebolle med ballongvisp (ikke Funcakes spread – dette er fyll). Pisk på litt under middels hastighet til en myk, semifast krem (styrke 3 av 7). 

Ha iskremen i en sprøytepose.

Oreo pinneis oppskrift steg 1

Montering 

Finn frem ispinneformene og 8 ispinner. Bruker du samme ispinneformer som de vi har brukt er det beregnet ca. 55-60 g iskrem per ispinne. 

Fyll først litt iskrem i bunnen av ispinneformen og jevn litt utover med en teskje (gjør du dette unngår du luftbobler, men du må ikke gjøre det).

Lag en ring langs innsiden slik at det blir et avlangt hull i midten. La ringen gå helt opp til kanten. 

Fyll litt Funcakes spread i hullet, og sett inn ispinnen i formen. 

Oreo pinneis oppskrift steg 2

Fyll så litt mer Funcakes spread i hullet, men ikke helt opp til kanten (du skal bruke ca. 25 g Funcakes spread per ispinne). Ha over litt iskrem for å låse fyllet inn. 

Jevn forsiktig utover med en kakespatula (dette forhindrer luftbobler og gjør slik at iskremen legger seg jevnt i formen). 

Oreo pinneis oppskrift steg 3

Skrap så over med en stor deig skrape slik at du får vekk overflødig iskrem på toppen (skrap denne iskremen over i en skål og ha den som backup om du går tom for iskrem i sprøyteposen). Sett formene i frysen til ispinnene er gjennomfryst, ca. 4-6 timer eller natten over.

Oreo pinneis oppskrift steg 4

Klargjør et brett som passer i frysen med bakepapir. Ta ispinnene ut av formene og legg på brettet. Sett i frysen mens du klargjør sjokoladetrekket. 

Oreo pinneis oppskrift steg 5

Dekorering

Smelt sjokolade til sjokoladetrekket sammen med kokosfett og salt. Ha den smeltede sjokoladen over i et høyt, litt smalt glass. 

Oreo pinneis oppskrift steg 6

Dypp ispinnen i smeltet sjokolade. La ispinnen renne litt av seg og hold ispinnen til trekket begynner å stivne litt, ca. 30 sekunder. 

Oreo pinneis oppskrift steg 7

Legg over på brettet igjen. Gjør dette med alle ispinnene. Sett brettet i frysen til trekket har stivnet og klargjør det du skal dekorere ispinnene med.  

Oreo pinneis oppskrift steg 8

Smelt 40 g hvit sjokolade og ha i en liten sprøytepose. Sett frem 8 mini oreokjeks, samt litt knust oreokjeks (oreosmuler). 

Ta ut brettet med ispinner. Pynt med hvite sjokoladestriper. Fest på en mini oreokjeks (ha gjerne litt ekstra hvit sjokolade under kjeksen slik at den sitter godt) og dryss over oreosmuler før sjokoladestripene stivner (vær rask – sjokoladen stivner fort). Server. 

Oreo pinneis oppskrift steg 9

TIPS

Iskrem

Ønsker du en enda mindre søt iskrem kan du bruke 50-100 g mer kremfløte. Da vil du få litt iskrem til overs. Denne kan du ha i en passende matboks og fryse, så har du kuleis også. 

Du kan piske kremen enten i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller med en håndmikser. 

Sjokoladerester 

Man må alltid ha en del ekstra sjokolade enn det man faktisk ender opp med å bruke når man skal trekke noe med sjokolade. 

400 g smeltet sjokolade er minimum det du bør smelte for å få dyppet 8 ispinner. På de 1-2 siste ispinnene må du vippe glasset for å få ispinnene helt dekket med sjokolade. Dersom du vil unngå dette må du smelte 150 g mer sjokolade (altså 550 g). Du vil da selvsagt få enda mer sjokoladerester, men det vil være nok smeltet sjokolade til at alle ispinnene enkelt kan dyppes.

Smeltet sjokolade til overs kan du bruke til konfekt eller lage cornflakessnacks. Bland cornflakes og smeltet sjokolade sammen og ha i muffinsformer. Frys til sjokoladen er stivnet og ha i pose. Oppbevar i frys inntil 3 måneder. Dette er en veldig god og enkel snacks som er perfekt å lage når man sitter igjen med sjokoladerester. 

Dekorering av ispinnene 

Vi har pyntet med striper av Callebaut hvit sjokolade, mini oreokjeks & knust oreokjeks. 

Oppbevaring

Ha ispinnene i en passende boks med lokk. Legg lagvis med matpapir mellom lagene. Dersom de skal oppbevares over lengre tid kan du med fordel pakke hver ispinne inn i plastfolie før du legger de i en boks. Holdbar inntil 3 måneder. 

Ingredienser

Callebaut lys/mørk sjokolade

Vi har brukt en blanding av lys og mørk Callebaut i sjokoladetrekket (1/3 Callebaut mørk og 2/3 Callebaut mørk sjokolade). 

Du kan bruke bare lys eller bare mørk sjokolade eller blande alt etter hva du foretrekker. Bruker du bare lys sjokolade blir ispinnene mer søt, og bare mørk gir litt mindre sødme. 

Søtet kondensert melk 

Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk. Ikke bruk usøtet kondensert melk (usøtet ble tidligere kalt vikingmelk). 

Sett boksen i kjøleskap en god stund før bruk slik at den blir kald, så pisker kremen seg litt bedre (blir mindre bløt). 

Kremost naturell

Kremost gir en litt mindre tung og søt smak på iskremen. De blir søte nok av fyllet og sjokoladetrekket, så en vaniljeis med litt kremost gjør seg.  

Lorann vaniljepaste

En konsentrert vaniljepaste med ekte vaniljefrø, som gir dyp og aromatisk vaniljesmak. Anbefales for ekstra god vaniljesmak på iskremen. 

Salt

Bruker du litt salt i søtbakst fremhever og balanserer du smakene. Vi bruker vanlig bordsalt (Jozo salt med jod). 

Oreo fyll

Til fyllet bruker vi FunCakes Spread Crunchy Black Cookies. Du trenger ca. 200 g (litt under 1 boks). 

Kokosfett

Bruk hvilken som helst kaldpresset kokosolje, for eksempel Cocosa, Helios, Green Choice. Delfiafett kan brukes, men smaksmessig er ikke denne like god som de andre (gir en bismak på sjokoladen).   

Produkter

Silikomart ispinneformer klassisk

Denne oppskriften gir 8 iskrempinner. Du trenger derfor 2 pakker med Silikomart ispinneformer. 

Sprøyteposer  

Du trenger 2 sprøyteposer. Du finner vårt utvalg av sprøyteposer her.


Digital kjøkkenvekt 

Ingrediensene er oppgitt i gram for mest nøyaktig og best resultat. Du trenger derfor en digital kjøkkenvekt. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her 

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle