Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
hjemmelaget pinneis

Oppskrift på hjemmelaget pinneis

Lag hjemmelaget pinneis til 17. mai! Her har vi lagd to typer hjemmelaget is, både sjokolade og jordbær. Ispinnene er trekt med callebaut sjokolade og sjokolade fra deco melts serien, og pyntet med 17 mai farger. Disse lekre ispinnene vil falle i smak hos både store og små, og er perfekt både til 17. mai og til sommerkosen. Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskriften gir ca. 15-16 hjemmelagde pinneiser.

Ingredienser

Jordbæris

Sjokoladeis

Sjokoladetrekk

Pynt

Sjokoladestriper: 

Assortert strøssel i rødt, hvitt og blått. Vi har brukt Nordliebe, røde minikuler, hvite minikuler, og minikuler miks av rød, hvit og blå.

Du trenger: 

Vi anbefaler å ha 2 pakker ispinneformer slik at man kan lage 8 ispinner av gangen. Hver type iskrem gir ca. 6-8 ispinner. Du trenger 3 poser deco melts yoghurtsmak eller hvit. Vi anbefaler deco melts yoghurtsmak – denne passer best sammen med disse to iskremene, men deco melts hvit kan også brukes. 

Fremgangsmåte

Lag først jordbæriskrem og fyll formene slik at du får 8 ispinner med jordbæris. Ta deretter ispinnene ut av formene og legg de på et brett som passer i frysen. Deretter kan du lage sjokoladeis og fylle formene på nytt. Når sjokoladeispinnene er gjennomfryst kan du lage sjokoladetrekk og trekke ispinnene, samt pynte de med ønsket strøssel og røde/blå sjokoladestriper.

Jordbæris

1. Tin jordbærene. Kjør de med en stavmikser til puré. Sil puréen over i en skål. Sett til side. 

2. Ha kremfløte, søtet kondensert melk og vaniljepaste i en romslig bakebolle. Pisk på middels/høy hastighet med håndmikser til en myk krem.

3. Tilsett så jordbærpuré og pisk inn i kremen til godt blandet sammen. Pisk inn color mill red til ønsket farge.

Iskremen er lettest å få i former om du har denne i en sprøytepose, men du kan også bruke en skje eller lignende. Skrap gjerne over toppen på formene med en lang kakeskrape eller lignende for å få toppen helt rett. 

4. Finn frem formene og sett i ispinner som følger med. Fyll formene med iskrem. Dunk de litt i benken slik at du får vekk luftbobler, og skrap over toppen av formen med en kakeskrape. Sett formene i frysen til gjennomfryst, minimum 4-6 timer. 

5. Når iskremen er helt gjennomfryst kan du ta iskrempinnene forsiktig ut av formene og legge over på et brett med bakepapir. Legg ispinnene i fryseren mens du lager sjokoladeis.

Lag så sjokoladeis og fyll i former. 

Du får 8 ispinner av denne porsjonen iskrem. Det kan være du har litt iskrem til overs. 

Sjokoladeis

1. Ha kremfløte, søtet kondensert melk, oboypulver og vaniljepaste i en romslig bakebolle. Pisk på middels/høy hastighet med håndmikser til en myk krem.

Iskremen er lettest å få i former om du har denne i en sprøytepose, men du kan også bruke en skje eller lignende. Skrap gjerne over toppen på formene med en lang kakeskrape eller lignende for å få toppen helt rett. 

2. Finn frem formene og sett i ispinner som følger med. Fyll formene med iskrem. Dunk de litt i benken slik at du får vekk luftbobler, og eventuelt skrap over toppen av formen med en kakeskrape. Sett formene i frysen til gjennomfryst, minimum 8-10 timer.

4. Når iskremen er helt gjennomfryst kan du ta iskrempinnene forsiktig ut av formene og legge over på et brett med bakepapir. 

Sjokoladeisen kan sitte litt bedre fast i formene enn jordbærisen, og denne trenger lengre tid for å bli gjennomfryst. Skyll gjerne undersiden av formen med litt varmt vann slik at ispinnene løsner lettere.

Lag så sjokoladetrekk, og trekk alle ispinnene med sjokolade, og pynt med strøssel/sjokoladestriper.  

Du får 7-8 ispinner av denne porsjonen iskrem.

Sjokoladetrekk

1. Ha deco melts sjokolade, callebaut hvit sjokolade og delfiafett i en romslig kjele og smelt på lav varme (vi bruker styrke 2 av 9). Rør ofte med en slikkepott slik at alt smelter jevnt. 

Du kan også smelte sjokoladen etter anvisning på pakken. Foretrekker du vannbad kan du bruke denne metoden. Pass på å ikke få vann i sjokoladen – da er den ødelagt. 

Slik gjør du

Sett klar strøsselet du skal pynte med. 

Vi har blandet sammen Happy sprinkles nordliebe med Funcakes minikuler rød. Denne har vi pyntet mest med. I tillegg har vi pyntet litt med minikuler hvit og minikuler hvit, rød og blå.  

2. Ha sjokoladen til trekket over i et glass eller for eksempel syltetøyglass som er passe høyt og smalt til å dyppe ispinnen i. 

3. Ta ut brettet med ispinner, og sett klart et nytt brett med bakepapir som du kan legge ispinnene som er trekt med sjokolade.

Det kan være lurt å ha et fat ved siden av glasset med sjokolade slik at du kan holde ispinnen over fatet mens du pynter med strøssel. Da slipper du sjokolade og strøssel på benken. Du må drysse over strøssel ganske kjapt etter ispinnene er dyppet i sjokolade ellers stivner sjokoladetrekket og strøsselet vil ikke henge fast. 

4. Dypp en og en ispinne i sjokoladetrekket. Du kan dyppe to ganger om du ønsker et litt tykkere sjokoladetrekk. Pynt med strøssel med en gang – sjokoladetrekket stivner kjapt. Hold ispinnen til trekket er helt stivnet og legg på brettet.  

5. Når du har pyntet ispinnene med strøssel kan du smelte sjokolade slik at du kan lage røde og blå sjokoladestriper. 

Smelt 100 g deco melts hvit/yoghurt sammen med delfiafett og fordel i 2 små skåler. Farg den ene sjokoladen med color mill navy og royal blue, og den andre med color mill red til du har fått den fargen du ønsker. Ha sjokoladen over i hver sin sprøytepose. 

6. Pynt ispinnene med sjokoladestriper i rødt og blått. Dryss gjerne over litt minikuler på sjokoladestripene. Vær kreativ og pynt etter eget ønske.

Det kan være lurt å ikke la alle ispinnene ligge ute mens du skal trekke og pynte de slik at de smelter. Da kan sjokoladetrekket lett få sprekker. Dersom sjokoladen i glasset stivner underveis, så varm opp igjen sjokoladen i kjelen eller i mikro slik at den blir helt flytende igjen. 

Oppbevares selvsagt i frys. Holdbar inntil 3 måneder. Husk å pakke isen godt inn og oppbevar gjerne i en boks slik at de ikke blir ødelagt.

hjemmelaget pinneis med jordbær
Hva er de ernæringsmessige verdiene av hjemmelaget pinneis sammenlignet med butikk-kjøpt pinneis?

Når det kommer til ernæringsverdiene, er hjemmelaget pinneis ofte et sunnere alternativ enn butikk-kjøpt pinneis. Dette skyldes hovedsakelig at du har full kontroll over ingrediensene du bruker. Om du ønsker unngår du kunstige farger, smaker, og kan kontrollere mengden sukker. Men det er viktig å merke seg at den eksakte ernæringsverdien avhenger av ingrediensene du bruker i din hjemmelagde pinneis.

Kan jeg lage pinneis med andre frukt- eller bærsorter enn de som er oppført i oppskriften?

Absolutt, du kan lage pinneis med en rekke forskjellige frukt- og bærsorter. Oppskriften på bloggen bruker jordbær, men du kan også prøve det med blåbær, bringebær, mango, bananer, eller til og med sitrusfrukter. Det er en god måte å eksperimentere med forskjellige smaker. Det er også perfekt å fryse ned rester av smoothie i pinneis-former.

Er det mulig å lage en vegansk versjon av denne pinneis-oppskriften ved å bruke plantebasert melk eller krem?

Ja, det er absolutt mulig å lage en vegansk versjon av denne pinneis-oppskriften ved å bruke plantebaserte alternativer. Du kan erstatte den kondenserte melken med f.eks. søtet kondensert soyamelk. Fløten kan du erstatte med plantebasert fløte. Men husk at hver type plantebasert melk kan gi en litt forskjellig smak og konsistens til pinneisen, så det kan være lurt å eksperimentere for å finne ut hva du liker best.

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle
      Bruk kode