
Oppskrift på Funfetti regnbuekake
🌈 Funfetti-kake + regnbuedotter = sommerens mest fargerike festkake! 🥳
Denne saftige vaniljekaken med bakestabilt strøssel og silkemyk ostesmørkrem er alt du trenger til sommerfesten, barnebursdagen – eller Pride-feiringen!
Fargerik funfetti kakebunn som gir små fargerike overraskelser i hvert stykke pyntet med lekre dotter i regnbuens farger – denne kaken gir garantert en wow-effekt og blir festens høydepunkt for både store og små.
Vil du ha tips til hvordan du dekorerer denne lekre kaken – eller hvilken farge som skal hvor? Alt står forklart i oppskriften og med steg for steg bilder.
Les gjennom hele oppskriften før du begynner, og husk å lese tips nederst i oppskriften.
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskrift på Funfetti regnbuekake
🌈 Funfetti-kake + regnbuedotter = sommerens mest fargerike festkake! 🥳
Denne saftige vaniljekaken med bakestabilt strøssel og silkemyk ostesmørkrem er alt du trenger til sommerfesten, barnebursdagen – eller Pride-feiringen!
Fargerik funfetti kakebunn som gir små fargerike overraskelser i hvert stykke pyntet med lekre dotter i regnbuens farger – denne kaken gir garantert en wow-effekt og blir festens høydepunkt for både store og små.
Vil du ha tips til hvordan du dekorerer denne lekre kaken – eller hvilken farge som skal hvor? Alt står forklart i oppskriften og med steg for steg bilder.
Les gjennom hele oppskriften før du begynner, og husk å lese tips nederst i oppskriften.
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.
Oppskriften gir 24 kakestykker
Funfetti kakebunn
- 133 g ekte meierismør
- 160 g nøytral olje
- 433 g sukker
- 4 egg, str. L (ca. 66-68 g per egg med skall)
- 18 g LorAnn vaniljepaste
- 9 g eddik, 7%
- 267 g seterrømme
- 282 g kefir/kulturmelk
- 443 g kakemel/hvetemel
- 2,5 g natron
- 8 g bakepulver
- 5 g salt
- 2 bokser Happy Sprinkles Jimmies bakestabilt kakestrø
Ostesmørkrem
- 400 g ekte meierismør
- 195 g søtet kondensert melk
- 740 g melis
- 650 g Tine kremost naturell
- 17 g LorAnn vaniljepaste
- 2 g salt
- 25 g ferskpresset sitronjuice
Progel pastafarger: gul, orange, rosa, rød, grønn, himmelblå og lilla
Ingredienser
Du trenger
- Wilton langpanne 23x33x5 cm
- Kjøkkenmaskin med k-spade
- Digital kjøkkenvekt
- 8 sprøyteposer
- Tipp Wilton #8B
- Kakebrett sølv
Nyttig utstyr: kakespatula, kakeskrape
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille, og et stekebrett på rille 2 eller 3 fra toppen. Kle langpannen med bakepapir.
Bruk romtempererte ingredienser. Sikt det tørre i en bolle og sett til side (kakemel, natron, bakepulver og salt).
Ha sukker, smør og olje i en miksebolle med k-spade. Miks på middels/høy hastighet (styrke 5-6 av 7) i ca. 3 minutter til hvitt og kremete. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet.
På middels hastighet (styrke 3 av 7): Tilsett ett egg av gangen – miks godt, ca. 15 sekunder mellom hvert egg. Skrap ned fra kantene.

Tilsett eddik, vaniljepaste og rømme. Miks på middels hastighet (styrke 4 av 7) til godt blandet sammen, ca. 15-20 sekunder. Skrap ned fra kantene.
Tilsett så det tørre og kefir. Miks først på lav hastighet til melet er blandet inn og deretter på middels hastighet (styrke 4 av 7) til nesten klumpfritt, ca. 20-25 sekunder. Ikke overmiks røren.

Vend inn Jimmies bakestabilt kakestrø med en slikkepott.

Hell røren i formen og jevn utover. Sett formen på risten i ovnen og stek i ca. 65-75 minutter til gjennomstekt. Sjekk med kakenål på slutten. Avkjøl kaken helt i formen.
Sett et kakefat oppå kaken og snu kaken opp ned på kakefatet. Løft av formen og ta av bakepapiret. Skjær/skrap vekk partier med «skorpe» om du ønsker.

Lag ostesmørkrem.
Ostesmørkrem
Ha romtemperert smør i en miksebolle med k-spade. Miks på høy hastighet til smøret blir fluffy og lysere på farge, ca. 5 minutter. Stopp et par ganger underveis og skrap ned fra kantene.
Tilsett så salt, vaniljepaste, søtet kondensert melk og melis og miks først på lav hastighet til melisen er blandet inn, og miks deretter på middels/høy hastighet i 5 minutter til hvitt og kremete. Stopp noen ganger underveis og skrap ned fra kantene.

Ha kremosten i miksebollen og miks på høy hastighet i 30 sekunder. Skrap ned fra kantene og godt ned i bollen. Miks på full styrke i 15 sekunder til. Smak til med sitronjuice på slutten. Ikke miks for mye etter sitronjuice er tilsatt. Denne skal bare mikses raskt inn.

Noe av kremen skal du farge (875 g) og noe skal du bruke til å kle kaken med (ca. 1150 g). Mengde farge er ca. Du kan justere med litt mer/mindre om du ønsker.
Fordeling av farger, 875 g ostesmørkrem:
- Rosa – 125 g krem + 0,6 g rosa fargepaste
- Rød – 125 g krem + 0,2 g orange fargepaste + 0,9 g rød fargepaste
- Orange – 125 g krem + 0,6 g orange fargepaste
- Gul – 125 g krem + 0,7 g gul fargepaste
- Grønn – 125 g krem + 0,6 g grønn fargepaste
- Blå – 125 g krem + 0,8 g blå fargepaste
- Lilla – 125 g krem + 0,9 g fargepaste
Bland hver farge i hver sin skål med krem. For rød farge, så farg først kremen litt orange og deretter bland inn rød fargepaste. Sett skålene med farger i kjøleskap til de blir litt fastere slik at de sprøyter ut finere. Det er viktig å arbeide fargen godt inn i kremen med en skje/slikkepott.

Dekorering
1150 g av ostesmørkremen skal du bruke på crumb coat og froste kaken. Sett kaken i frysen i 45 minutter før crumb coat.
Smør først et tynt lag ostesmørkrem på hele kaken, oppå og rundt (crumb coat). Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter. Bre så resten av kremen på kaken i et jevnt lag. Sett kaken i frysen i 10 minutter.

Begynn med å ta enden av sprøytetippen og markere sirkler i kremen bortover. Du skal få 6×9=54 sirkler på denne kaken.

For å slippe å ha 7 av samme tipp så er dette beste måten å dekorere kaken på:
Lag en stor sprøytepose med tipp Wilton #8B. Klargjør 7 sprøyteposer med en klips nederst på hver pose (strikk kan også brukes). Her du setter klipsen skal du klippe av og for ikke å miste noe krem er det viktig at kremen ikke går helt ned i spissen av posen. Du må ha et stort hull (slik at posen ikke sklir gjennom hullet på tippen).

Legg sprøyteposen med farget krem ned i sprøyteposen med tipp (begynn med rosa som er første farge). Sprøyt ut fargen på kaken i de markerte sirklene (husk å sprøyte ut rett farge i de rette sirklene). Ta ut sprøyteposen med farget krem og tipp fra den store sprøyteposen, vask tippen og legg den tilbake i den store sprøyteposen. Gjenta med neste farge (etter rosa kommer rød).

Rosa farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 1, 8, 15, 22, 29, 36, 43, 50.
Rød farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 2, 9, 16, 23, 30, 37, 44, 51
Orange farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 3, 10, 17, 24, 31, 38, 45, 52
Gul farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 4, 11, 18, 25, 32, 39, 46, 53
Grønn farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 5, 12, 19, 26, 33, 40, 47, 54
Blå farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 6, 13, 20, 27, 34, 41, 48
Lilla farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49


TIPS
Funfetti kake
Denne kaken vil trekke seg litt sammen fra kantene under avkjøling. Dette er helt normalt og skjer fordi kaken er veldig saftig og myk. Når du får den på kakefat er ikke dette noe du legger merke til. Understeker du kaken kan den synke litt i midten under avkjøling. Kakenålen bør komme ut uten smuler. Å bytte til varmluft de siste 20 minuttene kan være en fordel for å få midten ordentlig gjennomstekt. Husk at alle ovner steker ulikt. Tilpass steketid din ovn og la kaken steke så lenge den trenger for å bli gjennomstekt.
Du trenger 2 bokser Happy sprinkles jimmies bakestabil strøssel til denne kaken. Husk at du ikke kan bruke hvilket som helst farget strøssel. Du må ha et strøssel som er bakestabilt.
Ostesmørkrem
Denne vil bli fastere i kjøleskap. Er den for myk/bløt å sprøyte ut, så må du la den stå i kjøleskap til den er blitt fast nok i konsistensen.
Skal du pynte mer enn det jeg har gjort må du øke oppskriften. Dette er akkurat det du trenger med pittelitt til overs av hver farge (i tilfelle du sprøyter en dott feil). Men det er altså ikke mye å gå på. Skal du øve på å sprøyte ut eller dekorere med mer farget ostekrem må du altså øke oppskriften. Du trenger uansett rundt 1150 g ostesmørkrem til å crumb coate og froste kaken over hele. Hvor mye farget ostekrem du trenger vil altså avhenge av om du vil dekorere mer enn det jeg har gjort.
Lorann vaniljepaste
Dette er en vaniljekake, så bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak på både kake og krem. Jeg har brukt Lorann vaniljepaste.
Wilton langpanne 23x33x5 cm
Formen som er brukt og skal brukes i alle 10 langpannekake oppskriftene i dette samarbeidet er Wilton kakeform 23x33x5 cm. Denne langpanneformen som er brukt er perfekt størrelse for å dele opp kaken i 4×6 slik at man får 24 passelige kakestykker.
Kakemel/hvetemel
Kakemel kan kjøpes ved å kontakte @cravings_by_linda via melding på Instagram. Har du ikke kakemel kan du fint bruke vanlig hvetemel.
Oppbevaring
Oppbevares i kjøleskap inntil 3-4 dager. Kan fryses med og uten ostesmørkrem. Holdbar inntil 3 måneder.