Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
tiramisukake oppskrift

Oppskrift på Funfetti regnbuekake

🌈 Funfetti-kake + regnbuedotter = sommerens mest fargerike festkake! 🥳

Denne saftige vaniljekaken med bakestabilt strøssel og silkemyk ostesmørkrem er alt du trenger til sommerfesten, barnebursdagen – eller Pride-feiringen!

Fargerik funfetti kakebunn som gir små fargerike overraskelser i hvert stykke pyntet med lekre dotter i regnbuens farger – denne kaken gir garantert en wow-effekt og blir festens høydepunkt for både store og små. 

Vil du ha tips til hvordan du dekorerer denne lekre kaken – eller hvilken farge som skal hvor? Alt står forklart i oppskriften og med steg for steg bilder.

Les gjennom hele oppskriften før du begynner, og husk å lese tips nederst i oppskriften. 

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

tiramisukake oppskrift

Oppskrift på Funfetti regnbuekake

🌈 Funfetti-kake + regnbuedotter = sommerens mest fargerike festkake! 🥳

Denne saftige vaniljekaken med bakestabilt strøssel og silkemyk ostesmørkrem er alt du trenger til sommerfesten, barnebursdagen – eller Pride-feiringen!

Fargerik funfetti kakebunn som gir små fargerike overraskelser i hvert stykke pyntet med lekre dotter i regnbuens farger – denne kaken gir garantert en wow-effekt og blir festens høydepunkt for både store og små. 

Vil du ha tips til hvordan du dekorerer denne lekre kaken – eller hvilken farge som skal hvor? Alt står forklart i oppskriften og med steg for steg bilder.

Les gjennom hele oppskriften før du begynner, og husk å lese tips nederst i oppskriften. 

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskriften gir 24 kakestykker

Funfetti kakebunn

Ostesmørkrem

  • 400 g ekte meierismør
  • 195 g søtet kondensert melk
  • 740 g melis
  • 650 g Tine kremost naturell
  • 17 g LorAnn vaniljepaste
  • 2 g salt
  • 25 g ferskpresset sitronjuice


Progel pastafarger: gul, orange, rosa, rød, grønn, himmelblå og lilla

Ingredienser

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille, og et stekebrett på rille 2 eller 3 fra toppen. Kle langpannen med bakepapir. 

Bruk romtempererte ingredienser. Sikt det tørre i en bolle og sett til side (kakemel, natron, bakepulver og salt). 

Ha sukker, smør og olje i en miksebolle med k-spade. Miks på middels/høy hastighet (styrke 5-6 av 7) i ca. 3 minutter til hvitt og kremete. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet.

På middels hastighet (styrke 3 av 7): Tilsett ett egg av gangen – miks godt, ca. 15 sekunder mellom hvert egg. Skrap ned fra kantene.

Funfetti regnbuekake steg 1

Tilsett eddik, vaniljepaste og rømme. Miks på middels hastighet (styrke 4 av 7) til godt blandet sammen, ca. 15-20 sekunder. Skrap ned fra kantene. 

Tilsett så det tørre og kefir. Miks først på lav hastighet til melet er blandet inn og deretter på middels hastighet (styrke 4 av 7) til nesten klumpfritt, ca. 20-25 sekunder. Ikke overmiks røren.

Funfetti regnbuekake steg 2

Vend inn Jimmies bakestabilt kakestrø med en slikkepott. 

Funfetti regnbuekake steg 3

Hell røren i formen og jevn utover. Sett formen på risten i ovnen og stek i ca. 65-75 minutter til gjennomstekt. Sjekk med kakenål på slutten. Avkjøl kaken helt i formen. 

Sett et kakefat oppå kaken og snu kaken opp ned på kakefatet. Løft av formen og ta av bakepapiret. Skjær/skrap vekk partier med «skorpe» om du ønsker.

Funfetti regnbuekake steg 4

Lag ostesmørkrem.

Ostesmørkrem 

Ha romtemperert smør i en miksebolle med k-spade. Miks på høy hastighet til smøret blir fluffy og lysere på farge, ca. 5 minutter. Stopp et par ganger underveis og skrap ned fra kantene. 

Tilsett så salt, vaniljepaste, søtet kondensert melk og melis og miks først på lav hastighet til melisen er blandet inn, og miks deretter på middels/høy hastighet i 5 minutter til hvitt og kremete. Stopp noen ganger underveis og skrap ned fra kantene.

Funfetti regnbuekake steg 5

Ha kremosten i miksebollen og miks på høy hastighet i 30 sekunder. Skrap ned fra kantene og godt ned i bollen. Miks på full styrke i 15 sekunder til. Smak til med sitronjuice på slutten. Ikke miks for mye etter sitronjuice er tilsatt. Denne skal bare mikses raskt inn. 

Funfetti regnbuekake steg 6

Noe av kremen skal du farge (875 g) og noe skal du bruke til å kle kaken med (ca. 1150 g). Mengde farge er ca. Du kan justere med litt mer/mindre om du ønsker. 

Fordeling av farger, 875 g ostesmørkrem: 

  1. Rosa – 125 g krem + 0,6 g rosa fargepaste
  2. Rød – 125 g krem + 0,2 g orange fargepaste + 0,9 g rød fargepaste 
  3. Orange – 125 g krem + 0,6 g orange fargepaste
  4. Gul – 125 g krem + 0,7 g gul fargepaste
  5. Grønn – 125 g krem + 0,6 g grønn fargepaste
  6. Blå – 125 g krem + 0,8 g blå fargepaste
  7. Lilla – 125 g krem + 0,9 g fargepaste 

Bland hver farge i hver sin skål med krem. For rød farge, så farg først kremen litt orange og deretter bland inn rød fargepaste. Sett skålene med farger i kjøleskap til de blir litt fastere slik at de sprøyter ut finere. Det er viktig å arbeide fargen godt inn i kremen med en skje/slikkepott.

Funfetti regnbuekake steg 7

Dekorering

1150 g av ostesmørkremen skal du bruke på crumb coat og froste kaken. Sett kaken i frysen i 45 minutter før crumb coat.

Smør først et tynt lag ostesmørkrem på hele kaken, oppå og rundt (crumb coat). Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter. Bre så resten av kremen på kaken i et jevnt lag. Sett kaken i frysen i 10 minutter.

Funfetti regnbuekake steg 8

Begynn med å ta enden av sprøytetippen og markere sirkler i kremen bortover. Du skal få 6×9=54 sirkler på denne kaken.

Funfetti regnbuekake steg 9

For å slippe å ha 7 av samme tipp så er dette beste måten å dekorere kaken på:

Lag en stor sprøytepose med tipp Wilton #8B. Klargjør 7 sprøyteposer med en klips nederst på hver pose (strikk kan også brukes). Her du setter klipsen skal du klippe av og for ikke å miste noe krem er det viktig at kremen ikke går helt ned i spissen av posen. Du må ha et stort hull (slik at posen ikke sklir gjennom hullet på tippen).

Funfetti regnbuekake steg 10

Legg sprøyteposen med farget krem ned i sprøyteposen med tipp (begynn med rosa som er første farge). Sprøyt ut fargen på kaken i de markerte sirklene (husk å sprøyte ut rett farge i de rette sirklene). Ta ut sprøyteposen med farget krem og tipp fra den store sprøyteposen, vask tippen og legg den tilbake i den store sprøyteposen. Gjenta med neste farge (etter rosa kommer rød).

Funfetti regnbuekake steg 11

Rosa farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 1, 8, 15, 22, 29, 36, 43, 50. 

Rød farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 2, 9, 16, 23, 30, 37, 44, 51

Orange farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 3, 10, 17, 24, 31, 38, 45, 52

Gul farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 4, 11, 18, 25, 32, 39, 46, 53

Grønn farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 5, 12, 19, 26, 33, 40, 47, 54

Blå farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 6, 13, 20, 27, 34, 41, 48

Lilla farge: sprøyt ut dotter på 10-15 g i sirkel nummer 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49

Funfetti regnbuekake steg 12
funfetti regnbuekake

TIPS

Funfetti kake

Denne kaken vil trekke seg litt sammen fra kantene under avkjøling. Dette er helt normalt og skjer fordi kaken er veldig saftig og myk. Når du får den på kakefat er ikke dette noe du legger merke til. Understeker du kaken kan den synke litt i midten under avkjøling. Kakenålen bør komme ut uten smuler. Å bytte til varmluft de siste 20 minuttene kan være en fordel for å få midten ordentlig gjennomstekt. Husk at alle ovner steker ulikt. Tilpass steketid din ovn og la kaken steke så lenge den trenger for å bli gjennomstekt. 

Du trenger 2 bokser Happy sprinkles jimmies bakestabil strøssel til denne kaken. Husk at du ikke kan bruke hvilket som helst farget strøssel. Du må ha et strøssel som er bakestabilt. 

Ostesmørkrem

Denne vil bli fastere i kjøleskap. Er den for myk/bløt å sprøyte ut, så må du la den stå i kjøleskap til den er blitt fast nok i konsistensen. 

Skal du pynte mer enn det jeg har gjort må du øke oppskriften. Dette er akkurat det du trenger med pittelitt til overs av hver farge (i tilfelle du sprøyter en dott feil). Men det er altså ikke mye å gå på. Skal du øve på å sprøyte ut eller dekorere med mer farget ostekrem må du altså øke oppskriften. Du trenger uansett rundt 1150 g ostesmørkrem til å crumb coate og froste kaken over hele. Hvor mye farget ostekrem du trenger vil altså avhenge av om du vil dekorere mer enn det jeg har gjort. 

Lorann vaniljepaste

Dette er en vaniljekake, så bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak på både kake og krem. Jeg har brukt Lorann vaniljepaste. 

Wilton langpanne 23x33x5 cm

Formen som er brukt og skal brukes i alle 10 langpannekake oppskriftene i dette samarbeidet er Wilton kakeform 23x33x5 cm. Denne langpanneformen som er brukt er perfekt størrelse for å dele opp kaken i 4×6 slik at man får 24 passelige kakestykker.

Kakemel/hvetemel

Kakemel kan kjøpes ved å kontakte @cravings_by_linda via melding på Instagram. Har du ikke kakemel kan du fint bruke vanlig hvetemel. 

Oppbevaring

Oppbevares i kjøleskap inntil 3-4 dager. Kan fryses med og uten ostesmørkrem. Holdbar inntil 3 måneder.

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle