
Oppskrift på Dubai sjokolade pinneis
Her får du en uimotståelig vri på den virale Dubai sjokoladen som har tatt verden med storm! Nemlig Dubai sjokolade pinneis. Kombinasjonen av fløyelsmyk pistasj iskrem laget med ekte pistasjpaste sammen med et knasende sprøtt og deilig pistasjfyll blir dette noen fantastisk gode ispinner.
Disse ispinnene er både lekre og skikkelig gode, og passer perfekt til sommerfesten eller når du vil imponere gjestene med noe helt spesielt. Lag disse uimotståelige pistasjispinnene og nyt kombinasjonen av pistasj og sjokolade i hver eneste bit!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskrift på Dubai sjokolade pinneis
Her får du en uimotståelig vri på den virale Dubai sjokoladen som har tatt verden med storm! Nemlig Dubai sjokolade pinneis. Kombinasjonen av fløyelsmyk pistasj iskrem laget med ekte pistasjpaste sammen med et knasende sprøtt og deilig pistasjfyll blir dette noen fantastisk gode ispinner.
Disse ispinnene er både lekre og skikkelig gode, og passer perfekt til sommerfesten eller når du vil imponere gjestene med noe helt spesielt. Lag disse uimotståelige pistasjispinnene og nyt kombinasjonen av pistasj og sjokolade i hver eneste bit!
Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instragramprofilen Cravings_By_Linda.

Liten Produktpakke -Dubaisjokolade Pinneis-
Oppskriften gir 8 ispinner
Ingredienser
Pistasj iskrem
Ca. 197 g søtet kondensert melk (1/2 boks)
225 g kremfløte
100 g kremost naturell
0,8 g salt
43 g Decora pistasj paste
3-5 dråper Lorann oils mandelessens (kan sløyfes)
3-5 små dråper Progel grønn pastafarge (kan sløyfes)
Pistasj fyll
73 g kadayif + 19 g smør
55 g Decora pistasj paste
83 g hvit sjokolade
27 g romtemperert meierismør
22 g melis
1,1 g salt
Sjokoladetrekk
400 g Callebaut lys/mørk sjokolade
30 g kokosfett
0,6 g salt
Dekorering: Striper av mørk sjokolade + finhakkede pistasjnøtter
Du trenger
- Silikomart Ispinneformer Tango, 2 pakker (gir 8 ispinner)
- Kjøkkenmaskin med ballongvisp eller håndmikser
- Sprøyteposer
- Digital kjøkkenvekt
Fremgangsmåte
Fyll
Lag fyllet rett før du skal bruke det. Det er enklest å bruke det før det stivner. Står fyllet for lenge vil det stivne og bli hardt.
Klipp/kutt opp kadayif i små/korte strimler til du har 73 g. Stek kadayif i 19 g smør på middels varme til gyllent og sprøstekt. Bland godt med en slikkepott mens du steker den slik at den ikke svir seg. Ha over i en skål og sett til side mens du lager pistasjkremen.

Smelt hvit sjokolade. Ha mykt smør, smeltet hvit sjokolade, pistasj paste, melis og salt i en liten food processor. Kjør til en jevn krem.

Ha over i skålen med varm/lunken og sprøstekt kadayif og bland godt sammen. Ha over i en sprøytepose. La ligge i romtemperatur og lag så pistasjiskremen.

Iskrem
En stund før du lager iskrem: Sett gjerne boksen med søtet kondensert melk i kjøleskap før bruk slik at denne også blir kald.
Ha alle ingrediensene i en miksebolle med ballongvisp. Pisk på litt under middels hastighet til en myk krem (styrke 3 av 7). Kremen er litt bløt.
Begynn med 2-3 dråper mandel essens og 2-3 små dråper farge – juster med mer farge og smak til med mer mandel essens på slutten om behov. Det er enklere å tilføre litt og litt enn å ha tatt for mye til å begynne med. Du skal kun så vidt kjenne et hint av mandelessens i kremen. Den karakteristiske pistasj smaken på pistasjisen du kjøper i butikken kommer fra mandelessens. Bruk med omhu. Vi brukte 5 små dråper i kremen og det bør ikke være mer enn dette.
Ha iskremen i en sprøytepose.

Montering
Finn frem ispinneformene og 8 ispinner. Bruker du samme ispinneformer som de vi har brukt er det beregnet ca. 60 g iskrem per ispinne.
Klipp et lite hull i sprøyteposen med pistasj iskrem (ellers renner den ut av posen). Fyll først litt pistasj iskrem i bunnen av ispinneformen (ca. 25 g).
Klipp et ganske stort hull i sprøyteposen med pistasj fyll (ellers sitter fyllet fast når du skal sprøyte det ut). Ha en tykk stripe pistasj fyll i midten (ca. 12 g) og sett inn ispinnen i formen (klem litt på sprøyteposen om fyllet sitter fast). Ha over en ny stripe pistasj fyll (ca. 12 g).

Fyll resten av formen med pistasj iskrem for å låse fyllet inn (ca. 35 g). Jevn forsiktig utover med en kakespatula (dette forhindrer luftbobler og gjør slik at iskremen legger seg jevnt i formen).
Skrap så over med en stor deig skrape slik at du får vekk overflødig iskrem på toppen (skrap denne iskremen over i en skål og ha den som backup om du går tom for iskrem i sprøyteposen). Sett formene i frysen til ispinnene er gjennomfryst, ca. 4-6 timer eller natten over.

Klargjør et brett som passer i frysen med bakepapir. Ta ispinnene ut av formene og legg på brettet. Sett i frysen mens du klargjør sjokoladetrekket.

Dekorering
Smelt sjokolade til sjokoladetrekket sammen med kokosfett og salt. Ha den smeltede sjokoladen over i et høyt, litt smalt glass.

Dypp ispinnen i smeltet sjokolade. La ispinnen renne litt av seg og hold ispinnen til trekket begynner å stivne litt, ca. 30 sekunder.
Legg over på brettet igjen. Gjør dette med alle ispinnene. Sett brettet i frysen til trekket har stivnet og klargjør det du skal dekorere ispinnene med.


Smelt 40 g mørk sjokolade og ha i en liten sprøytepose. Finhakk litt pistasjnøtter. Du trenger et par dryss per ispinne.
Ta ut brettet med ispinner. Pynt med mørke sjokoladestriper. Dryss over litt finhakkede pistasjnøtter før sjokoladestripene stivner (vær rask – sjokoladen stivner fort). Server.

TIPS
Pistasj iskrem
Denne iskremen bli ganske bløt, så klipp et lite hull i sprøyteposen slik at den ikke renner ut når du skal fylle formene med iskrem. For å unngå at iskremen renner ut av posen når du ikke bruker den, så sett den opp ned (med åpningen opp) i et stort målebeger eller lignende.
Du kan piske kremen enten i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller med en håndmikser.
Sjokoladerester
Man må alltid ha en del ekstra sjokolade enn det man faktisk ender opp med å bruke når man skal trekke noe med sjokolade.
400 g smeltet sjokolade er minimum det du bør smelte for å få dyppet 8 ispinner. På de 1-2 siste ispinnene må du vippe glasset for å få ispinnene helt dekket med sjokolade. Dersom du vil unngå dette må du smelte 150 g mer sjokolade (altså 550 g). Du vil da selvsagt få enda mer sjokoladerester, men det vil være nok smeltet sjokolade til at alle ispinnene enkelt kan dyppes.
Smeltet sjokolade til overs kan du bruke til konfekt eller lage cornflakessnacks. Bland cornflakes og smeltet sjokolade sammen og ha i muffinsformer. Frys til sjokoladen er stivnet og ha i pose. Oppbevar i frys inntil 3 måneder. Dette er en veldig god og enkel snacks som er perfekt å lage når man sitter igjen med sjokoladerester.
Pistasj fyll
Til fyllet trenger du det som heter kadayif. Dette er finstrimlet filodeig og kan kjøpes på internasjonale butikker. Ligger som oftest i kjøle -eller frysedisk. Det er denne som gir den sprøe teksturen på fyllet.
Dekorering av ispinnene
Vi har pyntet med striper av Callebaut mørk sjokolade og finhakket pistasjnøtter.
Oppbevaring
Ha ispinnene i en passende boks med lokk. Legg lagvis med matpapir mellom lagene. Dersom de skal oppbevares over lengre tid kan du med fordel pakke hver ispinne inn i plastfolie før du legger de i en boks. Holdbar inntil 3 måneder.
Ingredienser
Callebaut sjokolade
Vi har brukt en blanding av lys og mørk Callebaut i sjokoladetrekket (1/3 Callebaut mørk og 2/3 Callebaut mørk sjokolade).
Du kan bruke bare lys eller bare mørk sjokolade eller blande alt etter hva du foretrekker. Bruker du bare lys sjokolade blir ispinnene mer søt, og bare mørk gir litt mindre sødme.
Til pistasj fyllet har vi brukt Callebaut hvit sjokolade.
Decora pistasj paste
Denne pasten består av 100% pistasjnøtter. En skikkelig god paste av høy kvalitet. Du trenger 1 glass (100g) til denne oppskriften, da den brukes i både pistasj iskremen og pistasjfyllet.
Lorann oils mandelessens
For å få den karakteristiske pistasjis smaken som iskremen man kjøper på butikken har, så er hemmeligheten å tilsette pittelitt mandelessens. Vi snakker få dråper for å få denne smaken, så vær forsiktig slik at du ikke har i for mye. Det ødelegger iskremen. Anbefales, men ikke et must.
Progel grønn fargepaste
For å få en finere farge på pistasjiskremen, så kan du tilsette noen dråper grønn fargepaste. Ikke et must, men du får litt finere farge på iskremen. Vær forsiktig med mengde slik at du ikke får en bladgrønn iskrem.
Søtet kondensert melk
Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk. Ikke bruk usøtet kondensert melk (usøtet ble tidligere kalt vikingmelk).
Sett boksen i kjøleskap en god stund før bruk slik at den blir kald, så pisker kremen seg litt bedre (blir mindre bløt).
Kremost naturell
Kremost gir en litt mindre tung og søt smak på iskremen. Kan erstattes med kremfløte for en mildere og mer kremaktig smak.
Lorann vaniljepaste
En konsentrert vaniljepaste med ekte vaniljefrø, som gir dyp og aromatisk vaniljesmak. Anbefales for ekstra god vaniljesmak på iskremen.
Salt
Bruker du litt salt i søtbakst fremhever og balanserer du smakene. Vi bruker vanlig bordsalt (Jozo salt med jod).
Kokosfett
Bruk hvilken som helst kaldpresset kokosolje, for eksempel Cocosa, Helios, Green Choice. Delfiafett kan brukes, men smaksmessig er ikke denne like god som de andre (gir en bismak på sjokoladen).
Produkter
Silikomart Ispinneformer Tango
Denne oppskriften gir 8 iskrempinner. Du trenger derfor 2 pakker med Silikomart ispinneformer tango.
Sprøyteposer
Du trenger 2 sprøyteposer. Du finner vårt utvalg av sprøyteposer her.
Digital kjøkkenvekt
Ingrediensene er oppgitt i gram for mest nøyaktig og best resultat. Du trenger derfor en digital kjøkkenvekt. Du finner vårt utvalg av kjøkkenvekter her.