Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
Barnas melkesjokoladekake oppskrift

Oppskrift på Barnas melkesjokoladekake

Dette er den perfekte sjokoladekaken til skole- og barnehageavslutninger, bursdager, sommerfester eller når du bare vil bake noe ekstra godt til noen du er glad i. Kaken er saftig og myk med en nydelig melkesjokolade fudge på toppen som smelter i munnen! 

Dette er en veldig barnevennlig og uimotståelig sjokoladekake med smak og konsistens alle elsker! 

Kaken pyntes med sjenerøse rosetter av melkesjokolade fudge, og du kan gjøre den ekstra festklar med friske jordbær og fargerikt strøssel. Det er lett å lykkes, og den kan også fryses – med eller uten topping om du trenger å lage den i god tid før festen.

Dette er en langpannekake du garantert vil bake igjen og igjen!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen Cravings_By_Linda.

Barnas melkesjokoladekake oppskrift

Oppskrift på Barnas melkesjokoladekake

Dette er den perfekte sjokoladekaken til skole- og barnehageavslutninger, bursdager, sommerfester eller når du bare vil bake noe ekstra godt til noen du er glad i. Kaken er saftig og myk med en nydelig melkesjokolade fudge på toppen som smelter i munnen! 

Dette er en veldig barnevennlig og uimotståelig sjokoladekake med smak og konsistens alle elsker! 

Kaken pyntes med sjenerøse rosetter av melkesjokolade fudge, og du kan gjøre den ekstra festklar med friske jordbær og fargerikt strøssel. Det er lett å lykkes, og den kan også fryses – med eller uten topping om du trenger å lage den i god tid før festen.

Dette er en langpannekake du garantert vil bake igjen og igjen!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak instagramprofilen Cravings_By_Linda.

Oppskriften gir 24 kakestykker

Ingredienser

Sjokoladekake

  • 68 g ekte meierismør
  • 86 g nøytral olje
  • 256 g hvitt sukker 
  • 3 egg, str. S (50-53 g per egg med skall) 
  • 100 g Freia melkesjokolade
  • 150 g creme fraiche 
  • 75 g Mills ekte majones
  • 8 g Lorann vaniljepaste
  • 5 g eddik, 7%
  • 246 g kefir/kulturmelk 
  • 232 g kakemel/hvetemel
  • 46 g Cacao Barry kakaopulver
  • 1,5 g natron
  • 4,5 g bakepulver
  • 5 g salt

Melkesjokolade fudge

Fremgangsmåte

Sjokoladekake

Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme. Sett en rist på nest nederste rille, og et stekebrett på rille 2 eller 3 fra toppen. Kle langpannen med bakepapir. 

Sikt det tørre i en bolle og sett til side (kakemel, kakao, natron, bakepulver og salt). Smelt sjokolade og sett til side. 

Ha sukker, smør og olje i en miksebolle med k-spade. Miks på middels/høy hastighet (styrke 5-6 av 7) i ca. 3 minutter til lyst og kremete. Skrap ned fra kantene underveis slik at alt blir godt kremet.

På middels hastighet (styrke 3 av 7): Tilsett ett egg av gangen – miks godt, ca. 15 sekunder mellom hvert egg. Skrap ned fra kantene.

Barnas melkesjokoladekake steg 1

Tilsett eddik, avkjølt smeltet sjokolade, majones, creme fraiche og vaniljepaste. Miks på middels hastighet (styrke 4 av 7) til godt blandet sammen, ca. 15-20 sekunder. Skrap ned fra kantene. 

Tilsett så det tørre og kefir. Miks først på lav hastighet til melet er blandet inn og deretter på middels hastighet (styrke 4 av 7) til nesten klumpfritt, ca. 30-40 sekunder. Ikke overmiks røren.

Barnas melkesjokoladekake steg 2

Ha røren over i formen. Sett formen på risten i ovnen. Stek i ca. 40-50 minutter. Sjekk med en kakenål på slutten.

Barnas melkesjokoladekake steg 3

Melkesjokolade fudge

Finhakk melkesjokoladen. Sett til side. 

Ha alle ingrediensene utenom melkesjokolade i en kjele. Varm opp under omrøring til alt er smeltet og blandet sammen, men ikke la det koke. 

Ta kjelen av platen og tilsett hakket melkesjokolade. La stå i 2 minutter.

Barnas melkesjokoladekake steg 4

Rør godt og intenst med en ballongvisp til en jevn og klumpfri sjokoladeblanding. 

Hell over i en passende form (vi har brukt en form som er 19×24 cm). Dekk med plast og la stå natten over på benken. Sett så i kjøleskap til den er fast nok til å sprøytes ut. 

Barnas melkesjokoladekake steg 5

Ha over i en sprøytepose med ønsket tipp. 

Dekorering

Løft kaken over på en skjærefjøl. Sett et kakefat oppå kakebunnen og snu opp ned. Løft av formen og dra forsiktig av bakepapiret.

Barnas melkesjokoladekake steg 6

Del kaken opp i 4×6 slik at du får 24 kakestykker. Sprøyt ut en rosett på hvert kakestykke.

Barnas melkesjokoladekake steg 7

Pynt etter eget ønske. Server.

Oppskrift melkesjokoladekake

TIPS

Sjokoladekake

Bruk romtempererte ingredienser ellers kan kakerøren skille. Romtempererte ingredienser gir også jevnere steking og heving. 

Det gjør ingenting om kaken har fått litt sprekker eller en liten topp siden kaken skal snus opp ned på et kakefat, men finskjær gjerne overflaten om den ikke er helt rett før du snur den opp ned. 

Husk at alle ovner steker ulikt – pass derfor på kaken fra 35 minutter og utover, og la den steke så lenge den trenger for å bli gjennomstekt. 

Melkesjokolade fudge

Denne lages kvelden før slik at den får stå natten over på benken (i romtemperatur) og deretter i kjøleskap. 

Melkesjokolade fudgen skal sette seg ganske bra i romtemperatur, men den trenger 1-3 timer i kjøleskap for å sette seg litt mer slik at du kan sprøyte ut fine rosetter. Pass på slik at den ikke setter seg for mye (blir for fast). Den vil bli helt fast om den står lenge i kjøleskap. Rør med en slikkepott hvert 30 minutt slik at du følger med på hvor fast den blir. Hvor lenge den må stå kommer an på hvor stor/liten form du bruker (til tykkere lag til lengre tid bruker den på å sette seg).

Dersom du ønsker kan du bre fudgen over kaken i stedet for å lage rosetter. Da lar du den stå natten over på benken og smører den over kaken. Husk da at du ikke må kutte opp kaken i kakestykker på forhånd. Du bør derimot finskjære toppen på kaken om den ikke er helt rett og sette kaken tilbake i formen før du smører melkesjokoladefudge utover kaken. Du trenger ikke å snu den opp ned om du smører på fudgen. Sett kaken i kjøleskap til fudgen har stivnet og deretter del kaken opp i passende kakestykker. 

Dekorering

Når du sprøyter ut roser: Ikke fyll sprøyteposen helt full. Det er enklere å sprøyte ut fint om den kun er halvfull – oppbevar resten i kjøleskap frem til bruk. Fyll på med mer fudge når du går tom. Har du veldig varme hender kan det være du må legge sprøyteposen i kjøleskap/frys underveis for fudgen blir for myk. Sett i så fall kaken i kjøleskap også mens du venter. 

Vi har brukt JEM #1B. Sprøyter du ut en rosett med denne tippen bruker du ca. 35 g melkesjokolade fudge per kakestykke.  

Vi har pyntet med jordbær og FunCakes Nonpareils Kakestrø Pastel. Sett gjerne kaken i kjøleskap et par timer slik at fudgen stivner helt. Deretter kan du temperere kaken før servering ved å la den stå 30-40 minutter i romtemperatur.

Wilton kakeform 23x33x5 cm

Formen som er brukt og skal brukes i alle 10 langpannekake oppskriftene i dette samarbeidet er Wilton kakeform 23x33x5 cm. Denne langpanneformen er perfekt størrelse for å dele opp kaken i 4×6 slik at man får 24 passelige kakestykker.

Kakemel/hvetemel

Har du ikke kakemel kan du bruke vanlig hvetemel. Bruker du vanlig hvetemel bør du mikse kakerøren ekstra forsiktig for å unngå at glutenet i melet aktiveres som da gjør kaken kompakt og tung. 

Kakemel gjør kaken mykere, saftigere og luftigere, i tillegg kommer smaker som vanilje, sjokolade sitron ol. Bedre frem. Ta kontakt med @cravings_by_linda på DM om du vil kjøpe kakemel. 

Oppbevaring

Oppbevares i kjøleskap inntil 2-3 dager. Kaken kan fryses med og uten melkesjokolade fudge. Holdbar inntil 3 måneder.

    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle