Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
17. mai marengs bloggbanner

Oppskrift på 17. mai marengs

Med denne oppskriften på 17. mai marengs, kan du enkelt pynte opp dessertbordet på 17. mai. Disse søte og dekorative marengsflaggene og marengspinnene vil garantert slå an på nasjonaldagen! De er ikke bare en fryd for øyet, men smelter på tungen og er en sikker vinner blant både store og små. Med denne metoden lager du både nydelige flagg og morsomme marengspinner, og resultatet blir både lekkert og feststemt.

17. mai marengs bloggbanner

Oppskrift på 17. mai marengs

Med denne oppskriften på 17. mai marengs, kan du enkelt pynte opp dessertbordet på 17. mai. Disse søte og dekorative marengsflaggene og marengspinnene vil garantert slå an på nasjonaldagen! De er ikke bare en fryd for øyet, men smelter på tungen og er en sikker vinner blant både store og små. Med denne metoden lager du både nydelige flagg og morsomme marengspinner, og resultatet blir både lekkert og feststemt.

Oppskriften gir 8-12 kakestykker

Ingredienser

Oppskrift – Sveitsisk marengs

Fremgangsmåte

Vi starter med å lage en klassisk sveitsisk marengs. Eggehviter, sukker og cream of tartar varmes opp over vannbad mens du rører hele tiden til sukkeret er helt oppløst. Dette kan du sjekke ved å gni litt av blandingen mellom fingrene. Når blandingen er ferdig, piskes den i kjøkkenmaskin til en stiv og blank marengs – du skal kunne snu bollen på hodet uten at noe renner ut.

17. mai marengs steg 1

Del marengsen i tre boller og farg den med ProGel pastafarger i rød og blå. Den tredje delen lar du være hvit. Vi bruker KeeSeal sprøyteposer og ulike tipper for best kontroll:

  • Liten tipp til blå marengs
  • Medium tipp til hvit
  • Stor tipp til rød

Finn også frem Lollipop sticks, og forbered bakepapir på et stekebrett.

17. mai marengs steg 2

Begynn med å sprøyte en liten hvit marengsstripe på bakepapiret, og legg pinnen oppå. Så lager du det hvite korset til flagget først. Deretter sprøyter du firkanter med rød marengs i hjørnene. Bruk en scriber tool fra Scrapcooking for å dytte marengsen jevnt utover og få fine, rette linjer. Til slutt sprøyter du den blå fargen over den hvite korsformen – og vips, du har et norsk flagg i marengs!

17. mai marengs steg 3

Du kan også lage dekorative marengspinner uten flaggmønster. Sprøyt rød marengs i en bølgeform nedover pinnen, og gjenta med hvit og blå marengs over i et kreativt mønster. Topp det hele med Happy Sprinkles 17. mai-strøssel – vi brukte varianten “Hipp hurra”, full av små hjerter og festlige detaljer. Lag ulike varianter, her er det bare fantasien som setter grenser!

Stek marengsen på 100°C i ca. 1 time, og la dem stå i ovnen til den er helt kald for å unngå sprekkdannelse.

17. mai marengs steg 4

Her ser du resultatet – norske flagg og fargerike marengspinner klare for 17. mai-feiring! Disse er perfekte som spiselig bordpynt, til kakebordet eller som søte smågaver til barna. De holder seg godt i tett boks og kan lages i god tid.

Med disse søte marengsflaggene og dekorative marengspinner setter du virkelig stemningen på 17. mai-bordet.

Del gjerne dine kreasjoner med oss på Instagram med @slikkepottno – vi gleder oss til å se dine marengsflagg og 17. mai-pinner!

17. mai marengs steg 5
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomFortsett å handle