Skip to main content
  Gratis frakt på ordre over 1000 kr
  Rask levering
  Åpent kjøp i 30 dager
Slikkepott logo

Nettbutikken for bakeglede

1,000.00 kr igjen til gratis frakt!
Hjemmelaget vaniljeiskake trukket med sjokolade

Hjemmelaget iskake med jordbær og blåbær curd

Prøv våre nye Silikomart former og lag en nydelig hjemmelaget iskake! Her får du en nøye forklart fremgangsmåte med bilder. Denne iskaken er lettere å lage enn man tror. Det eneste er at du må beregne god tid, da hvert element må gjennomfryses før man går til neste steg.

Vi har lagd en vaniljeiskake med jordbær curd og blåbær curd i midten, og trekt iskaken med Callebaut sjokolade. En lekker og nydelig iskake som er perfekt til de fleste anledninger. 

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak Instagramprofilen Cravings_by_linda.

Ingredienser

Blåbær Curd
 • 200 g frosne blåbær
 • 65 g sukker
 • 35 g ferskpresset sitronjuice 
 • 1 egg, str. L
 • 2 eggeplommer, str. L
 • 30 g romtemperert smør

Du trenger: Silikomart innsett til kakeform, liten (A)

Tips: For mer blåbærsmak kan du tilsette litt Funcakes blåbær paste. Du kan også tilsette Wilton lilla/blå fargepaste om du ønsker mer farge.

Jordbær Curd
 • 400 g frosne jordbær
 • 125 g sukker
 • 50 g ferskpresset sitronjuice
 • 2 egg, str. L
 • 4 eggeplommer, str. L
 • 60 g romtemperert smør

Du trenger: Silikomart innsett til kakeform, medium (B)

Tips: For finere farge og mer smak tilsett litt Wilton rød og rosa fargepaste, og Funcakes jordbær paste. Vi har gjort dette.

Vaniljeis

Du trenger: Silikomart form Magic Love (kan brukes med eller uten silikonmatte med hjerter som følger med, men vi anbefaler med matten da kaken er enklere å få ut av formen uten merker)

Sjokoladetrekk

100 g delfiafett eller Cocosa herdet kokosolje

400 g Callebaut mørk sjokolade

400 g Callebaut lys sjokolade

Du trenger:

Fremgangsmåte

 • Innsett A fylles med blåbær curd. 
 • Innsett B fylls med jordbær curd, samt gjennomfryst blåbær curd (innsett A). 
 • Magic love form fylles med vaniljeis, samt gjennomfryst jordbær curd og blåbær curd (innsett A+B).  
former til iskake
Blåbær Curd

Tin blåbær sammen med sukker. Ha tinte blåbær over i en passende beholder for stavmikser sammen med sitronjuice. Kjør til klumpfritt. Sil over i en kjele. 

Kok på middels styrke (vi bruker styrke 6 av 9) og reduser ca. 1/3. Reduser fra 250 g puré til ca. 165-175 g puré. Dette tar ca. 7-8 minutter. Rør med en slikkepott slik at det ikke svir seg i bunnen. 

Vei opp smør og del i 4 terninger. Sett til side. 

Ha egg og eggeplommer i en kjele. Visp godt sammen. Hell den reduserte blåbær puréen litt og litt over eggene mens du rører godt. 

Sett kjelen tilbake på platen på middels varme (styrke 4-5 av 9). Varm opp curden under konstant omrøring til den begynner å tykne. Bruk en liten visp å røre med. Det skal ta ca. 5 minutter. Ikke la det koke, men curden må være over 75 grader.

Skal du ha i smakstilsetning for mer blåbærsmak og eventuelt blå/lilla fargepaste tilsetter du det nå før smør til ønsket farge/smak.

Ta kjelen av platen og rør inn en og en terning smør. Visp godt mellom hver terning du tilsetter. 

Press curden gjennom en sil og over i en skål. Dekk curden til med plast. Avkjøl i 15 minutter. Ha så curden over i en sprøytepose. 

blåbær curd oppskrift iskake
Steg 1 – Silikomart form:

Finn frem Silikomart innsett til kakeform del A – altså det minste innsettet. Sett formen på et brett som får plass i frysen.

Sprøyt blåbær curden i innsettet. Jevn gjerne overflaten med en kakespatula eller lignende. Sett brettet forsiktig i frysen – minimum 4-6 timer eller til gjennomfryst. 

Dunk gjerne formen noen ganger i benken mens du fyller den for å unngå for mange luftbobler. 

Fylling av blåbærcurd til hjemmelaget iskake

Når blåbær curden i formen er helt gjennomfryst tar du den forsiktig ut av formen og legger over på et brett med bakepapir. Bruk engangshansker.

Sett brettet i frysen mens du lager jordbær curd. Vask formen og snu den opp ned slik at del B (medium innsett) er klar til bruk. 

Jordbær Curd

Tin jordbær sammen med sukker. Ha tinte jordbær over i en passende beholder for stavmikser sammen med sitronjuice. Kjør til klumpfritt. Sil over i en kjele. 

Kok på middels styrke (vi bruker styrke 6 av 9) og reduser ca. 1/3. Reduser fra 520 g puré til ca. 350 g puré. Dette tar ca. 15-20 minutter. Rør med en slikkepott slik at det ikke svir seg i bunnen. 

Vei opp smør og del i 6 terninger. Sett til side. 

Ha egg og eggeplommer i en kjele. Visp godt sammen. Hell den reduserte jordbær puréen litt og litt over eggene mens du rører godt. 

Sett kjelen tilbake på platen på middels varme (styrke 4-5 av 9). Varm opp curden under konstant omrøring til den begynner å tykne noe. Bruk en liten visp å røre med. Det skal ta ca. 8-10 minutter. Ikke la det koke, men curden må være over 75 grader.

Ønsker du en finere farge og/eller mer jordbærsmak, så tilsettes det nå før du visper inn smør. Tilsett smakstilsetning og fargepaste til ønsket smak og farge.

Ta kjelen av platen og rør inn en og en terning smør. Visp godt mellom hver terning du tilsetter. 

Press curden gjennom en sil og over i en skål. Dekk curden til med plast. Avkjøl i 15 minutter. Ha så curden over i en sprøytepose. 

Oppskrift på jordbærcurd til hjemmelaget iskake
Steg 2 – Silikomart form:

Finn frem Silikomart innsett del B. Sett innsettet på et brett med bakepapir. Bruk engangshansker. 

Fyll formen med litt jordbær curd og bre denne med en skje utover (for å unngå for mange luftbobler). Fyll så innsettet halvfullt med jordbær curd. 

Sett den fryste blåbær curd biten i midten og press forsiktig ned i jordbær curden, men ikke helt ned i bunnen av formen (den buede siden skal ned og den rette siden skal ligge opp). 

Fremgangsmåte iskake med silikomart isformer

Fyll opp med jordbær curd rundt og oppå blåbær curd biten. Bruk en kakespatula eller lignende og stryk over toppen slik at den blir helt rett. 

Fremgangsmåte hjemmelaget iskake

Sett brettet forsiktig i frysen – minimum 4-6 timer eller til gjennomfryst. 

Når jordbær curden i formen er helt gjennomfryst tar du den forsiktig ut av formen og legger over på et brett med bakepapir. Bruk engangshansker.  

Sett brettet i frysen mens du lager vaniljeis.

Vaniljeis

Ha alle ingrediensene i en miksebolle med ballongvisp og pisk på middels/høy hastighet til en myk litt fluffy krem. 

Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis

Ha iskremen i en stor sprøytepose.

Vaniljeiskrem til overs kan du ha i en egen beholder, så har du kuleis. Tilsett gjerne daimbiter, hakket sjokolade, karamellfudge biter, bær/frukt eller annet du vil smaksette iskremen med. 

Steg 3 – Silikomart form:

Finn frem Silikomart Magic Love formen. Sett formen på et brett med bakepapir. Legg i den brune silikonmatten med hjerter. Bruk engangshansker.

Fyll formen med litt vaniljeis i bunnen. Bre godt utover med en skje. Fyll formen halvfull med vaniljeis. Dunk brettet med formen godt i benken 3-4 par ganger, da er det mindre sjanse for store luftbobler. 

Sett den fryste jordbær curd biten i midten og press forsiktig ned i iskremen, men ikke helt ned i bunnen av formen (den buede siden skal ned og den rette siden skal ligge opp). Det skal ligge vaniljeis rundt hele den fryste curd biten.

Fremgangsmåte hjemmelaget iskake med innsett

Jevn overflaten så godt du klarer med en kakespatula eller kakespade og sett formen i frysen til gjennomfryst, minimum 12 timer eller til gjennomfryst. 

Silikomart form til iskake

Bruk engangshansker. Når iskaken er helt gjennomfryst tar du den forsiktig ut av formen med den brune matten fremdeles på iskaken. Sett opp ned og legger over på brettet med bakepapir. Dra av den brune silikonmatten som er over iskaken.

Sett iskaken tilbake i frysen mens du lager sjokoladetrekk. 

Sjokoladetrekk

Smelt delfiafett i en 3-4 L kjele på middels varme (styrke 5 av 9). Skru ned varmen til styrke 2-3 og tilsett mørk og lys Callebaut sjokolade. Rør jevnlig med en slikkepott til smeltet. Pass på at det ikke blir for varmt. 

Du kan også smelte over vannbad eller i mikro om du foretrekker en av disse metodene. 

Sjokoladen må ikke være for varm – den skal være rundt 32-34 grader når den helles på kaken. Ha sjokoladetrekket over i et desilitermål på 1 L og med helletut. 

Slik gjør du:

Sett klart et brett med bakepapir som passer i frysen. Sett også klart et rent stekebrett/stor ovnsform med to passe store skåler under og en rist oppå. Vi anbefaler å bruke en liten rist, slik at du kan sette risten i frysen med iskaken oppå. 

Bruk engangshansker. Ta ut iskaken og løft den forsiktig over på risten. Jobb raskt, så går det fint å løfte iskaken med hendene.

Hell så over smeltet sjokolade til hele iskaken er dekket. 

Sjokoladetrukket iskake

Glazing av iskaker krever litt øvelse. Man må arbeide raskt og nøyaktig slik at man ikke får en klumpete finish. Dersom du er uheldig og får stygge merker med sjokoladen kan du bruke en gassbrenner og smelte sjokoladen forsiktig utpå. Hjertene vil ikke synes når man bruker smeltet sjokolade. Skal hjertene synes må man bruke mirror glaze som er en veldig veldig tynn glaze og gir et supertynt lag utpå kaken. Vi har valgt å bruke smeltet sjokolade mest av alt for smaken sin del. Bruker du for lang tid å helle over sjokoladen eller den er for varm slik at iskremen smelter under, så kan du få sprekker i sjokoladetrekket. Dette kan du også fikse ved å smelte forsiktig sjokoladen med en gassbrenner.

Løft forsiktig risten med iskaken over på brettet med bakepapir. Sett i frysen til trekket er helt stivnet. 

Finn frem et passende kakefat til iskaken. Ta ut brettet med iskaken og bruk en stor kniv og for å løsne iskaken fra risten og løfte den forsiktig over på kakefatet med hendene (bruk engangshansker slik at du slipper fingermerker på iskaken). 

La stå i romtemperatur 10-15 minutter før servering. Oppbevares i frys inntil 3 måneder. 

TIPS

Blåbær og jordbær curd

Det er ikke avgjørende at curden blir tykk og fast, da den skal fryses. Men la den tykne noe før smør tilsettes. 

Curd til overs kan brukes på frokostblanding, gryn/granola, iskrem, i smoothie bowls, som pålegg mm. 

Bruk engangshansker

Bruk engangshansker hver gang du skal ta i innsettene/iskaken for å unngå fingermerker. 

Gjennomfrys hvert innsett 

Pass på at hvert innsett er gjennomfryst før du prøver å ta det ut av formen. Tid i frys er cirka tid. La de stå lengre i frys om behov. 

Sjokoladerester

Sjokoladerester kan du blande sammen med for eksempel cornflakes og ha i muffinsformer. Dette er kjempegodt og enkelt å lage, og en fin måte å få brukt opp sjokoladerestene. 

UTSTYR

Silikomart innsett til kakeform

Vi har brukt dette innsettet til blåbær curd (del A) og jordbær curd (del B).

Silikomart form Magic Love

Selve vaniljeiskaken settes sammen i denne formen. Du kan også bruke Silikomart corallo kakeform.

Avkjølingsrist

En avkjølingsrist med små hull er en fordel slik at iskaken står stabilt mens den trekkes med sjokolade. I tillegg må risten være liten nok til å få plass i frysen. Vi har brukt denne.

PRODUKTER

Søtet kondensert melk

Det er viktig å bruke søtet kondensert melk i vaniljeiskremen for rett konsistens og smak. Man kan ikke bruke usøtet kondensert melk (tidligere kalt vikingmelk). 

Søtet kondensert melk kan kjøpes på de fleste dagligvarebutikker, samt internasjonale butikker. 

Lorann madagascar vanilla bean paste

Bruk en vaniljepaste av god kvalitet for best smak. Vi har brukt denne.

Smakstilsetning & fargepaste

Fryste bær kan ha variabel kvalitet alt etter hvor modne bærene var da de ble fryst. Det kan derfor være lurt å ha Funcakes blåbær og jordbær paste i bakhånd i tilfelle bærene har lite smak. Dette gjelder spesielt jordbær, da fryste jordbær har veldig varierende kvalitet. 

Man kan også tilsette fargepaste i curden for en skarpere og mer markant farge. Dette er nok mest nødvendig i jordbær curden. Denne blir nemlig veldig blass i fargen. Vi har tilsatt Wilton rød og rosa farge paste til ønsket farge. Vi tilsatte også litt Funcakes jordbær paste i curden, da de fryste bærene var litt tam i smak. 

I blåbær curden trengte vi ikke å tilsette blå/lilla farge eller blåbær paste, men gjør dette om du ønsker. 

Sprøyteposer

Du trenger sprøyteposer for å fylle formene. Vi anbefaler disse. Bruker du denne typen får du plass til all vaniljeiskremen i en sprøytepose. 

Oppskrift på hjemmelaget iskake
  0
  Handlekurv
  Handlekurven din er tomFortsett å handle
   Bruk kode