17. mai dessert cannoli

17. mai dessert

17. mai dessert som består av butterdeigs cannoli fylt med syrlig bringebær sjokoladekrem. Disse er perfekt balansert mellom søtt og syrlig, myk krem, sprø butterdeig og knasende hasselnøttkrem. Virkelig en slager på kakebordet til 17. mai!

Oppskriften er laget av Linda Hagen bak Instagramprofilen Cravings_by_linda

Oppskriften gir 10-12 cannoli.

Ingredienser

Cannoli
  • 5-6 plater butterdeig
  • 1 egg til pensling

Cannoli formene må pensles med formfett/olje før butterdeig rulles rundt formene. 

Bringebær sjokoladekrem
Pynt
Du trenger:

Fremgangsmåte

Cannoli

Tin butterdeigsplatene på et bakepapir. Legg over plastfolie slik at de ikke tørker ut. Finn frem et stekebrett med bakepapir. Forvarm ovnen til 220 grader over/undervarme. Pisk sammen egget i en skål.

Noen butterdeigspakker inneholder 5 plater – noen inneholder 6 plater. Butterdeigsplater finner du i frysedisken på de fleste dagligvarebutikker. Bruk litt mel når du kjevler butterdeigsplatene ellers vil de henge fast i benken/kjevlen. 

Kjevle hver plate til de er ca. 27×18 cm. Skjær ut to kvadrat som er 10×10 cm. 

Det er viktig at butterdeigsplatene kjevles veldig tynne ellers vil de puffe altfor mye opp under steking og de vil ikke holde formen rundt cannoli formene. I tillegg må formene pensles godt med fett ellers vil du ikke få av butterdeigen etter steking. Dersom endene ikke limes godt nok sammen vil de åpne seg under steking.

Pensle alle cannoli formene med formfett/olje. 

Ta et kvadrat butterdeig og rull rundt cannoli formen slik at to av spissene på kvadratet festes sammen på toppen. Fest/lim endene med litt pisket egg mellom deigbitene.  

Prøv å unngå å pensle egg på innsiden av butterdeigen som ligger inntil cannoli formen. Da vil butterdeigen henge mer fast og vanskeligere å få løs fra formen etter steking.

Legg over på stekebrettet. Gjør dette med så mange cannoli former du har. Det er plass til 12 cannoli former på et stekebrett. 

Løft opp en og en cannoli og pensle utsiden av butterdeigen med egg. 

La butterdeigsplatene du ikke steker i første omgang ligge under plast slik at de ikke tørker ut. 

Stek midt i ovnen i ca. 8-12 minutter til gylne. Ta ut og avkjøl noe før du løsner alle formene fra butterdeigen. Her må du være litt forsiktig når du skal løsne de slik at de ikke blir ødelagt. Legg over på avkjølingsrist. 

Gjenta prosessen til du er tom for butterdeig (altså har 10-12 små cannoli former av butterdeig). 

Når de er avkjølt kan du pynte de med smeltet sjokolade og hasselnøttkrokan, og deretter fylle de med bringebær sjokoladekrem. 

Pynt

Klargjør et brett med bakepapir. 

Smelt sjokolade i en liten kjele på lav varme (styrke 2 av 9). Rør med en slikkepott underveis slik at ikke sjokoladen på bunnen blir for varm. 

Du kan også smelte sjokolade i mikro eller over vannbad om du foretrekker en av disse metodene.

Ha hasselnøttkrokanen i en skål. Ha den smeltede sjokoladen over i en passende skål/lite glass. 

Dypp den ene enden av cannoliene i sjokolade. La sjokoladen renne av seg litt og skrap av sjokolade på kanten av glasset slik at det ikke er så tykt lag sjokolade. Dypp deretter i hasselnøttkrokan.

Legg over på brettet med bakepapir. Sett brettet i kjøleskap/frys til sjokoladepynten stivner. 

Lag deretter bringebær sjokoladekrem.

Bringebær sjokoladekrem

Hakk opp bringebær sjokoladen i mindre biter. Ha sjokoladen i en liten kjele og smelt på lav varme (jeg bruker styrke 2 av 9). Rør med en slikkepott underveis slik at sjokoladen smelter jevnt. Avkjøl. 

Du kan også smelte sjokolade i mikro eller over vannbad om du foretrekker en av disse metodene.

Ha kremfløte, mascarpone og melis i en bolle. Pisk med en håndmikser til en tykk krem. 

Tilsett avkjølt bringebærsjokolade og pisk godt sammen. Ha så i Wilton rosa fargepaste og bland denne godt inn i kremen. 

Bruk så mye eller lite farge du ønsker – vi har brukt litt mer enn 1/3 ts. 

Sett i kjøleskap i ca. 10 minutter slik at den blir litt fastere i konsistensen. Ha over i en sprøytepose med Wilton 1M tipp/Wilton 2D tipp.  

Dette er nok bringebær sjokoladekrem til 12 cannoli. 

Slik gjør du

Fyll hver cannoli med bringebær sjokoladekrem. Det er best å fylle fra midten og ut fra hver ende. Legg over på et passende serveringsfat og pynt til slutt med melisdryss. Server. 

Disse er best å servere samme dag de lages. Butterdeig er best nystekt. Cannoliene kan lages dagen før og pyntes med sjokolade/krokan, men ikke fyll de med bringebær sjokoladekrem før dagen de skal serveres. Lages cannoliene dagen før bør de oppbevares tørt. Blir de utsatt for fuktighet kan de bli myk og seig. 

TIPS

Cannoli

Det er viktig å kjevle butterdeigsplatene tynne nok. Ellers vil de ikke holde formen under steking. Du skjærer vekk en god del butterdeig når du skal lage firkanter, så litt svinn er det. 

Husk å pensle formene med formfett/olje ellers vil du ikke få de av etter steking. I tillegg er det lurt å lime skjøtene godt når du fester butterdeigen rundt selve cannoli formen. 

Bringebær sjokoladekrem

Kremen er litt myk nylaget, men står den for lenge i kjøleskap blir den veldig fast. La den derfor ikke stå for lenge kaldt, og ha den i sprøytepose nylaget dersom du synes konsistensen er fast nok til å sprøytes i cannoliene. 

INGREDIENSER

Valrhona bringebær sjokolade

Denne sjokoladen kan ikke byttes ut uten å endre hele smaksprofilen på kremen. Denne sjokoladen gir en skikkelig god og syrlig bringebær sjokoladekrem. Du finner den her.

Wilton rosa fargepaste

For en skarpere rosa farge bør du tilsette litt rosa fargepaste. Vi har brukt denne.

Callebaut mørk sjokolade

Vi har brukt Callebaut mørk sjokolade. Dersom du ikke er glad i mørk sjokolade kan du bruke Callebaut lys sjokolade

Funcakes hasselnøttkrokan

Vi har pyntet med hasselnøttkrokan både for smak, konsistens og utseende sin del. Hasselnøttkrokan kan man lage selv, men denne fra Funcakes er kjempegod. Anbefales. 

UTSTYR

Decora Cannoli form, 6pk.

For å lage disse lekre cannoliene har vi brukt disse formene. Du trenger minimum 6 cannoli former, men vi anbefaler 2 pakker slik at du har 12 former. Da kan du lage alle på en gang. Du kan også bruke disse formene, da blir cannoliene litt mindre.

Formene må smøres med formfett/olje før bruk. 

Vær forsiktig når du skal vaske de etter bruk. De har litt skarpe kanter. Vi synes det er lettest å få de ren ved å legge de i bløt først og deretter bruke en svamp for å rengjøre de. 

Annet utstyr

Du må ha en kjevle og en bakepensel. Vi anbefaler en avkjølingsrist med små hull slik at de ferdigstekte cannoliene ligger stabilt til avkjøling. Vi har brukt denne. Skal du pynte med melisdryss før servering er denne genial å bruke.

Sprøytepose & tyll

Du trenger en sprøytepose og en tyll som ikke er altfor stor for å fylle cannoliene. Vi har brukt disse posene og Wilton 2D tipp.

Oppskrift på cannoli med butterdeig
Handlekurv